Columbia 2 toont spierballen tegen Albatross 2

DSC 0021Donderdagavond 26 april stond dé wedstrijd op het programma waar iedereen die Columbia 2 een warm hart toedraagt al geruime tijd naar uit had gekeken. De derby tegen Albatross 2, de enige ploeg die op dit moment nog een bedreiging vormt voor Columbia 2 in de strijd om het kampioenschap in de 2de klasse B voor reserveteams. Vanaf de eerste minuut domineerden de Columbianen de wedstrijd en was het duidelijk dat er voor Albatross deze avond niets te halen viel in Apeldoorn Zuid. Het werd 3-0 op de Winkewijert en dat werd uiteraard nog tot in de late uurtjes gevierd.

 

De wedstrijd tegen Albatross 2 stond eigenlijk al op 18 februari op het programma, maar door het winterse weer werd die destijds afgelast. Doordat er inmiddels al weer heel wat wedstrijden zijn gespeeld is echter duidelijk dat er eigenlijk nog maar twee serieuze kanshebbers zijn voor het kampioenschap en laten dat nu net de twee Apeldoornse ploegen zijn die vanavond tegenover elkaar stonden.

Beide ploegen hadden dus echt wat om voor te strijden: de eer die hoort bij het winnen van een derby, maar ook de punten die nodig zijn om, in het geval van Columbia, afstand te nemen van de concurrentie en in het geval van Albatross juist het gat te verkleinen. Het beloofde dus een wedstrijd te worden waarbij gevoetbald moest worden met het mes tussen de tanden en met voor beide elftallen maar één doel: winnen.

 

Direct vanaf het fluitsignaal liet Columbia zien dat ze zouden strijden voor wat ze waard zijn. Columbia liet aanvallend voetbal zien en liet Albatross geen andere keus dan te verdedigen voor wat ze waard waren. Na enkele pogingen van Columbia die helaas niet resulteerden in een doelpunt, was het in de 27ste minuut Mischa die een cornerbal van Dennis snoeihard het doel in kopte: 1-0. De kop was eraf en de Columbianen roken bloed. Amper tien minuten later verraste Joey de keeper van Albatross door een slim gegeven steekpass keurig af te ronden en in het doel van de tegenstander te laten verdwijnen: 2-0. De rest van de eerste helft liet eenzelfde spelbeeld zien, waarin Columbia bleef aanvallen en Albatross niet in staat bleek door de sterke verdediging van Columbia heen te breken. De ruststand bleef dus 2-0.

 

Na rust leek Columbia wat gas terug te nemen, waardoor je zou verwachten dat Albatross van de gelegenheid gebruik zou maken. Columbia kreeg echter in de 49ste minuut wederom gelegenheid om te scoren. Joey kreeg de bal van Michael gepresenteerd na een voorzet van Jesse en wist wederom de keeper van Albatross te verschalken. Op dat moment leek de tegenstander zich te realiseren dat ze op weg waren naar een pijnlijke nederlaag en lieten ze zien dat ook zij nog steeds kampioensaspiraties hebben. De heren uit Ugchelen begonnen meer aan te dringen en kwamen bij vlagen dichter bij het doel van Jorrit. Dit resulteerde echter niet meer in doelpunten. De wedstrijd eindigde daarmee in 3-0 voor Columbia en de benodigde drie punten bleven op de Winkewijert. De ploeg van Anton zette hiermee een belangrijke stap richting het ultieme doel van dit seizoen, maar is er nog niet. Albatross heeft in de afgelopen maanden laten zien dat het een ploeg is waar serieus rekening mee gehouden moet worden en zal iedere misstap van Columbia genadeloos afstraffen. Columbia heeft met nog vijf wedstrijden te gaan zelf de sleutel tot succes in handen. Eén ding is zeker: het worden nog hele spannende weken voor zowel Columbia als Albatross.

Klik hier voor de foto’s van afgelopen donderdag.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger, Mischa Hendriksen, Sebastiaan Lindeman (70. Folkert Tilma), Léon Roufs (85. Joey Vreedeveld), Jerry Bilderbeek, Dennis Schoolderman, Michael Langenbach (80. Lukas van Ommen a.k.a. Ampie), Joey Koopman (60. Tjerry Jansen), Sander Hendriksen, Jesse Punt (88. Tom Jansen).