Wederom gelijkspel voor Columbia 2

IMG 4665Na het zure gelijkspel van vorige week tegen AZC 2 hoopte Columbia 2 deze zondag de drie punten van een overwinning bij te kunnen schrijven om aansluiting te houden met de top. Het leek er echter gedurende lange tijd op dat Columbia roemloos onderuit zou gaan tegen het goed spelende VDZ 2 uit Arnhem. Doordat de Apeldoorners zich in de tweede helft goed herpakten, wisten ze een 0-2 achterstand toch nog om te buigen in een 2-2 gelijkspel. Hoewel Columbia in de laatste fase nog diverse kansen kreeg op een overwinning, mocht iedereen uiteindelijk tevreden zijn met een gelijkspel. Eindstand 2-2

 

In een continue stroom motregen werd de wedstrijd om 10:30 uur op de Winkewijert afgetrapt. Al in de eerste paar minuten werd duidelijk dat VDZ niet van plan was zich naar de slachtbank te laten leiden door de ervaren ploeg van Columbia 2. In de 3de minuut scoorden de gasten al de 0-1 door slecht weggewerkte bal in open doel te werken. Een heerlijk begin voor de Arnhemmers die de gehele eerste helft domineerden, waarbij ze overigens geholpen werden door de slechte organisatie van de thuisploeg. Columbia liet enorme ruimten vallen tussen de linies waardoor VDZ keer op keer het middenveld kon oversteken.

Ergens halverwege de eerste helft resulteerde dit dan ook in de 0-2, waarbij het gevoel bij het publiek overheerste dat dit mogelijk niet het laatste doelpunt zou zijn van de goed spelende Arnhemmers. Columbia wist uiteindelijk de schade nog enigszins te beperken en met deze 0-2 de rust in te gaan.

 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld in het voordeel van de Apeldoorners. Er werden volop kansen gecreëerd en Columbia nam duidelijk het heft weer in eigen handen. In de 59ste minuut wist Jordy de 1-2 binnen te glijden en amper 10 minuten later kopte Michel de gelijkmaker binnen en trok daarmee de stand weer gelijk: 2-2. Met nog iets meer dan 20 minuten te spelen leek er nog voldoende tijd om een derde doelpunt te maken, maar ondanks diverse grote kansen bleef de stand 2-2.

Klik hier voor de foto´s van de wedstrijd.

 

Columbia 2 speelt op zondag 9 december uit tegen de Bataven 2 uit Gendt. Deze ploeg bezet de 11de plek met 8 punten uit 9 wedstrijden.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger (85. Joey Vreedeveld), Jerry Bilderbeek, Mischa Hendriksen, Joey Koopman, Michael Langenbach, Dennis Schoolderman, (60. Léon Roufs), Sander Hendriksen, Nick van den Berg, Alwin van Duren (30. Jordy Weijland), Michel Wijngaards.