Aad van de Kaart

aadvdkaart profiel
Aad van de Kaart is een pseudoniem van een Columbiaan die zo nu en dan een stukje schrijft voor de website.
 
Voel je niet bezwaard om op zijn artikelen te reageren..

 

 

Druk, druk, druk, druk

De afgelopen tijd was een drukke tijd. Zeker bij onze club, maar ook voor mij persoonlijk. Ik heb niet veel tijd gehad om mijn verhaal met jullie, de leden en donateurs van onze mooie club, te delen. Er zijn genoeg dingen gebeurd om nu toch even (kort) over te hebben.

 

Zo was er begin april de medewerkersavond. Of vrijwilligersavond, dank-je-wel-avond. Maakt niet uit welke naam je het geeft. Ik vind persoonlijk wel wat van de invulling. Je krijgt als dank een heerlijk hapje te eten, er wordt gezorgd voor een stukje muziek. Helemaal prima, wat mij betreft. Daarnaast zijn de gehele avond de consumpties gratis. Dat hoeft wat mij betreft dan weer niet.

Lees meer...

Tegenvaller (2)

Nu we (hopelijk) de winterkou achter ons hebben gelaten, ben ik maar weer eens in de pen geklommen. Onze mooi club is op vele fronten in beweging. Ik wil hier niemand te kort doen, dus noem ik hier nu geen specifieke personen of commissies. Maar 1 ding moet we wel van het hart: leden van de commissie die het vrijwilligersbeleid uitdragen, krijgen weinig gehoor als het gaat om het vervullen van 2 uurtjes vrijwilligerswerk in een half jaar.

 

Een belangrijk voorbeeld waar we de vrijwilligers goed kunnen gebruiken, is bij de scheidsrechters. Mijn vorige oproep/verzoek heeft niet echt veel geholpen. Dat vind ik erg jammer. Hier moeten we nog duidelijk in beweging komen. Heren voetballers, kom jullie toezeggingen na en vul de toegezegde uurtjes in. Hoe makkelijk maak je het eenieder als de kring met vrijwilligers weer iets groter wordt! Hoe fijn is het als niet steeds in dezelfde vijver gevist hoeft te worden!

Lees meer...

Een tegenvaller

Allereerst de besten wensen voor het nieuwe jaar voor alle Columbianen. De Kerst is voorbij, de jaarlijkse Zaalvoetbaldriedaagse goed verlopen, en oud en nieuw ligt al weer achter ons. We kunnen ons gaan opmaken voor de tweede helft van het seizoen.

 

De bardiensten moeten weer ingepland worden, de op stapel staande evenementen weer afgestemd worden, en nieuwe ontwikkelingen goed gevolgd worden. Prima. Een club in beweging.

 

Zowel het eerste als tweede elftal op zondag draaien top. Ook zaterdag 2. We zien op woensdag veel mini's rondlopen op onze velden. Mooie ontwikkelingen. Maar we moeten ook zorgen dat de kleinste jeugd bij ons blijft voetballen. We moeten zorgen dat de jeugdspelers hun wedstrijden bij Columbia kunnen blijven spelen, zodat de jeugd later kan doorstromen naar de senioren. De jeugd moet daarbij begeleid worden door trainers en leiders, maar zeker ook door scheidsrechters.

Lees meer...

Sinterklaas op sportpark de Winkewijert: bij de kleinste pupillen, O 15-2 en Columbia 1

Zoals ieder jaar heeft de ECJ ook dit jaar weer een mooi Sinterklaasfeest georganiseerd voor onze jongste jeugd. De kleintjes wachtten in spanning af, op wat er komen ging. En niet alleen bij de kleintjes was er spanning; ook bij de organisatie. Sinterklaas had de cadeautjes keurig op tijd besteld; echter de leverancier was vergeten tijdig wat koerierpieten in te schakelen. Resultaat: de cadeautjes kwamen net op tijd bij Sinterklaas. Uiteindelijk allemaal prima verlopen.

 

Maar niet alleen de ECJ kan een dergelijk feest organiseren. Wat dacht je van de leiders/trainers van O15-2 (ik weet het, het blijft vreemd klinken. Daarom: Columbia C2!)? Nou wat dacht je ervan? Sinterklaasfeest in het clubhuis op vrijdagavond. Twee Pieten kwamen de gezelligheid verhogen. Veel ouders aanwezig en veel jeugdige Columbianen. Geweldig initiatief van Anton, Kenny en Klaas (gelukkig kon hij er ook even bij zijn). Sinterklaasfeest om eens wat anders te doen met je team. Saamhorigheid, ook bij de ouders. De ouders van C2 zijn ook betrokken bij de club. Goed om te zien. Columbia in beweging.

Lees meer...