Aad van de Kaart

aadvdkaart profiel
Aad van de Kaart is een pseudoniem van een Columbiaan die zo nu en dan een stukje schrijft voor de website.
 
Voel je niet bezwaard om op zijn artikelen te reageren..

 

 

Jubileumjaar

Vrijdagavond: the Voice of Holland staat op. Niet echt spannend. Tijd voor weer een bericht voor en over onze mooie vereniging. Een tijdje niet al te vaak op het complex geweest. Dat had zo zijn redenen. Maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat we 2018 goed hebben afgesloten met diverse succesvolle en goed bezochte evenementen. Ook de nieuwjaarsreceptie werd naar verluid goed bezocht. Een receptie met veel huldigingen van mooie jubilarissen. Een eerste vrouw die de mijlpaal van 40 jaar lidmaatschap haalt, leden die 60, 65, 70 en ja zelfs 75 jaar lid zijn. Geweldig.

 

Een mooi en goed begin van ons jubileumjaar. Een jubileum dat gevierd gaat worden; en hoe! Kijk eens op de jubileumsite. Diverse activiteiten voor zowel de jeugd als de andere leden.

Lees meer...

Vrijwilligers en vacatures

Het enige tijd geleden voorgestelde vrijwilligersbeleid is door de club omarmd. Goed plan, werd gezegd. Nu de invulling daarvan.

 

Bij de jongste jeugd lijkt dat een beetje te lukken. Diverse ouders van diverse jeugdteams draaien mee in een poule voor wat betreft diensten in het jeugdhonk. Een mooi voorzichtig eerste resultaat. Maar verder dan?

 

Het beleid geldt voor de gehele vereniging. Ik zie van bijvoorbeeld de senioren lang niet iedereen meedraaien in de voorgestelde poule met vrijwilligers. Komt veelal op dezelfde mensen neer. En er wordt dan wel meegedraaid achter de bar. Maar er zijn nog zoveel functies waarvoor vrijwilligers nodig zijn. Bijvoorbeeld scheidsrechter bij de jeugd. Die moeten we dikwijls inhuren...... We hebben toch allemaal die verplichting van een paar uur per jaar?!!

Lees meer...

Groen en geel

Na een lange en hete zomer is het voetbal inmiddels weer begonnen. De eerste bekerwedstrijden zijn weer gespeeld. Maar er zijn ook diverse wedstrijden afgelast. En dat komt juist door die zomer. Veel velden zijn niet te bespelen; helemaal geel. Het gras is behoorlijk verbrand.

 

Bij onze club is dat niet het geval. Bij ons zijn de velden mooi groen en zeker veld 1, 3 en 4 zijn goed bespeelbaar. De complimenten voor de mensen die de afgelopen hete zomer zo keihard gewerkt hebben om de velden in een goede staat te houden. Met zulke hoge temperaturen en zo weinig neerslag is dat bijna niet te doen. Toch zijn ze erin geslaagd. Petje af!!

Lees meer...

Druk, druk, druk, druk

De afgelopen tijd was een drukke tijd. Zeker bij onze club, maar ook voor mij persoonlijk. Ik heb niet veel tijd gehad om mijn verhaal met jullie, de leden en donateurs van onze mooie club, te delen. Er zijn genoeg dingen gebeurd om nu toch even (kort) over te hebben.

 

Zo was er begin april de medewerkersavond. Of vrijwilligersavond, dank-je-wel-avond. Maakt niet uit welke naam je het geeft. Ik vind persoonlijk wel wat van de invulling. Je krijgt als dank een heerlijk hapje te eten, er wordt gezorgd voor een stukje muziek. Helemaal prima, wat mij betreft. Daarnaast zijn de gehele avond de consumpties gratis. Dat hoeft wat mij betreft dan weer niet.

Lees meer...

Tegenvaller (2)

Nu we (hopelijk) de winterkou achter ons hebben gelaten, ben ik maar weer eens in de pen geklommen. Onze mooi club is op vele fronten in beweging. Ik wil hier niemand te kort doen, dus noem ik hier nu geen specifieke personen of commissies. Maar 1 ding moet we wel van het hart: leden van de commissie die het vrijwilligersbeleid uitdragen, krijgen weinig gehoor als het gaat om het vervullen van 2 uurtjes vrijwilligerswerk in een half jaar.

 

Een belangrijk voorbeeld waar we de vrijwilligers goed kunnen gebruiken, is bij de scheidsrechters. Mijn vorige oproep/verzoek heeft niet echt veel geholpen. Dat vind ik erg jammer. Hier moeten we nog duidelijk in beweging komen. Heren voetballers, kom jullie toezeggingen na en vul de toegezegde uurtjes in. Hoe makkelijk maak je het eenieder als de kring met vrijwilligers weer iets groter wordt! Hoe fijn is het als niet steeds in dezelfde vijver gevist hoeft te worden!

Lees meer...

Een tegenvaller

Allereerst de besten wensen voor het nieuwe jaar voor alle Columbianen. De Kerst is voorbij, de jaarlijkse Zaalvoetbaldriedaagse goed verlopen, en oud en nieuw ligt al weer achter ons. We kunnen ons gaan opmaken voor de tweede helft van het seizoen.

 

De bardiensten moeten weer ingepland worden, de op stapel staande evenementen weer afgestemd worden, en nieuwe ontwikkelingen goed gevolgd worden. Prima. Een club in beweging.

 

Zowel het eerste als tweede elftal op zondag draaien top. Ook zaterdag 2. We zien op woensdag veel mini's rondlopen op onze velden. Mooie ontwikkelingen. Maar we moeten ook zorgen dat de kleinste jeugd bij ons blijft voetballen. We moeten zorgen dat de jeugdspelers hun wedstrijden bij Columbia kunnen blijven spelen, zodat de jeugd later kan doorstromen naar de senioren. De jeugd moet daarbij begeleid worden door trainers en leiders, maar zeker ook door scheidsrechters.

Lees meer...

Sinterklaas op sportpark de Winkewijert: bij de kleinste pupillen, O 15-2 en Columbia 1

Zoals ieder jaar heeft de ECJ ook dit jaar weer een mooi Sinterklaasfeest georganiseerd voor onze jongste jeugd. De kleintjes wachtten in spanning af, op wat er komen ging. En niet alleen bij de kleintjes was er spanning; ook bij de organisatie. Sinterklaas had de cadeautjes keurig op tijd besteld; echter de leverancier was vergeten tijdig wat koerierpieten in te schakelen. Resultaat: de cadeautjes kwamen net op tijd bij Sinterklaas. Uiteindelijk allemaal prima verlopen.

 

Maar niet alleen de ECJ kan een dergelijk feest organiseren. Wat dacht je van de leiders/trainers van O15-2 (ik weet het, het blijft vreemd klinken. Daarom: Columbia C2!)? Nou wat dacht je ervan? Sinterklaasfeest in het clubhuis op vrijdagavond. Twee Pieten kwamen de gezelligheid verhogen. Veel ouders aanwezig en veel jeugdige Columbianen. Geweldig initiatief van Anton, Kenny en Klaas (gelukkig kon hij er ook even bij zijn). Sinterklaasfeest om eens wat anders te doen met je team. Saamhorigheid, ook bij de ouders. De ouders van C2 zijn ook betrokken bij de club. Goed om te zien. Columbia in beweging.

Lees meer...