Columbia 2 dendert door richting kampioenschap

DSC 0020Met in het achterhoofd dat er nog vier wedstrijden te spelen zijn en met een voorsprong van negen punten op de nummer twee Albatross 2, hoopten de geel-zwarten stiekem vandaag (6 mei jl.)  al een kampioensfeestje te kunnen vieren. Daarvoor moest echter nog wel gewonnen worden van WVV’34 2 én moest Albatross punten laten liggen. Columbia verzaakte niet en won de wedstrijd met 1-3, echter ook Albatross 2 won hun wedstrijd tegen Groen Wit 2 en zodoende moeten de mannen van Columbia 2 nog even geduld hebben.

 

Met een mooie selectie konden de Columbianen vandaag op jacht naar de overwinning en zo misschien ook al wel naar het kampioenschap. WVV’34 2 uit Hengevelde is een pittige tegenstander die met buurman v.v. Twenthe uit Goor strijdt om de derde plek die mogelijk nog recht geeft op een plek in de nacompetitie voor promotie. Zowel Columbia als WVV’34 hadden vandaag dus genoeg om voor te strijden.

 

De wedstrijd begon vrij aardig en het was duidelijk dat beide partijen er zin in hadden. In de 14de minuut was er echter een miscommunicatie in de verdediging van Columbia die direct werd afgestraft. WVV’34 profiteerde maximaal door beheerst de 1-0 in te schieten. De ploeg tankte hierdoor zelfvertrouwen want in de daarop volgende minuten kregen ze aardig wat kansen, die er overigens niet in gingen. Ook Columbia kwam inmiddels weer wat beter in het spel en in de 28ste minuut kreeg Sander een grote kans om te scoren maar werd door de keeper meegenomen in de reddingspoging, waardoor de bal op de stip leek te gaan. Leek, want ondanks dat de arbiter initieel een penalty toekende veranderde hij van gedachte toen de aanvoerder van WVV’34 zijn visie op het geheel kwam toelichten. Columbia had echter de routine weer gevonden en enkele minuten later volgde een prachtige aanval waarbij Sander een bal die vanuit het middenveld werd gegeven doorkopte naar Jesse, die de 1-1 scoorde. Gedurende de rest van de eerste helft waren er kansen voor beide partijen maar bleef de stand 1-1.

 

In de tweede helft nam Columbia de regie van de wedstrijd over door overal kort op te zitten. In de 53ste minuut was het Tjerry die een prachtige soloactie uitvoerde, door halverwege de linkerzijde de bal te veroveren, door te lopen naar het 16-meter gebied en heel knap de 1-2 te scoren. Columbia zat er lekker in en bleven aanvallen uitvoeren. In de 70ste minuut kon Sander de bal meepakken die Tjerry tot net buiten de 16-meter had weten te brengen en scoorde daaruit de 1-3. In de slotfase leek het zelfs nog even 1-4 te worden maar de goal van Sander werd afgekeurd wegens een overtreding op een van de verdedigers. De eindstand bleef daarmee 1-3.

 

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

Op zondag 13 mei om 10:30 uur neemt Columbia 2 het in een thuiswedstrijd op tegen Overwetering 2. Als alles goed gaat is dit de kampioenswedstrijd en de bekroning op een geweldig seizoen! Kom allemaal dus kijken om de mannen aan te moedigen en hopelijk een feestje mee te vieren!

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger, Sebastiaan Lindeman, Nando de Graaf, Joey Vreedeveld, Tjerry Jansen (86. Lukas van Ommen a.k.a. Ampie), Jerry Bilderbeek, Dennis Schoolderman (84. Joey Koopman), Léon Roufs (82. Nick van den Berg), Sander Hendriksen, Jesse Punt (82. Michel Wijngaards).