Columbia 2 zet belangrijke eerste stap in nacompetitie

De eerste wedstrijd van de nacompetitie werd in tegenstelling tot de eerdere planning gespeeld in Apeldoorn op de Winkewijert. Zowel bij SV Enter 2 als bij Columbia 2 wilde een deel van de spelers graag ’s middags afreizen naar Rotterdam om daar het gedroomde kampioenschap van Feyenoord te vieren. In goed overleg werd daarom besloten om zondagochtend de eerste wedstrijd in Apeldoorn af te werken. Het was duidelijk dat Enter niet van plan was zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden, maar uiteindelijk bleek Columbia toch een stuk effectiever. De enigszins geflatteerde uitslag werd 5-1. Daarmee verschafte Columbia 2 zich een goede uitgangspositie voor de return in Enter, maar ze zullen zich ook realiseren dat de race nog niet gelopen is.

 

De eerste helft was bijzonder spannend. Enter kreeg al snel een paar flinke kansen en zette de Columbianen flink onder druk. Enigszins tegen de verwachting in scoorde Tjerry in de 15de minuut de 1-0 waarbij hij ook nog flink zand moest happen. Even leek hij geblesseerd het veld te moeten verlaten, maar gelukkig kon hij door. De rest van de eerste helft had Enter het betere van het spel en bleef fanatiek aandringen. Door een goed keepende Dylan bleef Columbia overeind. In de 42ste minuut kreeg Alwin nog een kans, maar schoot net naast. Daarmee bleef het 1-0 voor Columbia 2.

 

Na rust verving Michel de licht geblesseerde Dario. Al snel werd duidelijk dat Columbia een stuk sterker uit de kleedkamer kwam dan Enter. De belangrijke middenvelders van Enter kregen vaste mandekking en hierdoor kwamen ze er een stuk minder aan te pas dan in de eerste helft. Columbia kreeg meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in meer kansen. In de 50ste minuut kon Tjerry doorlopen richting het doel van de tegenstander, maar werd op het moment dat hij wilde schieten aangetikt door de tegenstander. De scheidsrechter gaf hiervoor een penalty, die koelbloedig werd ingeschoten door Alwin: 2-0.

 

Columbia bleef aandringen en de wat onzeker ogende keeper kreeg de ene na de andere aanval te verwerken. Uiteindelijk kon Joey de bal in de 65ste minuut in het doel werken na een fout van de keeper. Ook in de 74ste minuut was het Joey die de bal na een corner strak in de goal schoot. Daarmee was het inmiddels 4-0 geworden en leek Enter het geloof in een goede afloop verloren. Toch konden ze het nog opbrengen om de daaropvolgende minuten aan te vallen en wisten ondanks een opzichtige buitenspelsituatie in de 74ste minuut te scoren: 4-1. Enter leek weer een klein beetje vertrouwen terug te hebben wat in de 80ste minuut nog een grote kans opleverde. Het was echter wederom de sterk keepende Dylan die de 4-2 voorkwam. Daarmee was het de beurt weer aan Columbia want in de 88ste minuut vocht Sander voor de bal en wist via Joey Alwin in scoringspositie te brengen. Alwin ronde koelbloedig af: eindstand 5-1.

 

Donderdag 18 mei om 19:00 uur speelt Columbia 2 de return in Enter. Als Columbia de bovenliggende partij blijkt over deze twee wedstrijden, staat vanaf 21 mei de tweede ronde van de nacompetitie op het programma.

 

Opstelling: Dylan Slijkhuis, Dario Juric (46. Michel Wijngaards), Anton Juric, Sebastiaan Lindeman, Tom Ploeger, Jerry Bilderbeek, Dennis Schoolderman (80. Giovanni Elisa), Joey Koopman, Sander Hendriksen, Tjerry Jansen (61. Nick van den Berg), Alwin van Duren.