Columbia 1

Teamfoto

columbiafoto

 

Begeleiding

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Hennie Brandenhorst   Anton Lindeman  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Tim Veeneman Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Nick Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Jop Dave
Nick van den Berg Danny Koorevaar Jop van der Linden Dave Oussouren
noimage Hüseyin Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Charlie
Maikel Lange  Hüseyin Güveli Jesse Punt Charlie van der Hulst
noimage noimage bok noimage
Diego Klein Rick van Lohuizen Leon de Bok Dylan de Bruin

Nieuws

Vierde opeenvolgende zege voor Columbia

Opnieuw heeft Columbia een lastige uitwedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander in winst weten om te zetten. In Hengelo, in de schaduw van het Fanny Blankers Koenstadion, werd Barbaros aan de zegekar gebonden.

 

Tevens bleek dat clubs uit Hengelo de geelzwarten dit seizoen wel goed bevallen. Na overwinningen op Achilles ’12 en BWO was Barbaros de derde vereniging uit deze stad die het onderspit moest delven. De Hengeloërs begonnen sterk, met als gevolg dat Barbaros reeds in de 4e minuut op voorsprong kwam. Erhan Bilen scoorde voor de thuisclub (1-0). Maar na deze lastige start begon Columbia langzaam maar zeker in de wedstrijd te groeien. Er ontspon zich een gelijkwaardige strijd met over en weer enkele kansen. De Apeldoorners toonden veerkracht en in de 12e minuut was het alweer gelijk. Rick van Lohuizen maakte zijn eerste goal van deze middag (1-1). Daarna ging Columbia door en kreeg enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dylan de Bruin zag in de 20e minuut een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden en twee minuten later moest Barbaros alle zeilen bijzetten om een bal van de lijn te halen. Zo bleef de gelijke stand nog gehandhaafd tot de 39e minuut. De goed spelende Charly van der Hulst kwam op links op en leverde een perfecte voorzet af, die door Rick van Lohuizen koppend werd afgerond (1-2). Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Columbia schiet met scherp: 6-0 tegen BWO

Columbia ontmoette deze zondag één van de nieuwe tegenstanders in de 2e klasse J. BWO uit Hengelo was gedegradeerd uit de 1e klasse en moet het nu een treetje lager proberen. Beide verenigingen hadden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld, we wisten alleen dat Columbia beide wedstrijden dit seizoen gewonnen en BWO beide wedstrijden verloren had.

 

De wedstrijd bleek een getrouwe weergave van de ranglijst, want de geelzwarten waren heer en meester en de overwinning is gedurende 90 minuten geen moment in gevaar geweest. Het werd dan ook 6-0, waarbij de doelpunten keurig over beide helften werden verdeeld. Bovendien hielpen de bezoekers nog mee door twee keer hun eigen keeper passeren.

In de 12e minuut opende Jop van der Linden de score door een vrije trap laag in de hoek te schieten (1-0).

Columbia wint topper bij Achilles '12

Columbia heeft de goede seizoenstart van vorige week een passend vervolg gegeven. In de moeilijke uitwedstrijd bij Achilles ’12, één van de topploegen uit de 2e klasse J van afgelopen seizoen, werd in de laatste minuut een verrassende overwinning behaald. De afgelopen 2 jaar hadden de geelzwarten op bezoek bij Achilles ’12 geen schijn van kans. Dit seizoen, met een aantal versterkingen erbij, was er in ieder geval de hoop om hier beter voor de dag te komen.

 

En dat gebeurde ook, daar waar de wedstrijd in een gelijk spel leek te eindigen, zorgde Columbia in de laatste minuut voor de winnende treffer. Dit werd daarna dan ook luidruchtig gevierd in de kleedkamer en in de bus terug naar Apeldoorn.

 

Hoe anders zag het er na de eerste tien minuten nog uit. De thuisclub schoot furieus uit de startblokken en zette Columbia vast op eigen helft. Na 8 minuten lag de bal voor de eerste keer in het Columbia-doel. Nick Harberink zorgde voor 1-0. Nauwelijks een minuut later was het opnieuw dezelfde Hengelose aanvaller die de 2-0 aantekende.

Flitsende start van de competitie: 5-1 zege

Columbia staat na de eerste competitiewedstrijd meteen op de 1e plaats op de ranglijst. Hiervoor zorgde een uitstekende 5-1 overwinning op Vogido uit Enschede.

 

De Winkewijert-brigade bleek veel sterker dan de bezoekers, die ondanks goede bedoelingen, simpelweg werden overklast door Columbia. Er werd dan ook goed gevoetbald door de geelzwarten, die af en toe schitterende aanvallen op de mat toverden. Na een kwartier werd dit beloond met het eerste doelpunt. Een hoge voorzet, ongeveer vanaf de middenlijn, van Danny Koorevaar, werd voor het doel met een tegendraadse kopbal door Rick van Lohuizen tot doelpunt gepromoveerd (1-0). Ondanks aanhoudende druk van de thuisclub duurde het toch tot de 41e minuut voor de 2e treffer op het scorebord kwam. Stefan Derksen slalomde door de Vogido-defensie en rondde bekwaam af: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

 

Na de rust was het overwicht van Columbia zo mogelijk nog groter als voor rust. Er werden vlak na elkaar 2 goals afgekeurd, maar in de 67e minuut was het toch weer raak: Dylan de Bruin zette zijn naam voor het eerst deze middag op de scorelijst (3-0) met een snoeihard laag schot.

Columbia bereikt de volgende bekerronde

In de 3e poulewedstrijd voor de districtsbeker zette Columbia weer een prima prestatie neer. Nadat op zaterdag de wedstrijd Voorwaarts-CSV Apeldoorn was gespeeld (uitslag 0-5) was duidelijk geworden dat CSV Apeldoorn eerste in de poule zou blijven. Columbia kon de 2e plaats pakken door niet te verliezen van DVC ’26.

