AED bij Columbia

aed bordHelaas kan een hartstilstand iemand plotseling overkomen. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Zo’n apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen.

 

Het zal u niet ontgaan zijn, bij de ingang van ons sportcomplex hangt een AED. Dit is niet de enige AED bij Columbia, ook centraal op het terrein, in de technische ruimte tussen kleedkamer 9 en 10 hangt er een AED. Naast dat er bij onze accommodatie twee AED’s aanwezig zijn, is er inmiddels een AED cursus gegeven en er is er nog 1 gepland voor de 21e maart.

 

Columbia vindt het belangrijk dat de overlevingskans bij een hartstilstand ook voor bewoners in de omgeving van onze vereniging zo groot mogelijk is. Daarom willen we de AED ook voor hen bereikbaar maken, om deze reden hangt ook een AED aan de buitenkant van ons terrein.

Deze hangt in een rode kast die ons is aangeboden door de Hartstichting in samenwerking met de Vriendenloterij. Dankzij die kast is de AED bereikbaar voor de omgeving, ook in de uren dat onze vereniging gesloten is. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.

 

Columbia maakt het verschil in de buurt

De AED is komen te hangen bij de ingang van onze accommodatie . Ook wordt hij aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie, zodat mensen in de buurt deze AED kunnen vinden en gebruiken in het geval van een hartstilstand. Elke seconde dat de AED eerder wordt ingezet, kan namelijk het verschil maken.

Kunt u zelf reanimeren? Dan kunt u zich als burgerhulpverlener bij dit systeem aanmelden via https://www.hartstichting.nl/reanimatie/word-burgerhulpverlener. U krijgt dan een oproep om te reanimeren bij een hartstilstand in uw buurt en kunt zo levens redden.

 

Inzet AED

Uiteraard hopen wij van harte dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar het is goed om te weten dat deze mogelijkheid er is. We vinden het fijn om op deze manier ons steentje bij te kunnen dragen en hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd over de nieuwe locatie van onze AED.