Columbia 1

Teamfoto

teamfoto 1718-BorderMaker

Bovenste rij: Mar Verburgh (leider), Justin van Duren, Jesse Punt, Maxime Koutemay, Jordy Weijland, Omer Dogan, Stefan Derksen en Rob Weijland (leider)

Middelste rij: Lianne Reinders (verzorgster), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Leroy de Boer, Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Leon Roufs en Gert Brouwer ( keeperstrainer)

Onderste rij: Boy Nuesink, Damian Echter, Barry de Jong, Marco Onderberg ( coach), Rolf Derksen (ass. coach), Danny Koorevaar, Modou Nijang en Erik Nammensma.

Afw.: Mischa Hendriksen, Marcel de Jong , Ricardo Overman en Peter Klomp (ass. scheidsr.)

Begeleiding

 Marco Onderberg-BorderMaker-BorderMaker

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Marco Onderberg Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker Lianne Reinders-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Lianne Reinders Peter Klomp  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker Nando de Graaf-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Boy Nuesink Nando de Graaf
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 Rick van Lohuizen-BorderMaker-BorderMaker Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Rick van Lohuizen Stefan Derksen
Roger Oonk-BorderMaker-BorderMaker Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Omer Dogan-BorderMaker-BorderMaker Justin van Duren-BorderMaker-BorderMaker
Roger Oonk Danny Koorevaar Omer Dogan Justin van Duren
Leon Roufs-BorderMaker-BorderMaker Damian Echter-BorderMaker-BorderMaker Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Jordy Weijland-BorderMaker-BorderMaker
Leon Roufs Damian Echter Jesse Punt Jordy Weijland
Maxime Koutemay-BorderMaker-BorderMaker Modou Nijang-BorderMaker-BorderMaker Barry de Jong-BorderMaker-BorderMaker  
Maxime Koutemay Modou Nijang Barry de Jong  

Nieuws

Columbia doet zichzelf tekort tegen Luctor et Emergo

Columbia verloor dit seizoen slechts één keer op eigen veld, met 0-1 tegen Luctor et Emergo. Verbazend genoeg was dit één van beste wedstrijden die de geelzwarten tot nu toe speelden. Maar de doeltreffendheid liet het elftal in de steek. Bij de gasten was de efficiency veel groter en zo verloor Columbia onverdiend met 0-1. Inmiddels was zondag de uitwedstrijd in Almelo aan de beurt en was er alle kans om revanche te nemen. Helaas moeten we na afloop constateren dat de uitslag en een groot gedeelte van het wedstrijdverloop weer hetzelfde waren als begin oktober op De Winkewijert.

 

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht en er waren weinig uitgespeelde kansen te noteren. Pas vlak voor het rustsignaal kreeg Columbia een tweetal kansjes. De rust brak zodoende aan met een dubbelblanke stand.

 

Na de thee een volledig ander beeld. De geelzwarten namen het heft in handen en drukten de thuisclub terug op eigen helft. Aanval na aanval rolde op het Almelose doel af, er werd goed gevoetbald en er ontstonden kansen. Maar zoals al vaker dit seizoen had Columbia moeite met de afronding.

Nederlaag voor Columbia in topper tegen Achilles'12

Columbia heeft de koppositie in de 2e klasse J moeten inleveren. In de topper tegen de nummer 3 Achilles’12 in Hengelo werd een verdiende nederlaag geleden: 3-1. Hierdoor is Achilles’12 de nieuwe koploper, hoewel Columbia een wedstrijd minder heeft gespeeld en bij winst hier nog weer overheen kan komen. TVC’28 staat er relatief nog beter voor, maar heeft inmiddels 3 wedstrijden achterstand.

 

Op een uitstekend bespeelbaar kunstgrasveld, de minimale sneeuw die er op gelegen had was door de zon snel verdwenen, begon Columbia nog niet eens zo slecht. In de 10e minuut was er een grote kans voor de Apeldoorners om op voorsprong te komen. Ternauwernood kon de bal door een Achilles-verdediger van de lijn worden gehaald. Achilles kreeg hierna meer aandeel in het spel en toen de Columbia-verdediging na ruim een kwartier op de achterlijn werd uitgespeeld, werd de voorzet door de vrijstaande spits Frits Wiersma netjes afgerond: 1-0.

