Columbia 2 periodekampioen!

Na een prachtige reeks in de eerste periode van de competitie, waarbij Columbia 2 maar liefst 8 van de 9 wedstrijden wist te winnen, kon het periodekampioenschap de mannen afgelopen zondag niet meer ontgaan. Eigenlijk was de wedstrijd tegen VV Twenthe voor deze titel dus slechts een formaliteit. In punten kon Columbia namelijk niet meer ingehaald worden en qua doelsaldo was het verschil met de nummer twee meer dan 20 doelpunten. Columbia 2 deed echter haar sportieve plicht en won ook de laatste wedstrijd van de eerste periode met 5-2 van VV Twenthe uit Goor.

 

Columbia 2 had een absolute droomstart dit seizoen. De eerste vijf wedstrijden werden bijna allemaal met ruime cijfers gewonnen en wist Columbia maar liefst 29 keer te scoren en hoefde het slechts 2 tegendoelpunten te incasseren. De week na de met 11-0 gewonnen wedstrijd tegen Groen Wit 2 liet Columbia zich echter verrassen door Rohda Raalte 3.

Die wedstrijd eindigde in een 4-2 verlies voor de geel-zwarten en daarmee dus in het eerste puntenverlies dit seizoen. Gelukkig herstelden ze zich de week erna direct door met 2-5 te winnen van Sc Overwetering. Met de overwinning van afgelopen zondag werd het periodekampioenschap dus een feit.

 

Ondanks dat Columbia 2 sportief gezien een hele mooie start van het seizoen doormaakt, zijn er ook wat minder leuke berichten. Zowel Olaf van Beek als Roy Ruysch zijn in de voorbereiding zwaar geblesseerd geraakt en gaan daarmee een langdurig herstel traject in. Ook de begeleiding moet al vanaf het begin van het seizoen een vaste kracht missen. Cees Lindeman heeft wegens gezondheidsproblemen zijn rol als leider voorlopig neer moeten leggen. Zijn taken worden vanaf heden waargenomen door Gerard Langenbach.

 

Tot aan de winterstop speelt Columbia 2 nog vier wedstrijden in de competitie waarvan volgende week de eerste tegen Activia 2 in Twello. Ook staat er nog een bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk 2 op het programma voor de winterstop. De definitieve datum hiervoor wordt nog vastgesteld.

 

Uiteraard hopen we ook in de komende weken op uw support!