25+ avond: zeer gezellige sing-along

25Vrijdag 20 oktober jl. was de 33e versie van de jaarlijkse 25+ avond. Al jaren verwacht de organisatie van deze avond zo'n 60 á 70 Columbianen. Die waren er ook deze avond. De organisatie hoopte uiteraard op veel meer aanwezigen. Degenen die besloten hebben niet te gaan, hebben ongelijk gehad.

 

Het clubhuis was aangekleed met ouderwetse schemerlampen, oude klokken aan de wand en op tafel lagen ouderwetse kleedjes uit vervlogen tijden. De poster kondigde het al aan: "toen was geluk heel gewoon". Voor de muzikale omlijsting was Master Stu uitgenodigd. Als Surinamer zong hij veel, zeer bekende Nederlandse nummers. Het was nog geen half negen toen de klanken van "De glimlach van een kind" door het clubhuis galmden. Er werd meteen al volop meegezongen. En er was nog geen eens drank in de man/vrouw!

 

Het was de bedoeling dat de aanwezigen middels een zogenoemde sing-along met Master Stu mee zouden zingen en dat is gelukt. De boekjes met de songteksten werden uitgereikt en ook de nodige vreemde hoofddeksels. Je zag ineens veel mensen naar hun bril zoeken. Lastig die kleine letters voor veel aanwezigen. Daarom werd er toch maar een extra lampje aangedaan.....

 

Uit volle borst werd meegezongen met onder andere "Als de klok van Arnemuiden", "Aan het strand stil en verlaten" en "De woonboot". Er werd spontaan een rij met stoelen gevormd en diverse mensen op de grond die al roeiend vooruit probeerden te komen. Bij een nummer van Elvis (ook andere nummers dan Nederlandstalig) nam Jan van Veldhuizen de microfoon. Hij zong op weergaloze wijze "Suspicious minds". De avond vloog voorbij, het boekje met songteksten werd in een rap tempo doorlopen en alle aanwezigen hadden het naar hun zin en bleven meezingen. Uiteindelijk onze traditionele verloting met drie hoofdprijzen van drie sponsoren. Nadat Master Stu zijn zangkunsten beëindigd had, nam DJ Jeff het roer nog even over.

 

Een zeer gezellige 25+ avond die door enkele aanwezige Columbianen werd uitgeroepen tot beste 25+ avond ooit. Dat zegt genoeg. Organisatie, barmedewerkers en andere Columbianen die zich voor deze avond hebben ingespannen: bedankt! Het was fantastisch en absoluut voor herhaling vatbaar.

 

Een aanwezige Columbiaan