Nipte overwinning Columbia 2 tegen hekkensluiter Activia 2

DSC 0002In een spannende maar niet zo goede wedstrijd trok koploper Columbia 2 na 90 minuten spelen aan het langste eind. Opvallend was de significante hoeveelheid gemiste kansen aan de zijde van de geel zwarten. Activia bleek wat effectiever in het omzetten van kansen in doelpunten, maar dit heeft de mannen uit Twello uiteindelijk niets opgeleverd. Met een eindstand van 3-2 op het scorebord bleven de 3 punten dan ook in Apeldoorn.

 

Deze zonnige zondagochtend stond in het teken van de wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter van de 2de klasse B voor reserveteams. Activia 2 heeft het dit jaar moeilijk en zal nog flink moeten strijden om degradatie aan het einde van het seizoen te voorkomen. De mannen uit Twello haalden tot nu zes punten in twaalf wedstrijden, waarvan er slechts één werd gewonnen en drie gelijk werden gespeeld.

Columbia 2 won dit seizoen elf van de twaalf wedstrijden en verloor slechts eenmaal. Op papier leek het dan ook David tegen Goliath. In werkelijkheid lag het niveau deze wedstrijd echter veel minder ver uit elkaar.

 

Beide partijen lieten het grootste gedeelte van de eerste helft weinig zien. Er werden amper kansen gecreëerd en er was geen duidelijke bovenliggende partij. Columbia kon wellicht iets meer druk zetten maar dit resulteerde niet in echt grote kansen en Activia was wat effectiever in de omschakeling waardoor ze wat makkelijker gevaarlijk leken te kunnen worden op de helft van de Columbianen, maar ook dit resulteerde niet in grote kansen. Pas vlak voor rust werd er gescoord. In de 43ste minuut kreeg Columbia een penalty toegekend en wist Michael deze beheerst te verzilveren: 1-0. Op slag van rust was het Nando die er uit een corner 2-0 van wist te maken en zo ook de supporters wat gerust kon stellen.

 

Ook na rust waren beide partijen aan elkaar gewaagd, maar dan niet per sé in positieve zin. Columbia probeerde het wel, maar zag haar aanvallen steeds voortijdig stranden. In de 60ste minuut kon Activia verrassend genoeg ineens het gehele middenveld van Columbia doorkruisen, wat ook direct tot een doelpunt leidde: 2-1. Daarmee hielp Columbia de tegenstander toch weer wat in het zadel want de koppies gingen omhoog en de wedstrijd leefde wat op. Wat volgde waren initieel een paar magere kansen voor Columbia, tot in de 65ste minuut Sander door hard te werken een mooie voorzet wist te geven op Michel die de bal genadeloos in het doel kopte: 3-1. Wie dacht dat daarmee de wedstrijd wel gespeeld was had het verkeerd. Slechts twee minuten later wist Activia namelijk vanuit een corner te scoren: 3-2.

 

Vanaf dat moment leek Activia punten te ruiken want de Twellonaren gingen fors meer druk zetten, wat in de 74ste minuut tot een levensgrote kans op 3-3 leidde, maar die er wonderbaarlijk genoeg niet in ging. Columbia bleef in de laatste fase aan de lopende band kansen missen maar gelukkig bleef de eindstand 3-2. Weer drie punten erbij en de beschaafde voorsprong op de nummer 2 op de ranglijst Albatross 2 blijft vooralsnog in stand.

 

Op zondag 1 april treft Columbia 2 thuis op de Winkewijert de mannen van Colmschate 2. Zij bezetten op dit moment de zevende plek op de ranglijst.

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

 

Opstelling: Lukas van Ommen (a.k.a. Ampie), Léon Roufs, Sebastiaan Lindeman, Jerry Bilderbeek, Nando de Graaf, Sander Hendriksen, Dennis Schoolderman (46. Tjerry Jansen), Michael Langenbach, Joey Koopman, Alwin van Duren, Jesse Punt (46. Michel Wijngaards).