Columbia 2 wint van koploper RKHVV 2

IMG 4719Geheel tegen de verwachting in werd zondagochtend toch de wedstrijd Columbia 2 – RKHVV 2 gespeeld. Op een ietwat besneeuwd veld namen de nummer 1 en nummer 4 van de eerste klasse B voor reserveteams het tegen elkaar op. In een vermakelijke wedstrijd met hier en daar een glijpartij pakte het voor Columbia goed uit. Met een mooie 4-2 overwinning stijgen de Apeldoorners een plekje op de ranglijst en komen daarmee op de derde plek.

 

Wie zondagochtend vroeg uit het raam keek had vast niet verwacht dat er nog gevoetbald zou worden die ochtend. Zoals voorspeld bedekte een klein laagje sneeuw de straten en velden. Bij de meeste verenigingen in Apeldoorn werden de wedstrijden dan ook afgelast, maar niet bij Columbia. Daar werden deze ochtend gewoon de geplande wedstrijden afgewerkt, waaronder de wedstrijd van Columbia 2 tegen de huidige koploper van deze competitie, RKHVV 2 uit Huissen.

 

Ondanks enkele gefronste wenkbrauwen over het licht besneeuwde veld bleek het toch best prima bespeelbaar. Weliswaar was het hier en daar wat glad maar daar konden de heren uitstekend mee om gaan. Gedurende de eerste helft was Columbia de bovenliggende partij. Met verzorgd voetbal controleerden de mannen van Anton de wedstrijd en wisten al na 5 minuten het eerste doelpunt te maken. Michael speelde op de voor hem kenmerkende wijze z’n mannetje uit in de 16 en scoorde zo de 1-0. Een goed begin in een wedstrijd tegen de koploper. Ongeveer 10 minuten later was het Léon die vanaf ongeveer 20 meter de bal feilloos in de kruising schoot voor de 2-0. In de daarop volgende minuten begon RKHVV ook wat beter in de wedstrijd te komen wat in de 25ste minuut resulteerde in de 2-1. Een beetje een gerommel voor het doel van Jorrit, maar desalniettemin de aansluitingstreffer voor RKHVV 2. Ondanks dat Columbia wat minder dominant werd in het tweede deel van de eerste helft waren de Apeldoorners wel de meest effectieve partij. Michel scoorde namelijk in de 41ste minuut een keurig doelpunt door vakkundig de keeper uit te spelen en de bal in het doel te werken. Met een riante voorsprong van 3-1 ging Columbia 2 dus de rust in.

 

In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd maar was het RKHVV dat de meeste kansen kreeg. Gelukkig wist een uitstekend keepende Jorrit te voorkomen dat dit resulteerde in doelpunten voor de Huissense ploeg. In de 57ste minuut was het voor Columbia wederom Michel die een prachtig doelpunt scoorde na een mooie kap en een bekeken bal met zijn favoriete linkerbeen. Uiteindelijk kreeg RKHVV in de 82ste minuut nog een penalty toegekend die ze wisten te benutten en daarmee werd de eindstand bepaald op 4-2.

Klik hier voor de foto´s van de wedstrijd.

 

Volgende week speelt Columbia 2 het restant van de wedstrijd tegen Silvolde 2 en zal daarna genieten van een welverdiende winterstop.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger, Mischa Hendriksen, Joey Koopman, Nando de Graaf, Léon Roufs, Rick van Lohuizen, Sander Hendriksen, Michael Langenbach, Alwin van Duren (65. Jerry Bilderbeek), Michel Wijngaards.