Ruime overwinning Columbia 2

col2obw2Op het hoofdveld van de Winkewijert speelde Columbia 2 afgelopen zondag de derde competitiewedstrijd tegen OBW 2 uit Zevenaar. Voor OBW was dit wegens omstandigheden de eerste officiële competitiewedstrijd van dit seizoen. Het bleek uiteindelijk een teleurstellende start te zijn voor de gasten uit Zevenaar want Columbia 2 wist te winnen met maar liefst 7-2.

 

Na de kleine oorwassing van vorige week hadden de mannen van Columbia 2 wat recht te zetten. De kampioen van vorig seizoen moest laten zien dat het heer en meester is op de velden van Columbia, dus met een flinke dosis vechtlust verschenen de Apeldoorners aan de aftrap.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal zaten de mannen er flink bovenop. Dit resulteerde al in de 7de minuut in de 1-0 na een mooie voorzet van Sander die goed werd afgerond door Michel. De minuten hierna kwam OBW iets beter in het spel en werd de situatie voor het doel van Rink dreigender. Door wat ongelukkig ingrijpen van Joey kwam een van de spelers van OBW ten val in het strafschopgebied wat door de scheidsrechter beoordeeld werd als een flinke overtreding en dus een strafschop. OBW trok daarmee in de 15de minuut de stand gelijk: 1-1. Amper 5 minuten later trakteerde Joey het publiek op een geniale solo door rondom het zestien meter gebied drie man uit te spelen en vervolgens de keeper te verschalken. Hiermee kreeg hij de handen van het aanwezige publiek op elkaar: 2-1 door een machtig doelpunt! In de hierop volgende minuten kreeg Columbia nog diverse kansen maar deze troffen steeds het net niet. De teams gingen dus rusten met een 2-1 stand op het scorebord.

 

Na rust vervolgde Columbia de strijd op dezelfde voet. Al in de 46ste minuut gaf Joey een geweldige voorzet op Alwin die de bal genadeloos in het doel kopte: 3-1. Het publiek werd deze ochtend verwend met diverse prachtige doelpunten want in de 51ste minuut verzilverde Michael een vrije trap aan de rand van het 16-meter gebied door deze direct en loepzuiver in het net te schieten en daarmee de stand op 4-1 te brengen. In de minuten hierna wist OBW nog een kleinen plaagstoot uit te delen door in de 61ste minuut de 4-2 te scoren, maar echt wakker lag niemand daar van. Sterker nog, binnen een minuut lag de bal al weer aan de andere kant in het net via Joey en werd het 5-2. Met nog een klein half uur te spelen beloofde het een forse uitslag te worden. In de 67ste minuut scoorde Alwin de 6-2 en in de 81ste minuut leek het erop dat Sander de 7-2 scoorde maar dit doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter wegens buitenspel. Een paar minuten later scoorde Sander dan de daadwerkelijke 7-2 en bepaalde daarmee de eindstand van deze wedstrijd.

Klik hier voor de foto’s en filmpjes.

 

Volgende week zondag mag Columbia 2 op bezoek bij Silvolde 2. Beide ploegen hebben na drie wedstrijden spelen evenveel punten en een zelfde doelsaldo.

 

Opstelling: Rink Gerbers, Léon Roufs (58. Jerry Bilderbeek), Sebastiaan Lindeman, Rick van Lohuizen (81. Nando de Graaf), Nick van den Berg (60. Joey Vreedeveld), Sander Hendriksen, Dennis Schoolderman, Michael Langenbach (75. Tjerry Jansen), Alwin van Duren (58. Tjerry Jansen), Michel Wijngaards