Aad van de Kaart

aadvdkaart profiel
Aad van de Kaart is een pseudoniem van een Columbiaan die zo nu en dan een stukje schrijft voor de website.
 
Voel je niet bezwaard om op zijn artikelen te reageren..

 

 

Even voorstellen

Inmiddels heb ik al enkele stukjes op de site laten publiceren; maar ik heb me nog niet voorgesteld, slordig. Mijn naam is Aad van de Kaart, ben al enige jaren lid van Columbia, hoor en lees veel over onze mooie club, en schrijf af en toe stukjes over het wel en wee binnen onze club en andere dingen die me opvallen en/of bezig houden.

 

Wat me is opgevallen, is dat er niet alleen posters voor feestavonden in de kantine en/of toiletten hangen. Nee, ook de agenda voor de algemene ledenvergadering van 23 oktober a.s. Prima. Wat me is opgevallen, is dat er nieuwe vrijwilligers zijn opgestaan. Mooi. Wat me ook is opgevallen, is dat ons vrijwilligersbeleid onder de aandacht wordt gebracht. Uitstekend (en bij een tekort aan vrijwilligers bittere noodzaak).

Lees meer...

Evenementen

Columbia is in beweging. Daar heb ik al het één en ander over geschreven. Echter in de lijst van onderdelen van onze vereniging die in beweging zijn, ontbreekt nog de evenementencommissie. Geheel ten onrechte. Ook deze commissie is in beweging. De eerste kaartavond is inmiddels geweest. Erg druk; van horen zeggen.

 

Op de diverse posters in het clubhuis staan de evenementen tot het eind van het jaar vermeld. Een aantal kaartavonden, de popquiz met een vleugje pub, de laatste clubavond van het jaar met een bingo. Genoeg te doen dus; genoeg evenementen om aan deel te nemen.

 

Daarnaast organiseert de 25+-commissie ook de bekende feestavond voor leden die langer dan 25 jaar lid zijn: dit jaar een sing-along. De uitnodigingen zijn inmiddels de deur uit. Genodigden: kom naar deze gezellige avond! Columbia is in beweging; kom zelf ook in beweging!

aadvdkaart

De ALV komt eraan

Gelukkig heeft mijn kleine pleidooi om wetenswaardige informatie op onze site te plaatsen gehoor gevonden. Nu lezen we over de goede start van ons tweede elftal van de zondag. Dat ons eerste elftal een ronde verder is in de beker, dat er wedstrijden gespeeld gaan worden op het trainingsveld en dat de competitie voor het klaverjassen weer begint. Mooi. Ook de site is in beweging.

 

Binnenkort vindt de ALV plaats. De ALV? Ja. De algemene ledenvergadering. En wel op 23 oktober. Info volgt uiteraard. Wat belangrijk is dat de aandacht voor deze jaarlijkse vergadering niet ondersneeuwt bij al die andere info op de site. De ALV is belangrijk. Hier kan ieder lid zijn of haar stem laten horen en gelden. Dat geldt ook voor ouders van jeugdleden.

Lees meer...

Waar doen we het voor?

Mooie nieuwe tenues aanschaffen, een nieuw trainingsveld aanleggen, het clubhuis opknappen voor een gezellige derde helft etc. Waar doen we dat voor? Juist: om ons geliefde spelletje voetbal te kunnen spelen en na de inspanning te kunnen genieten van een biertje of een broodje bal.

 

En om dat spelletje te kunnen blijven spelen, hebben we nieuwe aanwas nodig bij de jeugd en moeten we er voor zorgen dat ook de seniorleden blijven voetballen. Maar om te kunnen blijven voetballen hebben we ook mensen nodig die wedstrijden begeleiden en zonodig door middel van een fluitje de wedstrijd kunnen stil leggen. Dergelijke mensen heten scheidsrechters! Wat een belangrijke functie. Zonder scheids geen wedstrijd!

 

We hebben bij Columbia een groot tekort aan scheidsrechters. We kunnen uiteraard mensen gebruiken om bardienst te draaien: belangrijk voor onze inkomsten en gezelligheid in ons fantastische clubhuis.

Lees meer...