Columbia 2 wint van stug verdedigend Lemelerveld 2

IMG 2633Zoals zo vaak dit seizoen trof Columbia 2 een verdedigend ingestelde tegenstander. Deze zondag was dat Lemelerveld 2, de nummer 9 met 14 punten uit 16 wedstrijden. Na een 2-0 voorsprong werd het aan het eind van de wedstrijd na een onverwacht tegendoelpunt nog spannend, maar er werd uiteindelijk verdiend met 2-1 gewonnen.

 

Omdat Lemelerveld in de eerste confrontatie volgens eigen zeggen een paar maatjes te klein was tegen “veel oude kale hoofden” en de 0-4 niet geflatteerd was, kwamen ze dit keer met een andere instelling naar Apeldoorn. Verdedigen was het devies en hopen op het benutten van een kans die er altijd komt. Columbia 2 speelde zonder Joey, Michael en Sebastiaan, die met het eerste mee waren. De eerste helft had Columbia veel balbezit, maar echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Er waren wel een paar gevaarlijke corners met kopballen van Michel en Alwin, en eenmaal werd de inzet van Tjerry door een speler van Lemelerveld van de doellijn gehaald. De ballen vielen net niet goed en ook was de eindpass vaak niet nauwkeurig genoeg. Aan de andere kant had Jorrit niets te doen, want de verdediging van Columbia maakte de sporadische aanvallen van Lemelerveld eenvoudig onschadelijk. De ruststand was dan ook 0-0.

 

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Maar als het dan voetballend niet lukt dan kan Columbia ook scoren uit een standaardsituatie. In de 51e minuut kopte Jerry een corner van Tjerry de 1-0 binnen en in de 55e minuut schoot Alwin een vrije trap van buiten de zestien in de verre hoek: 2-0. Er leek niets aan de hand want Lemelerveld ging niet op de aanval spelen en Columbia had de wedstrijd onder controle. Echter, in de 82e minuut kreeg Lemelerveld een corner en de afgeslagen bal werd van ca. 25 meter onder in de hoek van het doel geschoten en was de stand 2-1. Nu kreeg Lemelerveld ineens haast want ze dachten dat er nog wat te halen viel. Dat werd bijna nog waarheid ook, want in de 89e minuut haalde Jorrit een kopbal uit de kruising. Uiteindelijk won Columbia weliswaar nipt met 2-1, maar de overwinning was dik verdiend.

 

Klik hier voor de foto’s en video’s van afgelopen zondag.

 

Op zondag 22 april speelt Columbia uit tegen v.v. Twenthe uit Goor. Deze ploeg staat 4e met 27 punten uit 16 wedstrijden, strijdt nog voor een periodetitel én heeft recentelijk nog van Albatross gewonnen. Dus naar verwachting een pittig potje.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Dario Juric (67. Joey Vreedeveld), Jerry Bilderbeek, Nando de Graaf, Gerald Oostendorp, Léon Roufs (73. Lukas van Ommen a.k.a. Ampie), Dennis Schoolderman, Sander Hendriksen , Alwin van Duren, Michel Wijngaards (76. Tom Jansen), Tjerry Jansen.