Columbia zaterdag 2 wint moeizaam bij Berkum

Afgelopen zaterdag stond er een lastige uitwedstrijd tegen Berkum 4 op het programma. Deze ploeg had hun 1e wedstrijd met 0-2 gewonnen. We gingen met 16 man sterk richting Zwolle, waar er om half 3 afgetrapt zou worden.

 

In de eerste 10 minuten was het elftal van Rob Beijer en Remco van de Beek nog zoekende, doordat er werd aangetreden met een andere voorhoede dan de afgelopen weken. Al snel bleek dat Berkum ook niet de stootkracht had om het onze verdediging moeilijk te maken. Columbia kwam steeds beter hun spel, dit resulteerde ook in enkele kleine kansjes. Na een half uur gespeeld te hebben werd er via een dood spelmoment de 0-1 aangetekend. Robin reageerde alert op een afgeslagen bal en wist zo de openingstreffer te noteren. Hierna vergaten we door onzorgvuldigheid om met 0-2 de rust in te gaan.

 

Ongewijzigd kwam Columbia uit de kleedkamer. Al snel bleek dat Berkum het spelletje anders ging spelen, ze gingen meer en meer de lange bal zoeken. De mannen uit Zwolle hadden het gevoel dat er via deze weg iets te halen viel, terwijl de gemiddelde lengte van het centrale duo van Columbia 1.95 meter is. Helaas viel de 1-1 door een slim genomen vrije trap, de bal werd bij de 1e paal achter de goed keepende Dylan geschoten. Op basis van het spel van de 2e helft was dit verdiend. Gelukkig werden de koppen bij elkaar gestoken en ging Columbia vol voor de 3 punten. De winnende treffer deze middag werd wederom gemaakt uit een dood spelmoment. Nadat de bal voor het doel van Berkum werd geslingerd, landde de bal voor de voeten van Hans, die legde de bal terug op Robin, die de bal beheerst achter de keeper schoot. Hierna vergat Columbia om de beslissende treffer te noteren, waardoor Berkum nog kansen zag om een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de 90e minuut leek deze treffer er ook te komen, maar doordat de grensrechter van Columbia buitenspel had gesignaleerd, ging deze treffer niet door. Doordat de stand zo bleef, gingen de 3 punten mee naar Apeldoorn.

 

Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, dit keer wordt er gespeeld op het terrein van Koninklijke UD. De wedstrijd begint om 14:30. We hopen u dan te zien!