Columbia zaterdag 2 pakt de koppositie’

Op zaterdag 14 oktober stond de wedstrijd tegen Teuge 2 op het programma, die waren voor de aanvang van de wedstrijd koploper. Bij winst konden wij de nieuwe koploper worden. Vanaf minuut 1 waren we de bovenliggende partij, op het fysieke en voetballende gebied waren we de betere ploeg. Met goed combinatiespel probeerde we door de verdediging van Teuge heen te komen, dit lukte een aantal keer door goed combinatiespel. Zoals wel vaker dit seizoen werd er alleen verzuimd te scoren, waardoor we het ons zelf lastig maakte. In de 1e helft kregen we een aantal opgelegde kansen om de score te openen, maar telkens stond de goed keepende goalie van Teuge op de goede plek. Doordat we ons zelf niet hebbe beloond de 1e helft gingen we met 0-0 de rust in.

 

Wanneer we de lijn van de 1e helft konden doortrekken, wisten we dat de openingstreffer niet lang kon uitblijven. Na een kwartier gespeeld te hebben viel deze treffer dan ook. De opstomende centrale verdediger Robin schoot de bal vanaf randje 16 achter de goalie van Teuge. Deze goal gaf het elftal vleugels, er waren een aantal mooie combinaties te zien op Sportpark de Winkewijert. Teuge had nu ook door dat ze uit een ander vaatje moesten tappen om hier resultaat te kunnen halen. Op het goede moment schoot Nino met een goed geplaatst schot Columbia naar een riantere voorsprong. Na de 2-0 gingen we achteruit lopen en zette Teuge steeds meer druk op onze verdediging. Na 80 minuten spelen kwamen zij dan ook door een communicatie fout in onze verdediging op 2-1. Zoals wel vaker dit seizoen vergaten we de wedstrijd op slot te gooien. In de laatste minuten kwam Teuge nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Dylan, maar tot de gelijkmaker kwam het niet.

 

Met deze overwinning staan we nu op de 1e plek met 10 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week is er een vrij weekend. De 28e staat er de wedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma, hier wordt er afgetrapt om 12:15 uur.