Zuur gelijkspel voor Columbia 2 (25-11-’18)

IMG 4585Na een pauze van twee weken mocht Columbia 2 zondag 25 november naar AZC in Zutphen. Het was een wat troosteloze wedstrijd op een bijzonder grauwe zondagochtend eindigend in een kleurloze 2-2. Dit klinkt wellicht wat zuur, nou dat was het ook.

 

Zoals gezegd was het een grauwe maar ook ijskoude zondagochtend. De wedstrijd moest worden gespeeld op een naar het zich liet aanzien vooroorlogs kunstgrasveld waarvoor de wedstrijd zelfs een kwartier later moest beginnen. Het prachtige hoofdveld (gras) was namelijk niet beschikbaar, al werd hier pas om 14:00 uur gespeeld.

 

Columbia begon de wedstrijd prima. Met het dynamische duo Jesse en Jordy voorin werden er in de eerste fase een flink aantal kansen gecreëerd. Al in de 5de minuut schoot Jordy een bal prachtig in de kruising en zetten Columbia daarmee op een 0-1 voorsprong. Niet veel later was het wederom Jordy die de 0-2 binnenkopte maar de grensrechter van AZC vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter nam het advies over. Doelpunt afgekeurd.

Columbia bleef de bovenliggende partij met diverse kansen, maar wist deze niet te benutten. Tot de 32ste minuut, want toen wist Jerry een door Mischa terug gelegde bal binnen te schieten. 0-2? Oh nee toch niet. De grensrechter van AZC had z’n vlag weer in de lucht en de scheidsrechter z’n ogen in z’n zak. Wederom doelpunt afgekeurd. Vanaf dit moment ging het bergafwaarts met Columbia 2. AZC kwam meer en meer in de wedstrijd en in de 40ste minuut resulteerde dit in de 1-1, wat ook de ruststand bleef.

 

Direct na rust scoorde Jesse enigszins onverwacht de 1-2. Zo onverwacht dat uw journalist van de dag nog in de kantine zat op te warmen van de ijskoude eerste helft. De rest van de tweede helft kwam Columbia er eigenlijk niet echt meer aan te pas. AZC kreeg meer grip op het middenveld en wist daarmee dreigender en aanvallender te worden dan Columbia. In de 53ste minuut resulteerde dit in de 2-2 wat tevens de eindstand werd. Een teleurstellend resultaat voor de mannen uit Apeldoorn, maar wel passend bij het niveau van de wedstrijd.

Klik hier voor de foto´s van de wedstrijd.

 

Columbia 2 speelt op zondag 2 december thuis tegen VDZ 2 uit Arnhem. Deze ploeg bezet de 7de plek met 12 punten uit 9 wedstrijden.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger, Sebastiaan Lindeman, Rick van Lohuizen, Mischa Hendriksen, Michael Langenbach, Dennis Schoolderman, Jerry Bilderbeek (69. Joey Vreedeveld), Joey Koopman (45. Léon Roufs), Jordy Weijland (61. Michel Wijngaards), Jesse Punt.