Columbia 2 eist drie punten op tegen Wijhe 2

DSC 0036Slechts drie dagen na de prachtige overwinning op Albatross 2 mochten de mannen al weer aantreden in en tegen Wijhe. Voor Wijhe 2 staat weinig meer op het spel, maar als de koploper op bezoek komt, dan ga je er natuurlijk vol voor. Na een rommelige eerste helft, waarin de Columbianen vlak voor rust op een 1-0 achterstand kwamen, wisten de Apeldoorners de wedstrijd in de tweede helft te kantelen en de drie punten op te eisen: eindstand 2-3.

 

Met een smalle selectie moest Columbia 2 deze ochtend op weg naar Wijhe ’92. Met de wedstrijd van donderdag nog in benen stonden de heren voor een belangrijke uitdaging: de gecreëerde voorsprong van negen punten op de nummer 2 van de ranglijst vasthouden.

 

Het eerste kwartier na de aftrap verliep van beide kanten rommelig. Beide partijen kregen wat kleine kansen over en weer, maar er waren weinig echt gevaarlijke momenten. Bij Columbia ontbrak de scherpte die er afgelopen donderdag wel was en die bij Wijhe naarmate de minuten verstreken steeds meer naar boven kwam. De tegenstander zat er kort op en Columbia kon zeker aanvallend geen vuist maken. Wijhe kreeg in de 37ste minuut een grote kans maar gelukkig voor de Apeldoorners ging deze rakelings langs het doel. Wijhe kreeg echter steeds meer ruimte om aan te vallen wat in de 44ste minuut resulteerde in de 1-0, tevens de ruststand.

 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld significant. Michael kwam in de ploeg en met enkele positiewijzigingen kon Columbia weer het aanvallende voetbal gaan spelen wat ze dit seizoen al zo vaak de overwinning had gebracht. Maar eerst moest er nog een achterstand weggewerkt worden. Die klus werd direct na rust geklaard. Op aangeven van Michael wist Sander de 1-1 te scoren. Dat smaakte naar meer. In de 50ste minuut leek Joey op weg naar de 1-2, maar op het moment van aanhalen werd hij overvallen door een pijnscheut in z’n hamstring. Dat betekende einde wedstrijd en tevens de tweede en laatste wissel voor de ploeg uit Apeldoorn. Maar ook Wijhe 2 kreeg te maken met een tegenvaller. In de 54ste minuut kreeg Sven Dokman voor de tweede keer geel en kon vertrekken. Wijhe moest dus verder met tien man. Columbia bleef aanvallen wat resulteerde in diverse fikse kansen, maar niet in doelpunten. In de 60ste minuut werd Sander neergehaald in het strafschopgebied en de scheidsrechter kende een penalty toe. De meegereisde supporters zagen de 1-2 er al in vliegen, maar helaas belande de strafschop op de paal. In de 64ste minuut was het Jerry die de verlossende 1-2 wist te scoren, door een cornerbal laag over de grond het doel in te werken. Lang konden de Columbianen hier niet van genieten want binnen twee minuten lag aan de andere kan de 2-2 er al in. Columbia bleef echter aandringen en in de 84ste minuut viel de verlossende laatste goal toen Jesse de 2-3 wist te maken op aangeven van Michael. Dat er in de tussentijd een handvol niet te missen kansen toch gemist werden moeten we maar snel vergeten. De overwinning was binnen, net als de drie punten. Eindstand 2-3.

 

Klik hier voor de foto’s van afgelopen zondag.

 

Op zondag 6 mei neemt Columbia 2 het in een uitwedstrijd op tegen WVV’34. Deze ploeg bezet momenteel de derde plek op de ranglijst en maakt nog kans op nacompetitie om te strijden voor promotie.

 

Opstelling: Jorrit Brinkman, Tom Ploeger, Sebastiaan Lindeman, Jerry Bilderbeek, Dario Juric (46. Michael Langenbach), Léon Roufs, Sander Hendriksen, Joey Koopman (50. Dennis Schoolderman), Lukas van Ommen a.k.a. Ampie, Tjerry Jansen, Jesse Punt