WSV in Apeldoornse derby de bovenliggende partij

Het was prachtig voetbalweer op Sportpark De Winkewijert. Een stralende zon maakte het voor het talrijk opgekomen publiek heerlijk vertoeven. Vooral het gedeelte dat WSV een warm hart toedraagt beleefde een fijne middag. Columbia slaagde er niet in voor de 2e keer dit seizoen te winnen van WSV. In de herfst zag alles er volledig anders uit: Columbia vertoefde bovenaan de ranglijst en de stadgenoot uit De Maten stond onderaan. Begin mei is juist WSV aan een sterke serie bezig en komt Columbia na de winterstop moeizaam op gang.

 

In de eerste helft was duidelijk het verschil te zien: WSV was veel gemotiveerder, ze kunnen nog een periodetitel halen of overnemen, en beschikt ook over technisch vaardige spelers. De thuisclub kon hier deze wedstrijd alleen inzet en goede wil tegenover stellen. Dit bleek voor de rust niet voldoende. Al na een kwartier lag de eerste bal achter Leroy de Boer in het net. WSV-er Jeffrey van Amersfoort was de maker van de 0-1.

Het overwicht van WSV duurde voort en na 26 minuten verscheen de 0-2 op het scorebord. Nu was Damian Schipper de maker. Met deze stand werd de rust bereikt en kon het publiek een frisse dorstlesser gaan kopen in het clubhuis. Voor de supporters wordt er halverwege de helften namelijk geen drinkpauze ingelast, zoals bij warm weer voor de spelers wel het geval is.

 

Na de pauze zagen we Columbia beter in de wedstrijd komen. Het kreeg een veldoverwicht wat resulteerde in enkele mogelijkheden. WSV kreeg in de tegenstoten ook enkele kansjes, maar verandering in de stand leverde dit echter niet op. In de 80e minuut scoorde Columbia bijna, na een goed uitgevoerde aanval raakte Jordy Weijland de paal. Dit had de aansluitingstreffer kunnen zijn. Deze leek even later toch te vallen toen de goed leidende scheidsrechter Barrett de bal voor Columbia op de elfmeterstip legde. Modou Nijang, ingevallen voor Berry de Jong, mikte echter ook op de paal. Helemaal wrang voor de geelzwarten was dat direct uit de tegenaanval WSV de 0-3 scoorde. MItchel Telnekes, vorig jaar nog bij Columbia, voltrok het vonnis over zijn oude club. Toen was de wedstrijd gespeeld en bleef Columbia met lege handen achter. Ondanks de nederlaag blijft de 7e plaats op de ranglijst gehandhaaft.

 

A.s. DONDERDAG 10 mei (Hemelvaartsdag) speelt Columbia de inhaalwedstrijd tegen Overwetering. We beginnen deze thuiswedstrijd weer om 14:00 uur. Volgende week zondag 13 mei staat er uitwedstrijd in Enschede tegen Victoria’28 op het programma.

 

Opstelling: Leroy de Boer, Marcel de Jong, Boy Nuesink, Danny Koorevaar, Mischa Hendriksen, Rick van Lohuizen, Stefan Derksen, Damian Echter, Jordy Weijland, Maxime Koutamey en Berry de Jong (64. Modou Nijang).