Aad van de Kaart

aadvdkaart profiel
Aad van de Kaart is een pseudoniem van een Columbiaan die zo nu en dan een stukje schrijft voor de website.
 
Voel je niet bezwaard om op zijn artikelen te reageren..

 

 

Het stof is neergedaald

Wat een week! Wat een super week! Beter kun je een 100-jarig bestaan volgens mij niet vieren.

 

Op dinsdag 11 juni waren we jarig. En bij een verjaardag horen cadeaus. Ten eerste een geweldig mooie nieuwe ingang. Daarnaast een jubileumlied, een nieuw clublied, nieuwe vlaggen, een nieuwe stamtafel..... Geweldig. Onze mooie club werd uitgebreid in het zonnetje gezet.

 

Ook de rest van de week was er volop vertier op de Winkewijert. Receptie op woensdag, reünie op donderdag. Prachtige avond, op de foto met meer dan 100 leden die ieder minimaal 25 jaar lid zijn van onze club. Mooi! Daarna oude foto's en krantenknipsels bekijken, oude herinneringen ophalen. Oude bekenden kwamen de club feliciteren. Superavond.
Ook hebben de buren van de Winkewijertlaan ons gefeliciteerd. Dank voor het mooie bloemstuk.
Vrijdagavond 21 teams met voetballers op ons mooie complex. Mooi weer, leuke muziek, leuke gasten: knalfeest. Grote complimenten gekregen van de andere verenigingen. Goed georganiseerd!
 
Dan zaterdag en zondag. Wederom geweldig georganiseerd. Ik kom superlatieven tekort. Zaterdag met 500 Columbianen een prachtig feest en zondag een afsluiter met vogelschieten en tot slot Ronny Ruysdael.
Alle leden die ook maar enigszins hebben bijgedragen aan deze prachtige week: heel erg bedankt. Bekijk nog eens de prachtige foto's op Facebook. Ik was al trots op onze prachtige club. Maar nu nog meer.
 
Allemaal een fijne vakantie en tot volgend seizoen bij de gezelligste club!
aadvdkaart

Columbianen, gefeliciteerd!!!!

Vandaag bestaat onze mooie vereniging 100 jaar. Jawel, we zijn een eeuw oud. Wat geweldig om dat mee te mogen maken. Gelukkig stellen mijn werkzaamheden mij in staat de hele week aanwezig te zijn. Blij mee! We gaan een hele mooie week beleven. Beginnend vanavond met onze verjaardag. Gewoon op ons complex waar een werkelijk schitterende nieuwe toegang is geïnstalleerd. Prachtig hekwerk met toebehoren aangeboden door onze Club van 100. Dank aan eenieder die hieraan mee gewerkt heeft. Zonder iemand te kort willen doen: Rob Weijland, bedankt voor al je inspanningen om de verlichting voor elkaar te krijgen. Onze verjaardag gaat uiteraard gepaard met taart.

 

Woensdag is de officiële receptie voor genodigden.

 

Donderdag een bijzondere clubavond in de vorm van een reünie. Ik hoop daar veel oude bekenden van vroeger tegen te komen, maar uiteraard ook onze huidige leden. In ieder geval gaat een grote groep leden die 25 jaar of langer lid zijn op de foto.

 

Vrijdag een toernooi voor oude mannen. Ieder jaar een succes bij Columbia. Daar gaan we nu ook weer voor.

 

Ik zou zeggen: kom langs op dinsdag, donderdag en/of vrijdag. De jubileumcommissie heeft alles groots aangepakt.

 

Zaterdag vieren we het grote feest op het Zwitsalterrein. Toen we 90 jaar werden, vierden we ons feest op de Winkewijert, maar 500 (!!!) mensen kunnen we niet herbergen op ons terrein. 500 feestgangers!! Jawel. 500.....

