Columbia 2 een maatje te groot voor Witkampers 2

DSC 0016Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Witkampers op het programma. Om op kampioenskoers te blijven moest ook deze wedstrijd gewonnen worden van de huidige nummer 10 in het klassement. Na een slechte start (0-1 achter) won Columbia uiteindelijk dik verdiend met slechts 1-4, want kansen op een hogere score waren er genoeg.

 

Onder ideale weersomstandigheden maar op een hobbelig grasveld (er waren nogal wat polletjes en daardoor wat ketsers) speelden Columbia zijn uitwedstrijd tegen Witkampers uit Laren. De thuisploeg begon sterk en al na 2 minuten schoot een speler van hen van buiten de zestien op doel en tot zijn eigen verbazing vloog de bal in de kruising, Jorrit kansloos achterlatend. Daarna nam Columbia het heft in handen en werd het aanvallen en verdedigen.

Er werden veel kansen gecreëerd, maar Witkampers was toch dreigend met de schaarse uitvallen. In de 15e minuut zette Michael de bal van links voor, Sander kwam vervolgens voor zijn man en kopte de 1-1 binnen. In de 23e minuut ontstond er een foutje achterin bij Columbia en de spits van Witkampers kon vrij inschieten. Maar Jorrit staat er niet voor niets en pareerde het schot met zijn voet. Gevaar geweken. In het vervolg van de eerste helft had alleen Columbia kansen, maar wist niet meer te scoren en dus was de ruststand 1-1.

 

Vlak na rust ging Sander op rechts goed door, passeerde zijn man, ging de 16 in en legde de bal breed op de inlopende Alwin, die de 1-2 kon binnentikken. In de tweede helft golfde het spel ogenschijnlijk heen en weer, maar Witkampers kreeg weinig kansen en Columbia juist veel. In de 64e minuut ging Michael op rechts door en gaf de bal breed op Alwin, die volgens de grensrechter en daarna ook de scheidsrechter buitenspel stond en dus telde het doelpunt niet. Maar nog geen twee minuten later kon Alwin zijn gram halen. Een lange bal van achteruit werd door veel spelers gemist en kwam voor de voeten van Alwin, die alleen op de keeper afging en hem kansloos liet: 1-3. Daarna probeerde Witkampers nog aan te zetten maar tot een doelpunt leidde het niet. Columbia liet nog wat kansen onbenut tot de 86e minuut. Leon kreeg na een rommelige aanval de bal in de zestien en al glijdend lobte hij de bal over de keeper. Hiermee werd het 1-4 en dat was tevens de eindstand.

 

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

 

Op zondag 15 april speelt Columbia thuis tegen Lemelerveld 2. Deze ploeg staat 9e met 14 punten uit 16 wedstrijden.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Léon Roufs, Nando de Graaf, Sebastiaan Lindeman, Dario Juric (70. Tom Ploeger), Jerry Bilderbeek, Dennis Schoolderman, Tjerry Jansen, Sander Hendriksen (80. Lukas van Ommen a.k.a. Ampie), Michael Langenbach, Alwin van Duren (82. Tom Jansen).