Ruime overwinning Columbia 2

IMG 3843Afgelopen zondag kreeg Columbia 2 de mannen van DVOL 2 uit Lent op bezoek. Deze ploeg had tot nu toe 6 punten uit 5 wedstrijden weten te verzamelen en bezette daarmee een plek in de middenmoot. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, maar in de tweede helft bleek Columbia toch echt te sterk voor de Lentse ploeg. Het werd 5-1 voor de Apeldoorners die hiermee aansluiting met de top vijf behouden.

 

Ondanks het mooie herfstzonnetje bleek het bijzonder koud deze ochtend getuige de winterjassen, handschoenen en witte fleecedekentjes die gesignaleerd werden op de Winkewijert. Mooi weer om te voetballen dus!

 

De tegenstander van vandaag was DVOL 2 (Door Vrienden Opgericht Lent). Deze ploeg kent een matige seizoenstart met 2 keer winst en 3 keer verlies, dus een overwinning zou hier niet misstaan. Voor Columbia was dit de zesde wedstrijd van de competitie en ook voor hen was een overwinning belangrijk, vooral om aansluiting te kunnen houden met de top 5.

 

Om 10:30 uur werd er afgetrapt op de Winkewijert onder leiding van de heer Coraklar, tevens begenadigd muzikant. De wedstrijd begon wat rommelig van beide kanten, maar ondanks dat wist Columbia wel vrij snel de score te openen. Berry kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt door een goede kopbal van Mischa en maakte zo de 1-0. DVOL zette hierna wat meer druk en kreeg op het middenveld de ruimte om de aanval op te bouwen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 31ste minuut in de 1-1. Ondanks een mooie poging van Jerry die helaas door de keeper werd gestopt en een enorme mogelijkheid in de 43ste minuut waarbij 3 man de gelegenheid had om te schieten maar het niet deed, bleef de stand voor rust 1-1.

 

Vlak na rust kreeg Columbia een penalty toegekend die prima verzilverd werd door Jordy en daarmee Columbia weer aan de leiding bracht. In de 64ste minuut was het wederom Berry die scoorde uit een soort van voorzet van Michael: 3-1! Columbia had in de tweede helft duidelijk het betere van het spel, want de score breidde zich nog verder uit. In de 76ste minuut wist ook Jordy na een mooie solo-actie z’n tweede goal van de dag te maken: 4-1. De laatste maar zeker niet de minste kwam voort uit een geniale actie van Joey die even drie tegenstanders in de hoek zette en zo Michel voorzag van een perfecte voorzet die de bal keurig achter de keeper werkte. Eindstand op deze koude ochtend: 5-1.

Klik hier voor de foto’s.

 

Volgende week zondag mag Columbia 2 op bezoek bij Spero 2 in Elst. Deze ploeg heeft 9 punten uit 4 wedstrijden en staat daarmee vlak onder Columbia op de ranglijst.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Marcel de Jong, Sebastiaan Lindeman, Mischa Hendriksen, Léon Roufs (60. Joey Koopman), Jerry Bilderbeek, Dennis Schoolderman (46. Sander Hendriksen), Michael Langenbach, Berry de Jong (78. Michel Wijngaards), Jordy Weijland.