Aad van de Kaart

aadvdkaart profiel
Aad van de Kaart is een pseudoniem van een Columbiaan die zo nu en dan een stukje schrijft voor de website.
 
Voel je niet bezwaard om op zijn artikelen te reageren..

 

 

Een tegenvaller

Allereerst de besten wensen voor het nieuwe jaar voor alle Columbianen. De Kerst is voorbij, de jaarlijkse Zaalvoetbaldriedaagse goed verlopen, en oud en nieuw ligt al weer achter ons. We kunnen ons gaan opmaken voor de tweede helft van het seizoen.

 

De bardiensten moeten weer ingepland worden, de op stapel staande evenementen weer afgestemd worden, en nieuwe ontwikkelingen goed gevolgd worden. Prima. Een club in beweging.

 

Zowel het eerste als tweede elftal op zondag draaien top. Ook zaterdag 2. We zien op woensdag veel mini's rondlopen op onze velden. Mooie ontwikkelingen. Maar we moeten ook zorgen dat de kleinste jeugd bij ons blijft voetballen. We moeten zorgen dat de jeugdspelers hun wedstrijden bij Columbia kunnen blijven spelen, zodat de jeugd later kan doorstromen naar de senioren. De jeugd moet daarbij begeleid worden door trainers en leiders, maar zeker ook door scheidsrechters.

Lees meer...

Sinterklaas op sportpark de Winkewijert: bij de kleinste pupillen, O 15-2 en Columbia 1

Zoals ieder jaar heeft de ECJ ook dit jaar weer een mooi Sinterklaasfeest georganiseerd voor onze jongste jeugd. De kleintjes wachtten in spanning af, op wat er komen ging. En niet alleen bij de kleintjes was er spanning; ook bij de organisatie. Sinterklaas had de cadeautjes keurig op tijd besteld; echter de leverancier was vergeten tijdig wat koerierpieten in te schakelen. Resultaat: de cadeautjes kwamen net op tijd bij Sinterklaas. Uiteindelijk allemaal prima verlopen.

 

Maar niet alleen de ECJ kan een dergelijk feest organiseren. Wat dacht je van de leiders/trainers van O15-2 (ik weet het, het blijft vreemd klinken. Daarom: Columbia C2!)? Nou wat dacht je ervan? Sinterklaasfeest in het clubhuis op vrijdagavond. Twee Pieten kwamen de gezelligheid verhogen. Veel ouders aanwezig en veel jeugdige Columbianen. Geweldig initiatief van Anton, Kenny en Klaas (gelukkig kon hij er ook even bij zijn). Sinterklaasfeest om eens wat anders te doen met je team. Saamhorigheid, ook bij de ouders. De ouders van C2 zijn ook betrokken bij de club. Goed om te zien. Columbia in beweging.

Lees meer...

Actueel en in beweging

Regelmatig zie ik nieuwe banners als ik de site open. Aankondiging van de 25+ avond, activiteiten van de evenementencommissie en nu weer een aankondiging van het "10 over Rood - toernooi".

 

Een site voorzien van informatie is op zich al een ding, maar de site zoveel mogelijk up to date houden, is nog iets anders. Verouderde berichten plaats laten maken voor nieuwe berichten; archief aanmaken waar berichten in geplaatst kunnen worden. Nieuwe berichten die van alle kanten worden aangeleverd, zo snel mogelijk op de site plaatsen. De agenda actueel houden. Moet allemaal gebeuren.

 

Mijn eerdere oproep om informatie via de site te delen, werpt zijn vruchten af. Er wordt veel gedeeld. Zo ook het aangekondigde afscheid van onze hoofdtrainer Marco Onderberg.

Lees meer...

Even voorstellen

Inmiddels heb ik al enkele stukjes op de site laten publiceren; maar ik heb me nog niet voorgesteld, slordig. Mijn naam is Aad van de Kaart, ben al enige jaren lid van Columbia, hoor en lees veel over onze mooie club, en schrijf af en toe stukjes over het wel en wee binnen onze club en andere dingen die me opvallen en/of bezig houden.

 

Wat me is opgevallen, is dat er niet alleen posters voor feestavonden in de kantine en/of toiletten hangen. Nee, ook de agenda voor de algemene ledenvergadering van 23 oktober a.s. Prima. Wat me is opgevallen, is dat er nieuwe vrijwilligers zijn opgestaan. Mooi. Wat me ook is opgevallen, is dat ons vrijwilligersbeleid onder de aandacht wordt gebracht. Uitstekend (en bij een tekort aan vrijwilligers bittere noodzaak).

Lees meer...