Columbia 2 bereikt tweede ronde nacompetitie

P1030942bDonderdagavond 18 mei speelde Columbia 2 de returnwedstrijd van de eerste ronde nacompetitie tegen SV Enter 2. Ondanks de ruime winst van zondag wisten de heren dat het nog geenszins gespeeld was. Op kunstgras konden de Enternaren beter uit de voeten dan het team van Columbia en werd de eindstand 4-2 voor de thuisploeg. Door de ruime overwinning van afgelopen zondag bereikt Columbia 2 echter de volgende ronde en zijn de mannen nog steeds in de race voor promotie naar de 2de klasse voor reserveteams.

 

Al om 19:00 uur begon de wedstrijd in het Twentse Enter wat voor spelers en meegereisde supporters toch een eindje rijden was. Dat de Enternaren de hoop op promotie nog niet hadden opgegeven bleek al in 8ste minuut. Door een verkeerde inschatting van de verdediging kwam een speler van Enter vrij voor de keeper en lobte de bal beheerst over Dylan heen in het doel: 1-0.

Het grootste deel van de eerste helft kwam Columbia niet echt aan het voetballen en werd daardoor veelal in de verdediging gedwongen. In de 26ste minuut viel hierdoor enigszins in lijn der verwachting de 2-0. Vanaf dat moment kwam Columbia iets meer in de wedstrijd en na mooi voorbereidend werk van Giovanni scoorde Léon in de 32ste minuut de 2-1. Enter bleef echter aandringen en op slag van rust ontsnapte Columbia aan de 3-1 doordat een vrije trap van 20 meter op de paal belandde.

 

Na rust kwam Tjerry erin voor de geblesseerde Giovanni en Alwin verving Michel die nog aan het herstellen is van een blessure. Columbia begon sterker aan de tweede helft wat voor meer vertrouwen zorgde in een goede afloop. In de 56ste minuut scoorde Enter dan toch de 3-1 en werd het nog flink spannend. Zou Enter in staat zijn om de achterstand om te buigen en zelf de volgende ronde te bereiken? Als het aan Columbia lag niet, want in de 61ste minuut kopte Alwin de bal prachtig in het doel uit een corner van Dennis. Gelukkig, 3-2 en weer een ruimere marge. Het spel bleef wat op en neer gaan maar toch bleef Enter de bovenliggende partij in deze wedstrijd. In de 70ste minuut scoorde Enter de 4-2 met een mooie omhaal en wederom werd het spannender dan wellicht vooraf gehoopt. De laatste 20 minuten werden echter zakelijk uitgespeeld en dus bleef de eindstand 4-2.

 

De einduitslag over 2 wedstrijden werd daarmee 7-5 in het voordeel van Columbia en zo bereiken zij de tweede ronde van de nacompetitie om promotie naar de 2de klasse voor reserveteams. De volgende wedstrijd staat voor zondag 21 mei op het programma. Columbia 2 speelt dan uit tegen SV Helios 2 om 10:30 uur in Deventer. Helios werd de hoogst geplaatste periodekampioen in de 3de klasse G, waarin Columbia een plaats onder hen eindigde in de reguliere competitie.

 

Opstelling: Dylan Slijkhuis, Dario Juric, Anton Juric (77. Lukas van Ommen a.k.a. Ampie), Sebastiaan Lindeman, Lars Mulderij (79. Ronald Lindeman) , Jerry Bilderbeek, Dennis Schoolderman, Michel Wijngaards (46. Alwin van Duren), Sander Hendriksen, Giovanni Gerritsen (46. Tjerry Jansen), Léon Roufs.