Columbia 2 verschalkt ook Colmschate 2

Columbia ColmschateNa een tweetal wedstrijden waarin het voor de mannen van Columbia flink wat moeite kostte om de overwinning naar zich toe te trekken, werd de wedstrijd van vandaag zakelijk uitgespeeld. Ondanks dat Columbia wederom niet secuur was in de afronding van de vele mogelijkheden, kreeg het voor het eerst na de winterstop ook geen tegendoelpunten waardoor de eindstand bepaald werd op 3-0.

 

Afgelopen zondag stonden beide geel-zwarten uit de 2de klasse B voor reserveteams voor het eerst tegenover elkaar. Op 3 december 2017 had deze wedstrijd al gespeeld moeten worden, maar werd toen afgelast vanwege de weersomstandigheden. Bijna vier maanden later was het dan toch zover. Op deze waterkoude zondagochtend werd de wedstrijd afgetrapt op veld 4 onder het oog van een flinke groep toeschouwers.

 

Met een ruime selectie kon Columbia 2 beginnen aan de wedstrijd. De aanvallende intenties van Columbia werden al snel duidelijk, want gedurende de eerste helft creëerde Columbia diverse grote kansen. Vroeg In de eerste helft wist Joey al bijna het net te raken, echter schoot hij de bal net naast de goal. Een ruim kwartier later werd Berry in kansrijke positie onderuit gehaald waarvoor de tegenstander bestraft werd met een vrije trap. Helaas werd deze, hetzij met de nodige moeite, door de keeper gekeerd. In de 40ste minuut werd de bal diep gegeven op Joey die de bal vervolgens breed wist te leggen op Berry die dit buitenkansje helaas net niet wist te verzilveren. Vlak voor rust kreeg kopspecialist Michel vervolgens nog een prachtige kans om de 1-0 te scoren, maar ook daar stond de keeper van Colmschate in de weg. De ruststand was dan ook 0-0.

 

Wie niet snel genoeg de warme kantine had verlaten om de tweede helft te aanschouwen had maar zo de 1-0 kunnen missen. In de 47ste minuut scoorde Berry namelijk het verlossende eerste doelpunt na een mooie voorzet van Sander. Columbia bleef jagen op het tweede doelpunt maar zag de aanvallen steeds voortijdig eindigen. In de 68ste minuut was Joey dichtbij de 2-0 toen hij na een prachtige passeeractie dan toch op de keeper stuitte. De keeper van Colmschate heeft het er in ieder geval druk mee gehad deze ochtend, in tegenstelling tot Jorrit die maar moest zien hoe hij warm kon blijven in de kou. Vlak na de actie van Joey kopte Sander de bal uit een corner van Dennis prachtig in het doel. 2-0 BAM! Of toch niet? De scheidsrechter meende een overtreding te hebben geconstateerd en keurde het doelpunt af. Een paar minuten later kreeg Columbia echter een penalty toegewezen omdat de scheidsrechter wederom een overtreding constateerde in het strafschopgebied, echter nu aan de kant van Colmschate. Michael verzilverde deze kans en nu was het dan toch 2-0. Het slotstuk van de wedstrijd bracht nog een geweldig opgebouwde aanval waarbij Michael zijn kunsten vertoonde door een tegenstander het bos in te sturen en Alwin de bal mee te geven. Alwin speelde de bal direct naar Sander die strak de 3-0 binnen schoot. Eindstand 3-0.

 

Op zondag 8 april reist Columbia 2 af naar het mooie Laren en treft daar Witkampers 2. Deze ploeg bezet momenteel de 10de plek met 12 punten uit 14 wedstrijden.

Klik hier voor de foto’s en video’s van afgelopen zondag.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Sebastiaan Lindeman, Jerry Bilderbeek, Léon Roufs (46.Michael Langenbach), Dennis Schoolderman, Sander Hendriksen, Tjerry Jansen (88. Dario Juric), Joey Koopman, Berry de Jong (65. Alwin van Duren), Michel Wijngaards (46. Jesse Punt).