 

Onder een stralend zonnetje op Sportpark De Winkewijert bleek dat beide clubs er een leuke wedstrijd van wilden maken. In de eerste 20 minuten deden ze weinig voor elkaar onder. Beide ploegen zochten om beurten de aanval, maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Gaandeweg nam Columbia het heft meer in handen. Dit resulteerde in de 34e minuut in een voorsprong. Een kopbal van Rick van Lohuizen werd ook met het hoofd verlengd door Jop van der Linden (1-0). Net voor de rust verdubbelde Dylan de Bruin de voorsprong (2-0). Een geruststellende tussenstand dus bij aanbreken van de rust.

Columbia wint met 4-1 van Voorwaarts

Na de nederlaag van vorige week heeft Columbia in de tweede bekerwedstrijd een beter resultaat behaald. Voorwaarts uit Twello, de kampioen van de 2e klasse J van afgelopen seizoen, kreeg op De Winkewijert een 4-1 nederlaag te verwerken.

 

Columbia moest deze wedstrijd ook winnen, om al niet na 2 wedstrijden kansloos te zijn in het bekertoernooi. Dit lukte prima, er werd een goede wedstrijd gespeeld. Hierdoor zijn de geelzwarten nog in de race voor een plaats in de volgende ronde. CSV Apeldoorn won met 0-3 bij DVC ’26, dus is nu koploper met 6 uit 2 (doelsaldo +7). Voorwaarts (doelsaldo +3) en Columbia (doelsaldo -1) hebben allebei 3 uit 2. DVC’26 is met 0 uit 2 (doelsaldo -9) reeds uitgeschakeld. Volgende week zaterdag is de wedstrijd Voorwaarts-CSV Apeldoorn en de zondag erna speelt Columbia thuis tegen DVC ’26.

 

Columbia begon de wedstrijd goed en zette de bezoekers meteen onder druk. Dylan de Bruin zorgde in de 19e minuut voor een 1-0 voorsprong. 5 minuten later werd Voorwaarts geholpen door de scheidsrechter: er werd een dubieuze strafschop toegekend. Men liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en de gelijkmaker was een feit (1-1). De thuisclub liet zich hier echter niet door ontmoedigen en bleef de betere ploeg.

Verlies in eerste bekerwedstrijd

Columbia is dit nieuwe seizoen voor de beker ingedeeld in een poule met DVC ’26, Voorwaarts en CSV Apeldoorn. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd op Sportpark Orderbos bij CSV Apeldoorn. Beide andere groepswedstrijden zijn thuis op De Winkewijert.

Nadat we al een hele week naar Sportpark Orderbos waren getogen voor de wedstrijden om de Apeldoorn Cup, viel het lot zodanig uit, dat we een week later voor de beker opnieuw een bezoek mochten brengen aan CSV Apeldoorn.

 

Vorige week zaterdag slaagde Columbia er eindelijk een keer in de Apeldoorn Cup te winnen in de jaarlijkse finale tegen CSV Apeldoorn. Hoe anders verliep de bekerwedstrijd dit weekeinde. CSV Apeldoorn was bijzonder gemotiveerd om zich voor de gevoelige nederlaag van een week eerder te revancheren. Al in de 6e minuut lag de bal in het geelzwarte doel, doelpuntenmaker Rachid Boughalab (1-0). Columbia kwam ook wel tot aanvallen en kreeg enkele kansen, maar gescoord werd er niet. In de 24e minuut werd aan CSV Apeldoorn een penalty toegekend, die feilloos werd benut door Jesse Hartgers (2-0). Vlak voor rust kregen de geelzwarten een vrije schop net buiten de 16 meter, maar Jop van der Linde schoot net naast. Zodoende brak de rust aan met een 2-0 stand.

Columbia wint de Apeldoorn Cup 2019

Columbia is er eindelijk in geslaagd om de finale van de Apeldoorn Cup te winnen. Ieder jaar was er dezelfde tweestrijd: CSV Apeldoorn tegen Columbia. En ook ieder jaar trokken de geelzwarten aan het kortste eind. Tot dit jaar, Columbia kan over een bredere selectie beschikken met meer kwaliteit, terwijl CSV Apeldoorn veel spelers zag vertrekken deze zomer.

 

Het begin van de wedstrijd liet duidelijk zien wat de plannen van de Winkewijert-brigade waren. Vol op de aanval en zo snel mogelijk scoren. Waar mogelijk de bal al eerder op de stip had gekund, was een overtreding op Dylan de Bruin in de 20e minuut wel zo duidelijk dat de scheidsrechter niets anders kon doen dan Columbia een penalty toekennen.

APELDOORN CUP 2019: COLUMBIA OPNIEUW IN DE FINALE NA WINST OP APELDOORNSE BOYS

Columbia heeft opnieuw de finale bereikt van de Apeldoorn Cup. Sinds deze Cup in de huidige vorm bestaat, dit is het 4e jaar, stonden de geelzwarten steeds in de finale. 

Helaas was ook elke keer CSV Apeldoorn de sterkere. Zaterdag opnieuw de kans voor Columbia om nu eens de eerste plaats te bemachtigen. Dit jaar is CSV Apeldoorn opnieuw de andere finalist.

Apeldoorn Cup 2019

COLUMBIA IN HALVE FINALE VIA STRAFSCHOPPEN

Columbia heeft de halve finale van de Apeldoorn Cup bereikt door, na een 0-0 eindstand, de strafschoppen beter te nemen dan Victoria Boys (6-5).