Columbia 1

Teamfoto

teamfoto 1718-BorderMaker

Bovenste rij: Mar Verburgh (leider), Justin van Duren, Jesse Punt, Maxime Koutemay, Jordy Weijland, Omer Dogan, Stefan Derksen en Rob Weijland (leider)

Middelste rij: Lianne Reinders (verzorgster), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Leroy de Boer, Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Leon Roufs en Gert Brouwer ( keeperstrainer)

Onderste rij: Boy Nuesink, Damian Echter, Barry de Jong, Marco Onderberg ( coach), Rolf Derksen (ass. coach), Danny Koorevaar, Modou Nijang en Erik Nammensma.

Afw.: Mischa Hendriksen, Marcel de Jong , Ricardo Overman en Peter Klomp (ass. scheidsr.)

Begeleiding

noimage Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker Lianne Reinders-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Lianne Reinders Peter Klomp  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Rink Gerbers Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Roger Oonk-BorderMaker-BorderMaker Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Omer Dogan-BorderMaker-BorderMaker Justin van Duren-BorderMaker-BorderMaker
Roger Oonk Danny Koorevaar Omer Dogan Justin van Duren
noimage Damian Echter-BorderMaker-BorderMaker Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Jordy Weijland-BorderMaker-BorderMaker
Marcel de Jong Damian Echter Jesse Punt Jordy Weijland
noimage noimage Barry de Jong-BorderMaker-BorderMaker noimage
Jan Lemmerman Leon de Bok Barry de Jong Charley van de Hulst
noimage noimage noimage  
Dylan de Bruin Dennis Gerritsen Olivier Post  

Nieuws

Columbia speelt opnieuw gelijk: 1-1

Columbia kreeg in het 4e competitieduel Overwetering op bezoek, één van de clubs die nog zonder punten was, na 3 nederlagen. Maar de wedstrijd eindigde voor de geelzwarten in een teleurstellend gelijkspel.

 

Toch had de thuisclub kansen genoeg om te scoren, alleen haperde opnieuw de afwerking. Overwetering trok zich terug voor eigen doel en liet Columbia het spel maken. Aanval na aanval rolde op het Olster doel af, maar er kon geen bres in de hechte verdediging worden geschoten. Als er dan toch een mogelijkheid kwam, werd deze, zoals vaker de afgelopen weken, niet in een treffer omgezet. De spelers gingen dan ook met een dubbelblanke stand aan de thee.

 

In de 2e helft kwam Overwetering er iets meer uit, dit gaf Columbia ook meer ruimte in de aanval. Dit resulteerde in de 55e minuut in de openingstreffer van Leon de Bok, die na een goede aanval, van dichtbij raak schoot: 1-0.

Gelijkspel voor Columbia in Denekamp

Deze zondag stond de verste uitwedstrijd voor de geelzwarten op het programma. We gingen op bezoek bij SDC’12 in Denekamp, aan de Duitse grens. De vereniging, die vorig seizoen op de 2e plaats eindigde, maar in deze jaargang wat stroef op gang komt met 1 punt uit 2 wedstrijden.

 

Columbia begon de wedstrijd goed en al in de 2e minuut kreeg Damian Echter een grote kans, maar zijn inzet eindigde op de binnenkant van de paal, de terugspringende bal werd door Roger Oonk naast geschoten. De Apeldoorners bleven vooral via de linkerkant gevaarlijk en hadden gedurende de gehele 1e helft het beste van het spel. De kansen werden echter niet benut. Zo brak de rust met een 0-0 stand aan.

Verlies door penalty in de 89e minuut: 1-0

De eerste uitwedstrijd in het nieuwe seizoen bracht Columbia naar Twello, alwaar na vele jaren weer eens tegen Voorwaarts werd aangetreden.

Het werd een zeer ongelukkige hernieuwde kennismaking, in een gelijk opgaande wedstrijd, waarin beide ploegen niet de overwinning verdienden en die dus eigenlijk in een gelijkspel had moeten eindigen, verloren de geelzwarten door een penalty in de laatste minuut van de officiële speeltijd.

 

Alles wat Columbia was, voelde zich ernstig benadeeld door de scheidsrechter, die een afweergebaar van een Columbia-verdediger die de bal tegen zich aan geschoten kreeg, als strafbaar hands beoordeelde. Eerder in de wedstrijd was een strafschop-waardig moment aan de andere kant niet gehonoreeerd.

Columbia begint seizoen met overwinning

Columbia kan met een goed gevoel terugkijken op de seizoenstart. Evenals vorig jaar beginnen we nu ook weer met een overwinning. In de eerste wedstrijd zijn de punten altijd extra belangrijk, of je doet bovenin mee of je loopt direct achter de feiten aan.

 

Beide elftallen hielden elkaar gedurende de wedstrijd redelijk in evenwicht. De thuisclub was de enige, die een kans tot een doelpunt promoveerde. In de 23e minuut rondde Dylan de Bruin met een goed schot een aanval af, nadat de keeper een kans voor Leon de Bok nog weer het veld in kon ranselen (1-0). Daarna bleven de teams beurtelings de aanval zoeken, in de 40e minuut voorkwam een uitstekende redding van Leroy de Boer de gelijkmaker. De ruststand was 1-0 voor Columbia.

