Columbia 2 onderuit tegen v.v. Twenthe 2

DSC 0006Op deze mooie zondagochtend werd in Goor de wedstrijd tussen v.v. Twenthe 2 en Columbia 2 gespeeld. Op een kwalitatief matig kunstgrasveld werd helaas kwalitatief nog matiger voetbal gespeeld door beide teams. Met een handjevol kansen aan beide kanten gedurende twee derde van de wedstrijd leek het uit te draaien op een troosteloze brilstand. Twenthe was echter strijdlustig en wist in de 70ste minuut de 1-0 te forceren. Columbia 2 leek hierdoor het vertrouwen volledig kwijt te zijn geraakt want na blessuretijd stond de eindstand op 4-0. Een zeldzame maar gevoelige nederlaag voor de Columbianen in de strijd om het kampioenschap.

 

Het seizoen nadert langzaam de eindfase en dat betekent dat ieder team vecht voor z’n eigen specifieke doel. Sommige ploegen strijden om niet bij de laatste drie te eindigen, anderen strijden nog om een periode en weer anderen strijden om het kampioenschap.

Twenthe jaagt nog op de derde plek in de competitie die een goede kans geeft op een periodetitel en dus nacompetitie om promotie naar de 1ste klasse voor reserveteams. De Twenthenaren zijn bezig aan een prima reeks en Columbia wist op voorhand dat dit een tegenstander zou zijn die het ze moeilijk kon gaan maken.

 

Door diverse blessures én het feit dat er inmiddels wekelijks spelers afgestaan moeten worden aan het 1ste elftal is de Columbia 2 selectie niet erg ruim meer. Met hulp van spelers uit andere elftallen stond er vandaag echter toch weer een mooi team. Om 10:00 uur werd dus afgetrapt op het kunstgrasveld van Twenthe. Al na 5 minuten kreeg Columbia echter een zware tegenslag te verwerken. Alwin raakte in een forse botsing met de keeper van de tegenstander geblesseerd en moest zich noodgedwongen laten wisselen voor Joey. De eerste helft kenmerkte zich vervolgens door kleine kansjes over en weer maar er werd niet gescoord.

 

Na rust zagen we eigenlijk hetzelfde beeld. Tot de 70ste minuut leek er dus weinig aan de hand, zowel in positieve als in negatieve zin. Dit veranderde echter op het moment dat Twenthe de 1-0 wist te scoren. De verdediging van Columbia liet zich verrassen door een situatie die zij als buitenspel beoordeelden (maar dit niet was), waardoor de spits van Twenthe makkelijk door kon lopen en zo de 1-0 kon scoren. De organisatie van de Columbianen leek hierdoor volledig zoek, want de volgende 20 minuten werd er relatief simpel nog 3 keer gescoord door de tegenstander, zodat de eindstand uiteindelijk 4-0 werd. Enigszins geflatteerd maar zeker niet onverdiend.

 

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

 

Op donderdag 26 april om 19:00 uur speelt Columbia 2 thuis op de Winkewijert dé derby van het seizoen tegen directe concurrent Albatross 2. Deze ploeg strijdt samen met de geel-zwarten om het kampioenschap in de 2de klasse B voor reserveteams. Het belooft een spektakelstuk te worden want beide teams zullen er alles aan doen om de overwinning op te eisen en zo een serieuze stap te zetten richting het kampioenschap van dit seizoen.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger, Jerry Bilderbeek, Nando de Graaf, Gerald Oostendorp, Léon Roufs (57. Dario Juric), Dennis Schoolderman, Sander Hendriksen, Tjerry Jansen (82. Lukas van Ommen a.k.a. Ampie), Alwin van Duren (5. Joey Koopman), Michel Wijngaards (65. Nick van den Berg).