7-klapper voor Columbia 2

IMG 0319Vorige week wist Columbia 2 haar mooie serie overwinningen uit de voorbereiding voort te zetten in de eerste competitiewedstrijd. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Of toch wel….? Op deze mooie zonnige zondagochtend werd het maar liefst 7-0 voor de Columbianen. De mannen lieten mooi voetbal zien in een sportieve wedstrijd tegen Witkampers 2, waarbij Columbia er geen twijfel over liet bestaan wie er met de overwinning vandoor zou gaan. Columbia 2 voert daarmee de lijst aan in de 2e klasse B voor reserveteams, met 6 punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van +11.

 

Wie de statistieken er op na heeft geslagen kon zien dat de kansen vooraf in het voordeel van Columbia 2 leken te zijn.

Witkampers 2 verloor vorige week van Albatross 2 in de competitie en ook in de bekerwedstrijden werd er geen enkele keer gewonnen.

 

Om 10:30 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld van de Winkewijert. Columbia kreeg al in de eerste tien minuten twee flinke kansen via Alwin die helaas allebei doel misten. Columbia bleef echter aandringen en na een mooie actie van wederom Alwin wist Michel in de 17de minuut de 1-0 in te koppen. Ook in de 31ste minuut werd er gescoord middels een kopbal én was Alwin betrokken bij de goal. Met een prima voorzet van rechts creëerde Alwin de perfecte kopkans voor Michael. Nu staat Michael niet echt bekend om z’n kopkunsten, maar in dit geval wist hij de bal prima in de goal te werken: 2-0. Dit werd tevens de ruststand.

 

Wie in de rust niet snel genoeg z’n kopje koffie naar binnen had gewerkt in de kantine, had maar zo de 3-0 én de 4-0 kunnen missen. Al in de 46ste minuut scoorde Alwin de 3-0 en in de 47ste minuut maakte Michael de 4-0. Een paar minuten later lobte Michael ook de 5-0 erin na een mooi een-tweetje met Alwin. Een klein kwartiertje later scoorde Tjerry de 6-0 na een steekpass van Alwin. De kers op de taart kwam in de 88ste minuut, toen Sander met een mooie lange bal Ampie wegstuurde en hij op uiterst koelbloedige wijze de 7-0 maakte.

 

Volgende week zondag speelt Columbia 2 een echte ouderwetse derby tegen Albatross 2 om 11:30 uur in Ugchelen. Albatross 2 speelde deze week gelijk tegen v.v. Twenthe 2 en won vorige week van Witkampers 2. Loopt Columbia 2 hier tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan, of binden ze ook Albatross aan de zegekar? Het belooft in ieder geval een spannende strijd te worden!

 

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Léon Roufs, Justin van Duren, Jerry Bilderbeek (64. Jort Zegwaard), Joey Koopman, Sander Hendriksen, Dennis Schoolderman, , Michael Langenbach (72. Lukas van Ommen (a.k.a. Ampie)), Alwin van Duren (70. Patrick Abramovic), Tjerry Jansen, Michel Wijngaards (64. Tim Veeneman).

Grensrechter: Rick van Bussel