Rick van Lohuizen 250 wedstrijden in 1e elftal

Voor de wedstrijd Columbia-Vogido werd Rick van Lohuizen gehuldigd voor 250 wedstrijden trouwe dienst in het 1e elftal van Columbia.

Rick (29) werd op zijn zesde lid van Columbia en doorliep de gehele jeugdafdeling van de geelzwarten. Hierna kwam hij in het 1e elftal terecht, waar hij in de loop der jaren ook regelmatig de aanvoerdersband droeg.

Columbia moet gelijkspel toestaan

Nog nooit stonden Columbia en Vogido uit Enschede in een wedstrijd tegenover elkaar. Nadat beide clubs vorig seizoen promoveerden naar de 2e klasse, stond nu de primeur op het programma. Na de winterstop is het altijd weer afwachten, hoe de diverse teams zullen gaan presteren. Columbia deed het in de eerste seizoenshelft boven verwachting door op de eerste plaats te komen en zodoende winterkampioen te worden. Vogido begon wat minder aan het seizoen en bivakkeerde in de onderste regionen. Toch hielden beide elftallen elkaar redelijk in evenwicht deze zondagmiddag.

 

Nadat voor de wedstrijd Rick van Lohuizen was gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht van de geelzwarten werd onder leiding van scheidsrechter Wolberink aan de 2e seizoenshelft begonnen. De thuisclub was in de 1e helft de betere ploeg en creëerde enkele goede kansen, waarvan er echter slechts één werd benut. Na 16 minuten wist Ömer Dogan de openingstreffer aan te tekenen.

Columbia winterkampioen in de 2e klasse J

Voor het seizoen was de doelstelling van Columbia: een stabiele 2e klasser worden en zo snel mogelijk de benodigde punten te halen om veilig te zijn. Uiteindelijk zou een plaats in de middenmoot aan het einde van het seizoen iedereen tevreden stellen na het eerste jaar in de tweede klasse. Maar zie nu: de laatste wedstrijd voor de winterstop is gespeeld en de geelzwarten staan fier bovenaan en zijn winterkampioen geworden. Iets waarop we natuurlijk geweldig trots zijn. We zijn benieuwd wat er na de jaarwisseling misschien nog in het vat zit! Maar eerst was er nog de topper in de 2e klasse J: de uitwedstrijd naar MVV’29, tot nu toe de verrassende koploper. We kennen deze club nog van de nacompetitie in 2015, toen Columbia na een teleurstellend seizoenslot net geen kampioen werd en er geen puf meer was om de nacompetitie tot een succes te maken.

 

De publieke belangstelling viel zwaar tegen voor een topwedstrijd tussen de nrs. 1 en 2. Het was de voorlopig laatste wedstrijd van Rick van Lohuizen in het 1e elftal. Rick gaat komend jaar naar Leiden om een studie te volgen en wil hier de volledige aandacht aan besteden. We wensen hem daarmee alle succes en hopen hem in de nabije toekomst weer te mogen terugzien in het geelzwarte tenue.

Willem Mulderij nieuwe hoofdtrainer a.v.v. Columbia

Columbia, en huidig sv DCS (Zevenaar) trainer Willem Mulderij (39) hebben overeenstemming bereikt met de overgang naar de club uit Apeldoorn-Zuid. Willem Mulderij zal aankomend seizoen – Marco Onderberg opvolgen. De trainer tekent een contract voor 1 seizoen, beide partijen hebben de intentie uitgesproken om voor een langere periode samen te willen werken.

 

Willem Mulderij wordt bij Columbia de nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal. De actieve voetballoopbaan met diverse kampioenschappen van toenmalig speler (middenvelder) Mulderij verliep langs verschillende clubs – AGOVV, Vaassen, WSV, DTS’35, Rheden en Robur. Als hoofdtrainer was hij al actief bij Robur, waarmee promotie naar de 2e klasse werd bereikt in het seizoen 2015/2016.

