Columbia 2 wint met de hakken over de sloot

groepOp deze ijskoude zondagochtend moesten de mannen van Columbia 2 aantreden op Sportpark de Maten tegen Groen Wit 2. De ploeg waarvan de eerste wedstrijd met zeer ruime cijfers gewonnen werd, liet zich dit keer echter van een hele andere kant zien. Met twee doelpunten in het eerste half uur voor de groenwitten liet Columbia zich aardig verrassen. Het was spannend tot het laatste fluitsignaal maar uiteindelijk wist Columbia 2 toch de drie punten mee naar huis te nemen. Met een eindstand van 2-3 mochten de Columbianen hun verkleumde handen dan ook dichtknijpen.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Cees Lindeman. Cees was al enige jaren leider van Columbia 2 en tevens de vader van aanvoerder Sebastiaan Lindeman. De mannen van Columbia 2 droegen deze ochtend daarom rouwbanden als laatste eerbetoon aan hun leider.

 

Om iets over 11 werd de wedstrijd afgetrapt. Al vrij snel bleek dat de thuisploeg niet van plan was om weer met dubbele cijfers te gaan verliezen van Columbia 2. Vol goede moed begon Groen Wit dan ook te jagen op doelpunten. In de 8ste minuut resulteerde dit al in de 1-0. Columbia was kansloos tegen een snelle counter aanval van Groen Wit en ondanks dat de bal niet goed werd geraakt zat hij er toch lekker in. Hierna waren er diverse kansen voor Columbia maar ze waren niet goed genoeg om ook tot een doelpunt te leiden. In de 28ste minuut was het dus Groen Wit dat voor de tweede maal tot scoren kwam. Dat was wel even slikken voor de toch ietwat verwende supporters van Columbia.

 

Gelukkig wist Columbia zich enkele minuten later te herpakken en scoorde Alwin de 2-1. Een aansluitingstreffer die goed van pas kwam. Maar met deze uitslag ben je er niet als je kampioen wilt worden. Op naar de 2-2 dus. Die volgde in de 41ste minuut toen Columbia op de rand van de 16 meter een vrije trap kreeg. Bij de eerste poging liep de muur van Groen Wit te vroeg uit, waardoor de scheidsrechter oordeelde dat de vrije trap opnieuw genomen moest worden. Bij de tweede poging speelde Joey de bal naar Alwin die strak terugkaatste waardoor Joey de 2-2 kon maken.

 

Na rust kwam Columbia er iets meer aan te pas. Dit resulteerde in de 74ste minuut in de 2-3 door Dennis. Een beetje een rommelige maar oh zo noodzakelijke goal die er uiteindelijke voor zorgde dat Columbia de drie punten binnen kon halen. Pas in de laatste paar minuten leek Groen Wit zich te realiseren dat de strategie die ze in de eerste helft een vliegende start had bezorgd niet meer werkte en gooiden ze het over een andere boeg. Dit maakte het dus nog even spannend maar Columbia kon na 90 minuten opgelucht ademhalen.

 

Columbia 2 behoudt daarmee de koploperspositie en wist door het gelijkspel van directe concurrent Albatross 2 zelfs nog een paar punten uit te lopen. Volgende week zondag om 10:30 uur speelt Columbia 2 thuis tegen Activia 2.

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Sebastiaan Lindeman, Jerry Bilderbeek, Tjerry Jansen, Michael Langenbach, Sander Hendriksen, Dennis Schoolderman, Joey Koopman, Alwin van Duren, Michel Wijngaards (75. Jesse Punt).