Ook DCS wint bekerwedstrijd van Columbia

Columbia verlaat het bekertoernooi na de 3 poulewedstrijden met 0 punten. In de derde wedstrijd werd bij DCS in Zevenaar een 2-0 nederlaag geleden. De geelzwarten waren na 2 verliespartijen reeds uitgeschakeld, maar DCS kon bij een overwinning nog de 2e plaats bereiken en zo doorbekeren. Bovendien speelde nog het leuke detail mee, dat DCS vorig seizoen nog door de huidige Columbia-trainer Willem Mulderij werd getraind.

 

De thuisclub, na het kampioenschap van dit voorjaar nu uitkomend in de 2e klasse I, had wel het meeste balbezit, maar veel leverde dit niet op. Het enige noemenswaardige wapenfeit van Columbia in de 1e helft was een kans voor Jan Lemmerman, zijn inzet bij de 2e paal ging echter net naast. De toeschouwers genoten van een stralend zonnetje op Sportpark Hengelder, maar werden door de acteurs op het veld niet verwend. De rust brak aan bij een 0-0 stand.

Kansloze nederlaag tegen DTS Ede

In de uitwedstrijd voor de beker tegen DTS Ede had Columbia weinig in te brengen. Al in eerste minuut ging het mis in de defensie en kon DTS makkelijk profiteren: 1-0. Hoewel de zaterdag eersteklassers hierna het beste van het spel bleven houden, leek Columbia toch wakker geschud te zijn. In de 23e minuut kregen de geelzwarten een penalty toegewezen. De kans om de stand weer gelijk te trekken. Helaas lukte dit niet: Dylan de Bruin faalde hopeloos vanaf de 11-meter stip. In de 34e minuut kon DTS zelfs verder uitlopen: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Columbia verliest eerste bekerontmoeting

Columbia 1 is weer begonnen aan het nieuwe seizoen. Er staan voor de eerste weken 3 bekerwedstrijden op het programma. Columbia speelt in een poule met de zaterdagclubs Lunteren en DTS ’35 (Ede) en de zondag 2e klasser DCS (Zevenaar).

 

De eerste ontmoeting was zaterdagmiddag tegen zaterdag 2e klasser Lunteren. Het werd een wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd bleken. In de 1e helft schoot Lunteren 2x op de lat boven Leroy de Boer. Columbia stelde daar 1 kans (schot net naast het doel) van Jordy Weijland tegenover. De rust brak dus aan met een 0-0 stand.

Spits Leon de Bok naar Columbia

Columbia sluit na 10 jaar Leon de Bok in haar armen. De 25 jarige spits is vanaf de pupillen door Columbia opgeleid, en doorliep alle selectie elftallen met glans. Vanaf de B-junioren verkaste Leon naar WSV, en speelde zich in het 1e elftal – alvorens hij naar Robur et Velocitas vertrok.

 

Voor Columbia is Leon een welkome versterking voor de selectie – nadat onlangs Modou Nyang en Maxime Koutamay de technische commissie beiden aan hebben gegeven om te stoppen met voetballen.

Diks naar Columbia

De 26 jarige Randall Diks keert terug naar Columbia waar hij in het seizoen 2015-2016 deel uitmaakte van de 1e selectie. Na uitstapjes te hebben gemaakt naar sv Spero - Elst (promotie 2e klasse) en Quick 1888 – Nijmegen, is Randall het aankomend seizoen te bewonderen aan de Winkeweijertlaan.

 

‘’Columbia is een fantastische club om voor te spelen. Het 1e seizoen dat ik er speelde moest ik helaas eerder afhaken dan ik had gehoopt. Werk- en privé omstandigheden deden mij verhuizen naar Elst. Toen ik vertrok speelden we om de titel, stonden bovenaan, dat is zuur om dan je maten te verlaten. Ik ben nu weer terug naar Apeldoorn verhuisd, wil weer lekker voetballen en Columbia was mij niet vergeten”

 

Namens de TC veel succes Randall

Charlie van der Hulst toch te bewonderen in Apeldoorn?

Op 20 maart jl. maakten Charlie van der Hulst (22) en Hoofdklasser csv Apeldoorn bekend dat door maatschappelijke ambities een langer verblijf bij de hoofdklasser een moeilijke combi zou worden.

Ondanks deze moeilijke beslissing, blijft voetbal toch mijn grootste hobby. Met Columbia heb ik de afgelopen periode een aantal prima gesprekken gehad. Ondanks dat ik binnenkort eerst een mooie reis ga maken en pas in oktober terug ben, geeft Columbia mij alle ruimte om mij te bezinnen over mijn maatschappelijke toekomst, waar die ook moge zijn. Bij mijn terugkomst mag ik aansluiten bij de selectie en kan ik toch mijn grootste hobby op niveau blijven uit oefenen. Inmiddels heb ik van trainer Willem Mulderij al mooie trainingsschema’s mogen ontvangen om mijn basisconditie op peil te houden. Zelf hoop ik eind oktober begin november mijn rentree te maken in Apeldoorn. We gaan het allemaal zien.