Columbia 2 begint tweede seizoenshelft goed

DSC 0049Ook voor Columbia 2 is de tweede seizoenshelft dan eindelijk weer begonnen. Na een lange winterstop begonnen de mannen thuis op de Winkeweijert tegen Rohda Raalte 3. Met een uitgedunde selectie en daardoor op diverse posities andere spelers moest Columbia 2 de klus deze ochtend zien te klaren. Na 90 minuten spelen bleek dit geen grote problemen te hebben opgeleverd, want de eindstand werd 6-2.

 

Door de extreme weersomstandigheden van de afgelopen weken liet de start van de tweede seizoenshelft voor Columbia 2 even op zich wachten. Zo gebeurde het dat de heren pas afgelopen zondag hun eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar speelden.

Dat dit uitgerekend tegen Rohda Raalte 3 zou zijn was een interessante bijkomstigheid. Columbia 2 verloor dit seizoen tot op heden slechts twee officiële wedstrijden. In de vierde ronde van het bekertoernooi bleek Go Ahead Kampen 2 vorige week dinsdagavond net een maatje te groot en op 5 november van het vorige jaar was Rohda Raalte 3 tot nu toe de enige tegenstander in de competitie die de ploeg van Anton Juric wist te verslaan.

 

Columbia 2 leek dan ook wat angstig aan de wedstrijd te beginnen, of wellicht was het juist Rohda dat met veel vertrouwen van start ging. De eerste tien minuten zat Rohda er in ieder geval bovenop en zodoende moest Jorrit even flink aan de bak. Dit bleek gelukkig geen voorbode voor de rest van de wedstrijd, want al vrij snel kreeg Columbia de wedstrijd beter onder controle. Dit vertaalde zich dan ook al vrij snel in doelpunten want Michel scoorde in de 13de minuut het openingsdoelpunt en amper drie minuten later was het Jerry die met een kopbal de 2-0 maakte.

 

De daaropvolgende 20 minuten werd de tegenstander eigenlijk niet echt gevaarlijk, maar miste Columbia zelf wel een aantal kansen. Uiteindelijk wist Joey de 3-0 te maken, zodat de voorsprong in ieder geval comfortabel genoemd kon worden. Rohda was echter nog niet uit het veld geslagen en toonde veerkracht. In de 32ste minuut kregen de Raaltenaren een grote kans die nog net door Jorrit uit het doel kon worden gehouden. Maar enkele minuten later viel dan toch de eerste tegengoal. Een misverstand in de verdediging gaf Rohda de ruimte om tot scoren te komen: 3-1. Vlak voor rust verruimde Columbia de voorsprong echter tot 4-1 door een doelpunt van Folkert Tilma. Met deze ruime voorsprong kwam Columbia na rust niet meer in gevaar. Er werd in de tweede helft nog drie keer gescoord waarvan twee maal aan Columbia zijde met een kopbal van Joey in de 66ste minuut en een prachtig schot van Tjerry in de 78ste minuut. De eindstand werd in de 89ste minuut door Rohda bepaald op 6-2.

 

Een mooi begin van de tweede seizoenshelft, waarin Columbia 2 nog altijd aan kop gaat in de 2de klasse B voor reserveteams. Volgende week zondag 18 maart spelen de heren uit tegen Groen Wit 2 om 10:00 uur op Sportpark de Maten.

 

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger (20. Folkert Tilma), Gerald Oostendorp, Jerry Bilderbeek, Léon Roufs, Sander Hendriksen, Dennis Schoolderman, Michael Langenbach, Joey Koopman (70. Nick van den Berg), Tjerry Jansen, Michel Wijngaards