Gelijkspel Columbia 2 tegen koploper

IMG 3751Zondag 21 oktober mocht Columbia 2 afreizen naar Epe om daar hun vijfde wedstrijd in de competitie af te werken tegen SV Epe 2. In de bekercompetitie werd al van deze ploeg verloren en in de reguliere competitie voerde Epe 2 op dat moment zonder verliespunten de ranglijst aan. Er wachtte dus een pittige klus voor de Apeldoorners. Na negentig minuten matig voetbal stond er 1-1 op het scorebord. Een uitslag waar beide partijen niet ontevreden over hoefden te zijn, al had Columbia in de laatste fase van de wedstrijd wel de beste kansen om er een overwinning uit te slepen.

 

Columbia begon deze ochtend met een vliegende start. Al in de derde minuut kopte Jordy de bal bijna in het doel maar helaas wist de keeper van Epe de bal op het nippertje weg te werken.

Gelukkig voor Columbia stond Berry op de juiste plek en kon hij alsnog de 0-1 maken. Het eerste half uur had Columbia het betere van het spel. Epe leek zich geen raad te weten met het stevige voetbal van de Apeldoorners en liet zich met regelmaat van de bal af lopen. Na ongeveer een half uur herstelde Epe zich en tegelijkertijd leek de aandacht bij Columbia wat te verslappen. De tegenstander wist steeds vaker probleemloos het middenveld te doorkruisen en zo de aanval in te zetten. In de 34ste minuut resulteerde dit dan ook in de 1-1. De rest van de eerste helft bleef Epe het betere van het spel houden al was het geen hoogstandje, maar de stand bleef 1-1 mede dankzij een aantal goede reddingen van Jorrit.

 

Na rust kantelde de wedstrijd een beetje want Columbia kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd. In de 49ste minuut leek Marcel een kanonskogel recht op het doel af te vuren maar helaas ging deze rakelings over. Twintig centimeter lager en deze bal was onhoudbaar geweest voor de keeper. Helaas werd er de rest van de wedstrijd niet meer gescoord, ondanks dat er voor beide partijen wel mogelijkheden lagen. Columbia had daarin overigens de beste kansen maar verzuimde deze te verzilveren. Met een 1-1 eindstand wisten de Apeldoorners Epe 2 deze ochtend dus het eerste puntverlies van de competitie te bezorgen.

Klik hier voor de foto´s.

 

Zelf heeft Columbia 2 inmiddels 7 punten uit vier wedstrijden en bezet daarmee de 5de plek op de ranglijst. Binnenkort zal nog het restant van de wedstrijd tegen Silvolde 2 uitgespeeld moeten worden, aangezien deze werd gestaakt bij een 1-2 voorsprong voor Columbia 2.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger (60. Léon Roufs), Sebastiaan Lindeman, Marcel de Jong, Nando de Graaf, Dennis Schoolderman, Sander Hendriksen, Joey Koopman (65. Michel Wijngaards), Michael Langenbach, Jordy Weijland, Berry de Jong.