Bob Oonk treedt terug als bestuurslid voetbaltechnische zaken

boboonkNa een periode van twijfel heeft Bob helaas besloten, maar met alle begrip – om per direct af te treden als bestuurslid voetbaltechnische zaken. Na een intensieve periode wordt het steeds moeilijker om zijn rol te combineren met zijn drukke werkzaamheden.

 

Negen seizoenen geleden stapte Bob in, om de portefeuille voetbaltechnische zaken bij Columbia op zich te nemen en een stabiele basis neer te zetten voor de komende jaren. Columbia had op dat moment geen 3e elftal, met de contacten die hij had stond dit elftal er binnen 8 weken.

Met het 1e elftal werd in het eerste seizoen op een haar na het kampioenschap naar de 2e klasse bewerkstelligd, maar in het tweede seizoen volgde voor alsnog geheel naar verwachting de promotie naar de 2e klasse.

 

Op dit moment staat het eerste team als een huis. Het bestaat uit een mengeling van ervaren en frisse jonge spelers, maar met name ook uit spelers die graag voor Columbia willen uitkomen.

Bovendien is er in de afgelopen jaren veel aanwas geweest van oud Columbianen die elders hebben gespeeld en van nieuwe spelers die echt van toegevoegde waarde zijn. Dit alles in een goede samenwerking met de trainers, begeleiding en niet te vergeten de betrokken spelersgroepen. Dit heeft geleid tot een resultaat waar wij als Columbia trots op kunnen zijn: Afgelopen seizoen is Columbia als hoogst spelende Apeldoornse zondagclub geëindigd in de tweede klasse.

 

Ook het tweede elftal heeft Bob mede, in goede samenwerking met de spelersgroep vorm gegeven en daar zijn de resultaten de afgelopen jaren dan ook naar, terug naar het huidige 1ste klasse niveau.. De samenwerking tussen trainers en begeleiding was altijd prima – en gezamenlijk hebben zij de schouders eronder gezet om een solide basis neer te zetten voor de club, zowel qua structuur als selectie beleid.

 

Als club en als bestuur zijn wij Bob dankbaar voor al zijn tijd die hij in de club heeft gestoken. Ook tijdens de afgelopen intensieve periode was daadkracht noodzakelijk en was Bob een kracht waar we altijd op konden rekenen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Columbia met opgeheven hoofd naar de toekomst kan kijken.

 

Bob, bedankt

 

Namens het bestuur

Eddie Zeen, Voorzitter