Uitstekende voorbereiding Columbia 2 op nieuw seizoen

Met vijf keer winst in zes wedstrijden kan Columbia 2 terugkijken op een uitstekende voorbereiding op het nieuwe seizoen. De drie bekerwedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen, waarbij de meest recente tegen Schalkhaar 3 zelfs een eindstand op het scorebord liet zien van 9-1 in het voordeel van de Columbianen. Ook in de oefenwedstrijden was er twee keer ruime winst. Columbia 2 begint volgende week zondag dus vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen.

 

Na vorig voetbaljaar op een mooie derde plek te zijn geëindigd, wist Columbia 2 na een lang seizoen en maar liefst vijf wedstrijden in de nacompetitie promotie af te dwingen naar de 2de klasse voor reserveteams.

Een prachtige prestatie, zeker gezien de organisatorische problemen en daardoor vaak wisselende bezetting van het team. Waardering gaat hierbij zeker ook uit naar Anton, Cees en Henry die er iedere week samen met het team toch weer wat van wisten te maken.

 

Voor het nieuwe seizoen zijn er een aantal nieuwe vaste krachten bij gekomen om het team verder te versterken. Vanuit Columbia 1 zijn Michael Langenbach, Nando de Graaf en Léon Roufs erbij gekomen en vanuit Columbia 4 zijn Roy Ruysch, Tom Ploeger en Jerry Bilderbeek aangesloten. Patrick Abramovic is doorgestroomd vanuit Columbia JO19 en helemaal nieuw bij Columbia is Jorrit Brinkman als reservekeeper van het 1ste en daarmee ook de vaste keeper van Columbia 2.

 

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begon met een oefenwedstrijd in Loenermark tegen Loenermark 2. Columbia 2 speelde een prima wedstrijd en won hier met 2-4. Hierna volgde de bekerwedstrijd tegen Robur 2 die eindigde in 4-2 in het voordeel van Columbia 2. In de oefenwedstrijd hierna was het uitgerekend Columbia Zaterdag 2 dat wist te verrassen met een terechte overwinning, waardoor de mannen van Zondag 2 flink wakker werden geschud. De oefenwedstrijd tegen ZAC 2 werd vervolgens weer keurig gewonnen met 3-1.

 

Op zondag 10 september was WSV 2 de volgende tegenstander in de beker. Ondanks een verwachte kraker werd het een simpele overwinning voor Columbia 2: 5-0. Ook afgelopen zondag tegen Schalkhaar 3 werd het een makkelijke overwinning, maar nu met een score die niemand van tevoren had durven voorspellen: 9-1. Daarmee is Columbia 2 overtuigend poulewinnaar geworden en kan vol vertrouwen uitgekeken worden naar het begin van de competitie en de volgende ronde van de beker.

 

Zondag 24 september starten de mannen met een uitwedstrijd tegen Lemelerveld 2. De week erna op zondag 1 oktober ontvangt Columbia 2 thuis om 10:30 uur Witkampers 2 uit Laren.