Columbia ZA 2 pakt periodetitel

Op 18 november stond de uitwedstrijd tegen Eerbeekse Boys 2 op het programma. Bij winst van ons en puntverlies van Teuge 2 halen wij de 1e periode binnen. De wedstrijd werd om half 3 gespeeld op een bijveld van Eerbeek, daarbij hielpen de barre weersomstandigheden ook niet echt mee.

 

De wedstrijd begon van onze zijde heel erg slap, net alsof er niets te winnen viel.. Binnen enkele minuten kregen we dan ook een aantal kleine kansjes tegen, die gepareerd werden door Dylan. Al snel pakte we de draad op en werd Kevin de diepte ingestuurd, die rondde koelbloedig af, waarmee die de 0-1 op het scorebord zette. Snel na de voorsprong viel de gelijkmaker na een verkeerde inspeelbal en slap verdedigen vanuit achteruit. De spits van Eerbeek bleef koel in een 1 op 1 situatie met Dylan waarmee die de gelijkmaker binnen schoof. Hierna bleef het spelbeeld hetzelfde als in het begin van de wedstrijd; slordig en onzorgvuldig in de passing van onze zijde. We kwamen voor rust nog wel op een 1-2 voorsprong via Vince, die zijn snelheid goed benutte en de bal in de verre hoek plaatste.

 

Na rust gingen we door waar we mee bezig waren; het onszelf onnodig moeilijk maken. Tegen het eind van de 1e helft begon het ook nog is flink te regenen en dit hield aan in het begin van de 2e helft. Omdat wij de kansen in het begin van de 2e helft niet benutte ging Eerbeek op zoek naar de gelijkmaker. Ze kwamen een aantal keer gevaarlijk voor onze goal, waaronder met een mooi afstandsschot op de lat. Rond de 70e minuut maakte zij dan ook de verdiende gelijkmaker, een speler van Eerbeek krulde de bal van buiten de 16 meter over Dylan heen in de rechter bovenhoek. Op dit moment hadden we nog geen enkel idee wat de stand bij Teuge was. In de 80e minuut was Robin mee opgekomen en schoot de bal van 20 meter langs de keeper in de beneden hoek. Tot ieders verbazing werd deze goal afgekeurd omdat er blijkbaar een overtreding van onze kant was begaan in de 16 meter. De scheidsrechter keurde de goal in 1e instantie goed maar na protesteren van de Eerbeek spelers, keurde hij de goal toch af. Aan Columbia zijde begreep niemand hier iets van, waarbij de scheids Remy ook nog is de gele kaart toonde voor ‘protesteren’. Na deze arbitrale beslissing gingen we op zoek naar de winst en deze viel er dan ook. Het was Maikel die de bal vanaf een meter of 25 hard en zuiver via de binnenkant van de paal in de goal zag gaan. Na 97 minuten spelen vond de scheids het voldoende en blies die af voor het eindsignaal. Zo hebben wij het maximale eruit gehaald door met een 2-3 overwinning hier weg te gaan. Na het eindsignaal kreeg Remy ook nog zijn 2e gele kaart (dus rood) omdat hij vroeg of zijn eerdere gele kaart geseponeerd ging worden, waardoor hij nu de volgende wedstrijd mist tegen Colmschate.

 

Na de wedstrijd werd het wachten tot de uitslag van Teuge bekend was, dit werd pas rond 20.00 uur zeker nadat de uitslagen waren bijgewerkt op de app Voetbal.nl. Teuge had met 1-1 gelijk gespeeld bij de nummer 3 Colmschate, waardoor wij PERIODEKAMPIOEN zijn!! Dit zijn we uiteindelijk geworden met 27 doelpunten voor en 13 doelpunten tegen. Volgende week wacht de kraker tegen de nummer 3 Colmschate. Deze wordt gespeeld om 14:30 op ons eigen sportcomplex ‘De Winkewijert’.