Columbia 3 wint eerste bekerwedstrijd van TKA 2

In een nieuw gevormd team start Columbia 3 (jong Columbia) dit jaar met een volledig nieuwe selectie. Veel spelers uit de oude O19-1 starten onderleiding van Patrick van Amersvoort en Jan van Veldhuizen aan een nieuw bekerseizoen en straks aan de competitie (4e klasse 08).

 

Vandaag 2 september stond de eerste bekerwedstrijd op het programma thuis tegen TKA 2. Door geen aanvulling van andere teams waren er in totaal 11 spelers aanwezig. Op het mooie hoofdveld werd er om 10:00 uur afgetrapt.

 

Columbia begon goed aan de wedstrijd en al snel kwamen er een aantal kansen. Helaas waren er in de eerste helft zeker een paar 100% kansen die gemist werden. Columbia kwam gelukkig wel op voorsprong. Folkert raakte de paal en gelukkig kon Joost in de rebound binnenschieten! 1-0. TKA kwam er soms uit, maar echte grote kansen kwamen er niet. Een rustand van 1-0.

 

Na rust wist TKA snel de gelijkmaker te maken. Een speler van TKA kon door een voorzet makkelijk van dichtbij binnenkoppen 1-1. Toch wel een tegenvaller voor de Columbianen. Gelukkig liet Columbia zich niet gek maken en dat resulteerde al snel in de 2-1! Folkert wist mooi het net te vinden. Ook snel hierna werd de 3-1 gemaakt wederom Folkert als doelpuntenmaker. Columbia kon hierna redelijk gemakkelijk de wedstrijd uitspelen. Conditioneel ook veel beter dan de spelers van TKA. Een mooie eerste wedstrijd en een dik verdiende overwinning. Volgende week de 2e bekerwedstrijd uit tegen Orderbos 2. Aftrap 10:30 uur.

 

Opstelling: Tim Veeneman, Jesse Veldhoen, Tim Evers, Joey Vreedeveld, Leroy Vreedeveld, Tristan Kleiboer, Joost Dallinga, Rik van Veldhuizen, Wesley Luttihuizen, Folkert Tilma, Tom Jansen.

Scheidsrechter: H.J. Zwarteveen

Grensrechter: Anton Lindeman

 

Stand beker:

1. Columbia 3 1-3 +2
2. SV Vaassen 3 1-3 +1
3. sv Orderbos 2 1-0 -1
4. TKA 2 1-0 -2

 

Topscores (beker + competitie):

1. Folkert Tilma: 2
2. Joost Dallinga: 1