Columbia 2 verrast Sparta Nijkerk 2 in bekerduel

sterkearmOp deze druilerige dinsdag 23 januari stond het bekerduel tussen de clubs uit Apeldoorn en Nijkerk op het programma. Ondanks het trieste weer wist Columbia er toch een plezierige avond van te maken, want er werd maar liefst met 5-1 gewonnen van deze zaterdag hoofdklasser. Columbia 2 lijkt daarmee de uitstekende vorm van de eerste competitiehelft weer te pakken te hebben.

 

Vanaf het eerste kwartier werd al duidelijk dat Columbia 2 niet onder hoefde te doen voor deze tegenstander die in de competitie uit komt in de hoofdklasse op zaterdag. Een ploeg die normaliter dus twee klassen hoger speelt, dwingt vooraf toch wel ietwat respect af. Op het veld bleek echter dat de Apeldoorners niet echt onder de indruk waren. In de 14de minuut opende Columbia via Berry de Jong de score: 1-0. Een kleine 20 minuten later had Sparta Nijkerk nog geen vuist kunnen maken en was het wederom Berry de Jong die, na een voorzet van Michael, met een prachtige stiftbal de keeper verschalkte en de stand daarmee op 2-0 bracht. Enkele minuten later liet Columbia zich echter net iets te makkelijk weg zetten en bracht Sparta Nijkerk de spanning weer terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. Gelukkig bleef Columbia de rest van de eerste helft prima overeind en gingen de heren met deze stand de rust in.

 

Na de rust vervolgde Columbia de jacht op de overwinning en met succes, want eigenlijk werd Sparta Nijkerk geen moment meer echt gevaarlijk. Zeker nadat Michael de 3-1 scoorde, was het met nog een klein half uur te spelen duidelijk dat de bekercompetitie voor de heren uit Nijkerk zou eindigen in Apeldoorn.

 

De eindstand werd uiteindelijk bepaald op maar liefst 5-1, door een penalty van Alwin in de 74ste minuut en een doelpunt van Sander in de 86ste minuut.

 

Een super mooi resultaat voor Anton en zijn mannen, wat zeker ook een mooie opsteker is in aanloop naar de reguliere competitie. Die begint voor Columbia 2 weer op zondag 18 februari met een echte derby tegen de mannen van Albatross 2.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Léon Roufs (46. Tjerry Jansen), Sebastiaan Lindeman (76. Lukas van Ommen a.k.a. Ampie), Boy Nuesink, Tom Ploeger, Jerry Bilderbeek, Sander Hendriksen, Michael Langenbach, Alwin van Duren, Joey Koopman, Berry de Jong.