Gelijkspel in matige derby tegen Robur

Het was een waterkoude zondagmiddag op Sportpark Kerschoten. Bovendien werden de toeschouwers van het vertoonde spel in de derby ook niet echt warm. Dit waren de ingrediënten van de wedstrijd Robur et Velocitas-Columbia. De vaste vlaggenisten van beide clubs hadden een dagje rust van de bond toebedeeld gekregen, want er was een volledig arbitraal trio aangesteld.

 

De eerste helft was er één van matig gehalte. Columbia creëerde de betere kansen, maar bleek opnieuw, evenals in de bekerwedstrijd deze week, moeite te hebben met het benutten hiervan. Omdat Robur hier ook weinig tegenover stelde, werd de rust bereikt met een dubbelblanke stand.

 

Nadat iedereen zich weer opgewarmd had, begon de 2e helft met hetgeen deze wedstrijd blijkbaar nodig had: een doelpunt. In de 48e minuut scoorde Robur uit het niets de 1-0 door Gino Roelofs. Dit bracht iets meer spanning in de wedstrijd.

Bekeravontuur voor Columbia voorbij

Columbia is er niet in geslaagd te overwinteren in de KNVB-beker. Op een koude dinsdagavond moest men in het Overijsselse Hasselt vlak voor tijd het onderspit delven tegen de zaterdag derdeklasser Olympia’28 (2-1).

 

Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd in een penaltyserie zou worden beslist. Maar zoals wel vaker zat het venijn in de staart. In de 89e minuut scoorde de thuisclub en leek dit de overwinning te betekenen. Echter een minuut later wees de prima leidende arbiter Rob Nijenhuis uit Deventer aan de andere kant naar de penaltystip. Voor Columbia een perfecte kans om toch nog de uitschakeling af te wenden en kans te houden op een vervolg. Maar helaas….. Keeper Rutger Bruins kroonde zich tot Man van de Wedstrijd door de inzet van Maxime Koutamey uit de benedenhoek te ranselen.

Columbia wint ook op bezoek bij ATC'65: 1-3

De zegetocht van Columbia in de 2e klasse J houdt aan. De uitwedstrijd op Sportpark Slangenbeek in Hengelo was de geelzwarten nooit zo goed gezind. 2 jaar geleden was ATC’65 nog te sterk in de nacompetitie. Opnieuw speelde een periodekampioenschap op de achtergrond mee, deze keer alleen voor Columbia. Bij puntverlies van koploper MVV’29 had Columbia nog kans op de 1e periode, het moest dan wel zelf winnen. Hieraan voldeed ons 1e elftal, maar MVV’29-Vogido eindigde in 3-2, na een spannende slotfase. Hiermee behaalde de club uit Harbrinkhoek de periodetitel, bij deze van harte gefeliciteerd!

 

Columbia speelde een goede wedstrijd in Hengelo. In het begin was ATC’65 nog gelijkwaardig, kreeg zelfs nog een grote kans. In de 12e minuut negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal van zijn assistent, maar kon Columbia net voor de lijn een tegengoal voorkomen. Maar nadat een flinke hagelbui de toeschouwers naar de tribune had gejaagd, kantelde de wedstrijd richting de Apeldoorners. Uit een corner van rechts kon Roger Oonk de bal laag in de hoek verlengen en de 0-1 stond na een kwartier op het scorebord.

Columbia simpel naar volgende bekerronde

Op een koude dinsdagavond in november een bekerronde spelen vraagt bijna om een sfeerloze vertoning. Het publiek laat het meestal afweten of zoekt liever het warme clubhuis op dan langs de lijn te staan kleumen. Bovendien sprak de tegenstander, de in Apeldoorn onbekende vierdeklasser SDZZ uit Zevenaar, niet bijzonder aan.

 

Het werd dan ook een wedstrijd die je van te voren mag verwachten. Spel op één helft met een sporadische uitval van de bezoekers.