Columbia 2 bevestigt koploperspositie

col2wvv34Op deze zonnige zondag in oktober ontvingen de Columbianen WVV’34 uit het Twentse Hengevelde. In een prima wedstrijd verschalkte Columbia 2 ook deze tegenstander in de 2de klasse B voor reserveteams en heeft daarmee vier punten voorsprong genomen op de nummer twee. Het werd 5-2 op de Winkewijert waardoor de Columbianen inmiddels achttien doelpunten in vier wedstrijden hebben gescoord. Een goed begin is het halve werk wordt weleens gezegd, dus laten we hopen dat ze dit vast kunnen houden.

 

Onder een heerlijk najaarszonnetje zou om 10:30 uur de wedstrijd tussen de geel-zwarten en WVV’34 van start gaan op het hoofdveld van Columbia. Helaas bleek de scheidsrechter in geen velden of wegen te bekennen, dus moest er worden geïmproviseerd. Gelukkig toonde de scheidsrechter die op veld 2 de wedstrijd van Columbia 4 stond te fluiten zich bereid om in te vallen voor zijn afwezige collega. Hierdoor begon de wedstrijd een klein half uur later dan aanvankelijk op het programma stond.

 

Met inmiddels drie overwinningen op rij in de competitie is het lekker voetballen. Er is vertrouwen in de ploeg wat ook zichtbaar is in de ongedwongen manier waarop de mannen bij vlagen voetballen. In de 5de minuut lieten Michael, Ricardo en Jerry al een hele mooie combinatie zien, waarbij uiteindelijk het schot van Michael net gevangen kon worden door de keeper. Met een van je beste aanvallers in de verdediging kun je natuurlijk niet anders dan aanvallend voetbal spelen, dus dat is wat Columbia deed. In de 7de minuut kreeg Jesse een mooie kans maar ook die bal wist de keeper van WVV te vangen.

 

De eerste goal viel in de 17de minuut toen Columbia een vrije trap kreeg op de rand van de 16 meter. Dennis gaf een perfecte bal op Jerry die hem strak en onverdedigbaar in kopte: 1-0 voor Columbia. Enkele minuten later kreeg Columbia weer een prachtige kans na een goeie voorzet van Ricardo maar helaas kopte Tjerry de bal net naast het doel. In de 34ste minuut was het daarna Michel die deed wat hij het beste kan; met een prachtige kopbal de doelman en verdedigers van de tegenstander het nakijken geven. Zo werd het 2-0. Was WVV dan kansloos in de eerste helft? Niet helemaal, want ook zij kregen een paar kansen, hoewel klein, waarvan de beste in de 36ste minuut. Helaas voor hen ging deze bal ruim over het doel. Met 2-0 gingen de teams dan ook de rust in.

 

Na rust veranderde WVV van tactiek, waardoor er wat meer ruimte naar voren voor hen ontstond. Dit resulteerde in de 51ste minuut in de 2-1. Een aansluitingstreffer die de Hengeveldenaren goed konden gebruiken. Maar Columbia 2 is niet voor één gat te vangen. Twee minuten later werd het namelijk 3-1 door Michael, toen Tjerry een vrije trap kreeg na neergehaald te zijn aan de rand van het 16-meter gebied. De tegenstander kreeg geel, Columbia beloonde zichzelf met een goal. De 4-1 liet vervolgens niet lang op zich wachten. Net ingevallen wist Tim een wat hobbelende lage voorzet te geven die het doel in werd gefrummeld door Michel. Ook al verdiende het geen schoonheidsprijs, een goal is een goal.

 

Vanaf dat moment begon Columbia wat slordiger spel te vertonen waarmee ze WVV in de kaart speelden. In de 73ste minuut kregen de gasten een penalty toegekend die ze wisten te verzilveren. WVV kreeg in het laatste deel van de wedstrijd wat meer mogelijkheden maar tot echt gevaar leidde dit niet. Uiteindelijk was het Columbia dat in de 80ste minuut nog scoorde. Ampie werd binnen de 16-meter vastgehouden waarna de scheidsrechter een penalty toekende. Beheerst schoot Michael zijn tweede van vandaag erin en bepaalde daarmee de eindstand op 5-2.

 

Volgende week zondag staat de bekerwedstrijd tegen RKHVV uit Huissen op het programma. Door in de eerste ronde alle wedstrijden met ruime cijfers te winnen plaatste Columbia 2 zich voor de volgende ronde.

 

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger, Sebastiaan Lindeman, Nando de Graaf, Michael Langenbach, Jerry Bilderbeek, Ricardo Overman (55. Tim Veneman), Dennis Schoolderman, Michel Wijngaards, Tjerry Jansen (73. Lukas van Ommen (a.k.a. Ampie), Jesse Punt (46. Léon Roufs).

Grensrechter: Rick van Bussel