Gelijkspel voor Columbia 2 tegen SV Twello 2

De laatste wedstrijd voor Columbia in de reguliere competitie werd afgelopen zondag afgewerkt in Twello. Voor beide partijen viel er weinig te halen. Columbia was al zeker van nacompetitie en SV Twello zou als middenmoter gaan eindigen. Zowel Columbia als Twello lieten echter prima voetbal zien. Het venijn zat hem deze ochtend zowel in de kop als in de staart, want de 0-1 voor Columbia viel al in de 1ste minuut en de gelijkmaker viel pas in de 87ste minuut. De eindstand deed daarmee recht aan de wedstrijd: 1-1.

 

Even was het de vraag of Columbia 2 voldoende spelers op de been zou kunnen krijgen voor deze laatste wedstrijd. Gelukkig bleken maar liefst 4 spelers van Columbia O19-1 bereid om de trainer en het team uit de brand te helpen.

Dit was zeker niet vanzelfsprekend, aangezien zij de dag ervoor kampioen waren geworden wat ongetwijfeld goed gevierd werd. Toch stonden ze er en kon Columbia met een volledig elftal en twee wissels naar Twello afreizen.

 

Net als vorige week scoorde Columbia al in de 1ste minuut. Na exact 23 seconden scoorde Léon uit een fraaie voorzet van Sander. De rest van de eerste helft werd aantrekkelijk voetbal gespeeld waarbij ook de ‘’jonkies’’ van Columbia zich de kaas niet van het brood lieten eten. Columbia was duidelijk de bovenliggende partij en met 0-1 op het scorebord werd het rust. Na rust kwam Twello toch wat frisser uit de startblokken en leek het tij wat te keren. Twello creëerde kansen en het werd enigszins tegen de verwachting in toch spannend. Uiteindelijk scoorde Twello in de 87ste minuut de 1-1, wat gezien het spelbeeld ook terecht was.

 

Columbia 2 is hiermee op de derde plaats geëindigd in de reserve 3e klasse G. Doordat in de tweede periode het periodekampioenschap werd behaald spelen de mannen vanaf komende week nacompetitie voor promotie naar de reserve 2de klasse.

 

De eerste ronde wordt gespeeld tegen Enter 2 op zondag 14 mei om 10:30 uur op de Winkewijert en op donderdag 18 mei om 19:00 uur in Enter.

 

Opstelling: Dylan Slijkhuis, Joost Dallinga, Anton Juric, Ronald Lindeman (70. Giovanni Elisa), Dario Juric, Nick van den Berg, Sebastiaan Lindeman, Léon Roufs, Folkert Tilma, Sander Hendriksen, Patrick Abramovic (46. Tom Jansen).