 

We sluiten af op zondag met allerlei activiteiten op ons complex. Lees voor het totale programma de prachtige site over het jubileum van onze club. Onze prachtige club. Ik hoop eenieder de komende week te mogen begroeten. Heb er zelf erg veel zin in.

aadjarig

Zware en roerige tijden

Een tijdje langs de zijlijn gestaan. Veel gehoord, gezien en meegemaakt bij onze prachtige club. Volop in de voorbereiding voor ons eeuwfeest, bezig alweer met het volgende seizoen, dankjewel avond voor het afgelopen seizoen geweest. Dan komt het verschrikkelijke bericht op 2e paasdag. Wat een drama. De tijd stond stil aan de Winkeweijertlaan.... Niet te bevatten. Wederom een ongeval waarbij jonge spelers zijn omgekomen. Vorig jaar Lars, deze keer Ömer en Damian. Wederom werd Columbia in het hart geraakt. Hoeveel kun je verwerken als vereniging? Maar weer hebben de mensen van de barcommissie gezorgd voor een gedenkwaardige bijeenkomst bij onze club. Uiteraard met hulp van velen. De bijeenkomst om te herdenken werd zeer druk bezocht. Ook door vele Columbianen. Toont weer de eenheid binnen Columbia. Naast deze zeer indrukwekkende avond is er afscheid genomen van de jongens. Ieder op zijn eigen manier. De jongens van de selectie alsook de begeleiding hebben het moeilijk gehad. En nog.

Lees meer...

Jubileumjaar

Vrijdagavond: the Voice of Holland staat op. Niet echt spannend. Tijd voor weer een bericht voor en over onze mooie vereniging. Een tijdje niet al te vaak op het complex geweest. Dat had zo zijn redenen. Maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat we 2018 goed hebben afgesloten met diverse succesvolle en goed bezochte evenementen. Ook de nieuwjaarsreceptie werd naar verluid goed bezocht. Een receptie met veel huldigingen van mooie jubilarissen. Een eerste vrouw die de mijlpaal van 40 jaar lidmaatschap haalt, leden die 60, 65, 70 en ja zelfs 75 jaar lid zijn. Geweldig.

 

Een mooi en goed begin van ons jubileumjaar. Een jubileum dat gevierd gaat worden; en hoe! Kijk eens op de jubileumsite. Diverse activiteiten voor zowel de jeugd als de andere leden.

Lees meer...

Vrijwilligers en vacatures

Het enige tijd geleden voorgestelde vrijwilligersbeleid is door de club omarmd. Goed plan, werd gezegd. Nu de invulling daarvan.

 

Bij de jongste jeugd lijkt dat een beetje te lukken. Diverse ouders van diverse jeugdteams draaien mee in een poule voor wat betreft diensten in het jeugdhonk. Een mooi voorzichtig eerste resultaat. Maar verder dan?

 

Het beleid geldt voor de gehele vereniging. Ik zie van bijvoorbeeld de senioren lang niet iedereen meedraaien in de voorgestelde poule met vrijwilligers. Komt veelal op dezelfde mensen neer. En er wordt dan wel meegedraaid achter de bar. Maar er zijn nog zoveel functies waarvoor vrijwilligers nodig zijn. Bijvoorbeeld scheidsrechter bij de jeugd. Die moeten we dikwijls inhuren...... We hebben toch allemaal die verplichting van een paar uur per jaar?!!

Lees meer...

Groen en geel

Na een lange en hete zomer is het voetbal inmiddels weer begonnen. De eerste bekerwedstrijden zijn weer gespeeld. Maar er zijn ook diverse wedstrijden afgelast. En dat komt juist door die zomer. Veel velden zijn niet te bespelen; helemaal geel. Het gras is behoorlijk verbrand.

 

Bij onze club is dat niet het geval. Bij ons zijn de velden mooi groen en zeker veld 1, 3 en 4 zijn goed bespeelbaar. De complimenten voor de mensen die de afgelopen hete zomer zo keihard gewerkt hebben om de velden in een goede staat te houden. Met zulke hoge temperaturen en zo weinig neerslag is dat bijna niet te doen. Toch zijn ze erin geslaagd. Petje af!!

Lees meer...

Druk, druk, druk, druk

De afgelopen tijd was een drukke tijd. Zeker bij onze club, maar ook voor mij persoonlijk. Ik heb niet veel tijd gehad om mijn verhaal met jullie, de leden en donateurs van onze mooie club, te delen. Er zijn genoeg dingen gebeurd om nu toch even (kort) over te hebben.

 

Zo was er begin april de medewerkersavond. Of vrijwilligersavond, dank-je-wel-avond. Maakt niet uit welke naam je het geeft. Ik vind persoonlijk wel wat van de invulling. Je krijgt als dank een heerlijk hapje te eten, er wordt gezorgd voor een stukje muziek. Helemaal prima, wat mij betreft. Daarnaast zijn de gehele avond de consumpties gratis. Dat hoeft wat mij betreft dan weer niet.

Lees meer...