Columbia 2 trekt aan langste eind in derby

IMG 1009Afgelopen zondag stond de derby Albatross 2 – Columbia 2 op het programma. Het werden 90 minuten waarin hard gewerkt moest worden en stevige duels niet werden geschuwd. Na een vroege 0-1 voor Columbia hing de gelijkmaker tot ver in de tweede helft in de lucht, maar een zeer sterk keepende Jorrit hield het team op de been. Uiteindelijk wist Columbia 2 de wedstrijd met 0-2 te winnen en zo werd dus ook Albatross 2 aan de zegekar gebonden.

 

Iets later dan gepland begon de wedstrijd op het kunstgrasveld van Albatross. Traditioneel een tegenstander waar fysiek voetbal en lange ballen verwacht kunnen worden. Vanaf de eerste minuut was het dan ook duidelijk dat het geen technisch hoogstandje zou worden deze ochtend. Maar strijd kwam er zeker wel.

 

Het eerste kwartier probeerde Columbia zelf het spel te maken wat resulteerde in enkele voorzichtige doelpogingen. In de 19de minuut was het Michael die het lichte veldoverwicht wist om te zetten in de 0-1. Voor de meegereisde toeschouwers was het vervolgens billenknijpen want in het restant van de eerste helft kreeg vooral Albatross de betere kansen van de wedstrijd. Jorrit bleek echter een ware plaaggeest voor de gastheren, want hij wist met diverse goede reddingen zijn doel schoon te houden.

 

Na rust kregen beide ploegen een aantal goede kansen, maar deze resulteerden niet in doelpunten. In de 76ste minuut liet Columbia echter weer zien waarom ze bovenaan staan in de competitie. Na een geniale actie van Michael, waarbij hij meerdere tegenstanders af wist te schudden, legde hij de bal klaar voor Léon die hem vanaf de rand van de zestien meter strak in de kruising schoot: 0-2. Daarmee leek de wedstrijd beslist. In de 82st minuut werd het echter toch nog even spannend toen Albatross een penalty toegekend kreeg na een misverstand in de verdediging van Columbia. Maar Jorrit was duidelijk van plan om ook vandaag zijn doel schoon te houden en wist de penalty te stoppen. De eindstand werd dus 0-2. Columbia 2 voert daarmee ook deze week de ranglijst aan in de 2de klasse B voor reserveteams. Met negen punten uit drie wedstrijden, een doelsaldo van +13 en geen enkel doelpunt tegen mag dit gerust een droomstart genoemd worden.

 

Volgende week zondag om 10:30 uur staat de thuiswedstrijd tegen WVV’34 2 uit Hengevelde op het programma. Deze ploeg bezet momenteel de vierde plek op de ranglijst met zes punten uit drie wedstrijden.

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Léon Roufs, Sebastiaan Lindeman, Jerry Bilderbeek, Joey Koopman (24. Tom Ploeger), Sander Hendriksen (35. Ricardo Overman), Dennis Schoolderman, Michael Langenbach, Michel Wijngaards (70. Nando de Graaf), Tjerry Jansen (84. Lukas van Ommen (a.k.a. Ampie), Jesse Punt.

Grensrechter: Rick van Bussel