Columbia 2 trekt aan langste eind

IMG 3924Zondag 4 november mocht Columbia 2 op bezoek bij Spero 2 in Elst. Ondanks een bijzonder saaie eerste helft (0-1) wisten de mannen er in de tweede helft toch nog wat van te maken. Speciale dank is hiervoor verschuldigd aan Mischa en Michel die in de tweede helft samen 4 keer wisten te scoren. Na 90 minuten spelen stond er 2-4 op het scorebord en kon Columbia de punten weer bijschrijven.

 

Deze week ging de reis naar SV Spero, een van de grootste verenigingen in de regio Arnhem. Om aansluiting te houden met de top 3 zou Columbia 2 een overwinning goed kunnen gebruiken. Om 10:30 werd de wedstrijd afgetrapt. Beide teams begonnen jammer genoeg voor het publiek zeer matig aan de wedstrijd. Columbia scoorde echter relatief onverwacht al in de 11de minuut de 1-0 doordat Jesse een teruggelegde kopbal van Mischa binnen wist te tikken. De rest van de eerste helft golfde de wedstrijd wat op en neer maar zat nog een goal er voor beide partijen echt niet in.

 

Na rust leek Spero sterker uit de kleedkamer gekomen te zijn dan de mannen van Columbia. Met een reeks kansen creëerden ze serieuze dreiging, wat uiteindelijk in de 66ste minuut resulteerde in de 1-1. Lang konden ze hier niet van genieten want nog geen 2 minuten later krulde Michel de bal van buiten de 16-meter prachtig via de binnenkant van de paal in het doel: 1-2. Ondanks dat bleef Spero hierna de ploeg met het meeste balbezit. Jammer genoeg voor hen resulteerde dit niet in concrete kansen of doelpunten. Richting het einde van de wedstrijd bleek Columbia uiteindelijk de meest effectieve ploeg. Ondanks dat Spero dacht dat de Columbianen de pijp leeg hadden bleken ze prima in staat er nog een paar doelpunten uit te slepen. In de 84ste minuut was het wederom Michel die de bal mooi over de keeper lobte nadat deze de bal niet goed wist weg te werken waarmee het 1-3 werd. In blessuretijd wist Spero echter toch nog terug te komen, doordat Mischa in een verdedigende actie de bal niet lekker raakte en deze prompt in het doel van Jorrit verdween. Het werd toen toch nog even spannend. Even, want in dezelfde minuut gaf Michael een pasklare voorzet en kopte Michel zijn derde van de dag raak. Eindstand 2-4.

Klik hier voor de foto´s van de wedstrijd en hier voor de privé-collectie van de scheidsrechter.

 

Columbia 2 is nu twee weken vrij en speelt de volgende wedstrijd dus pas op 25 november tegen AZC 2 uit Zutphen. Dit team bezet op dit moment de 10de plek op de ranglijst met 6 punten uit 6 wedstrijden.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Nick van den Berg, Sebastiaan Lindeman, Mischa Hendriksen, Nando de Graaf, Dennis Schoolderman, Jerry Bilderbeek, Joey Koopman (45. Michel Wijngaards), Michael Langenbach, Jordy Weijland (71. Tom Ploeger), Jesse Punt (Tjerry Jansen).