Ruime zege Columbia 2

Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie mocht Columbia 2 afgelopen zondag aantreden tegen hekkensluiter Apeldoornse Boys 2. Voor hen was degradatie al zeker en viel er weinig anders te halen dan eventueel de eer van een gewonnen wedstrijd. Iets wat dit seizoen slechts één keer eerder was voorgekomen. In een derby is echter alles mogelijk. Helaas voor hen werd het 6-2 op de Winkewijert en daarmee werd het voor Columbia 2 de vierde ruime overwinning op rij.

 

Ondanks de flinke uitslag kon het publiek vandaag vooral genieten van het mooie weer, want mooi voetbal was niet echt aan de orde. De eerste tien minuten deden overigens anders vermoeden. Wie niet stipt om 10:30 uur langs de kant stond, kon al zo de eerste drie doelpunten hebben gemist.

 

Al in de eerste minuut scoorde Joey, die na een schorsing vandaag weer op het veld mocht staan, de 1-0. De score werd enkele minuten later echter al weer gelijk getrokken, want Apeldoornse Boys maakte keurig 1-1 door een goed uitgespeelde counter. In de 9de minuut was het wederom Joey die raak schoot vanuit een ingestudeerde corner. Zo vielen er in de eerste tien minuten dus al drie goals. Wat volgde waren 35 minuten waarin Columbia wel druk zette, maar de score niet wist uit te breiden. Van enige tegenstand was overigens geen sprake dus de ruststand bleef 2-1.

 

Tegen de verwachting in werd het na rust toch nog spannend toen Apeldoornse Boys fanatiek aan de tweede helft begon. In de 47ste minuut werd het verrassend 2-2 en leek het dan toch nog een echte derby te worden. In de 60ste minuut werd Dennis Schoolderman vervangen door Alwin van Duren. Vlak hierna schoot Alwin op de paal maar werd zijn inzet toch nog naar binnen gelopen door een verdediger van Apeldoornse Boys: 3-2. In het resterende half uur zakte het niveau aan beide kanten, maar werd er nog wel drie keer gescoord door de thuisploeg. In de 70ste minuut maakte Tjerry een mooie goal na een assist van Sander en slechts een minuutje later wist Joey de bal wederom in het doel te werken en maakte daarmee zijn derde doelpunt van de wedstrijd. In de 82ste minuut bepaalde Jerry de eindstand: 6-2.

 

Volgende week zondag speelt Columbia 2 zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie uit tegen Twello 2. Op zondag 14 mei spelen de mannen dan naar verwachting hun eerste wedstrijd in de nacompetitie om te strijden voor promotie naar de tweede klasse voor reserveteams.

 

Opstelling: Dylan Slijkhuis, Anton Juric, Sebastiaan Lindeman, Dario Juric (65. Lukas van Ommen (a.k.a. Ampie)), Joost Dallinga, Jerry Bilderbeek, Dennis Schoolderman (60. Alwin van Duren), Sander Hendriksen, Léon Roufs, Tjerry Jansen, Joey Koopman.