Columbia 1

Teamfoto

teamfoto 1718-BorderMaker

Bovenste rij: Mar Verburgh (leider), Justin van Duren, Jesse Punt, Maxime Koutemay, Jordy Weijland, Omer Dogan, Stefan Derksen en Rob Weijland (leider)

Middelste rij: Lianne Reinders (verzorgster), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Leroy de Boer, Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Leon Roufs en Gert Brouwer ( keeperstrainer)

Onderste rij: Boy Nuesink, Damian Echter, Barry de Jong, Marco Onderberg ( coach), Rolf Derksen (ass. coach), Danny Koorevaar, Modou Nijang en Erik Nammensma.

Afw.: Mischa Hendriksen, Marcel de Jong , Ricardo Overman en Peter Klomp (ass. scheidsr.)

Begeleiding

noimage Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker Lianne Reinders-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Lianne Reinders Peter Klomp  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Rink Gerbers Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Roger Oonk-BorderMaker-BorderMaker Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Omer Dogan-BorderMaker-BorderMaker Justin van Duren-BorderMaker-BorderMaker
Roger Oonk Danny Koorevaar Omer Dogan Justin van Duren
noimage Damian Echter-BorderMaker-BorderMaker Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Jordy Weijland-BorderMaker-BorderMaker
Marcel de Jong Damian Echter Jesse Punt Jordy Weijland
noimage noimage Barry de Jong-BorderMaker-BorderMaker noimage
Jan Lemmerman Leon de Bok Barry de Jong Charley van de Hulst
noimage noimage noimage  
Dylan de Bruin Dennis Gerritsen Olivier Post  

Nieuws

Spits Leon de Bok naar Columbia

Columbia sluit na 10 jaar Leon de Bok in haar armen. De 25 jarige spits is vanaf de pupillen door Columbia opgeleid, en doorliep alle selectie elftallen met glans. Vanaf de B-junioren verkaste Leon naar WSV, en speelde zich in het 1e elftal – alvorens hij naar Robur et Velocitas vertrok.

 

Voor Columbia is Leon een welkome versterking voor de selectie – nadat onlangs Modou Nyang en Maxime Koutamay de technische commissie beiden aan hebben gegeven om te stoppen met voetballen.

Diks naar Columbia

De 26 jarige Randall Diks keert terug naar Columbia waar hij in het seizoen 2015-2016 deel uitmaakte van de 1e selectie. Na uitstapjes te hebben gemaakt naar sv Spero - Elst (promotie 2e klasse) en Quick 1888 – Nijmegen, is Randall het aankomend seizoen te bewonderen aan de Winkeweijertlaan.

 

‘’Columbia is een fantastische club om voor te spelen. Het 1e seizoen dat ik er speelde moest ik helaas eerder afhaken dan ik had gehoopt. Werk- en privé omstandigheden deden mij verhuizen naar Elst. Toen ik vertrok speelden we om de titel, stonden bovenaan, dat is zuur om dan je maten te verlaten. Ik ben nu weer terug naar Apeldoorn verhuisd, wil weer lekker voetballen en Columbia was mij niet vergeten”

 

Namens de TC veel succes Randall

Charlie van der Hulst toch te bewonderen in Apeldoorn?

Op 20 maart jl. maakten Charlie van der Hulst (22) en Hoofdklasser csv Apeldoorn bekend dat door maatschappelijke ambities een langer verblijf bij de hoofdklasser een moeilijke combi zou worden.

Ondanks deze moeilijke beslissing, blijft voetbal toch mijn grootste hobby. Met Columbia heb ik de afgelopen periode een aantal prima gesprekken gehad. Ondanks dat ik binnenkort eerst een mooie reis ga maken en pas in oktober terug ben, geeft Columbia mij alle ruimte om mij te bezinnen over mijn maatschappelijke toekomst, waar die ook moge zijn. Bij mijn terugkomst mag ik aansluiten bij de selectie en kan ik toch mijn grootste hobby op niveau blijven uit oefenen. Inmiddels heb ik van trainer Willem Mulderij al mooie trainingsschema’s mogen ontvangen om mijn basisconditie op peil te houden. Zelf hoop ik eind oktober begin november mijn rentree te maken in Apeldoorn. We gaan het allemaal zien.

5e plaats op de ranglijst voor Columbia na 4-1 zege

Omdat dit de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was, waren er voor aanvang van de wedstrijd tegen MVV’29 enkele huldigingen. Stefan Derksen werd in het zonnetje gezet voor 250 wedstrijden in Columbia 1. Een bos bloemen en mooi shirt met rugnummer 250 was zijn beloning. Daarna werd trainer Marco Onderberg naar voren geroepen. Hij gaat Columbia na drie mooie jaren, met een promotie naar de 2e klasse als hoogtepunt, verlaten. Naast een aantal lovende woorden kreeg ook hij een bos bloemen. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe werkgever Colmschate. Voor de wedstrijd had Marco al een bedankwoordje op Facebook geplaatst. (Klik hier)

 

Na dit officiële gedeelte kon de wedstrijd beginnen tussen twee teams, die zich al veilig hadden gespeeld. Voor MVV’29 wacht als periodekampioen nog een toetje in de vorm van de nacompetitie.

Rink Gerbers komt het keepersgilde versterken bij Columbia

Groen – Wit’62 keeper Rink Gerbers sluit aankomend seizoen aan bij de 1e selectie van Columbia. Naast Leroy de Boer (25) en Jorrit Brinkman (18) sluit Columbia een talentvolle keeper in de armen.

 

Voor de 18 jarige elektrotechniek student is dit een moedige keuze, met name omdat Rink al zijn gehele jeugdopleiding voor de club uit de Maten uit komt.

Olivier Post verruilt Sc Deventer voor Columbia

De 26 jarige Olivier Post speelt volgend jaar voor Columbia. Na 2 seizoenen in Deventer te hebben gevoetbald, zoekt de Apeldoorner het nu dichter bij huis. Columbia was ook vorig jaar al in beeld, maar na het behaalde kampioenschap met Sc Deventer besloot Olivier toch nog een seizoen in Deventer te blijven.

 

Olivier is bij WSV begonnen met voetballen, en speelde 3 seizoenen in de hoofdmacht, destijds uitkomend in de 1e en 2e klasse.

Victoria'28 geeft Columbia geen kans: 2-0

Hoe twee voetbalwedstrijden tussen dezelfde teams er compleet verschillend uit kunnen zien, bewezen Columbia en Victoria’28 deze zondag op Sportpark Wesselerbrink Zuid in Enschede. Veertien dagen geleden ontmoetten de verenigingen elkaar in Apeldoorn. Columbia was op alle fronten sterker, won simpel met 6-2 en daarbij werden nog veel kansen onbenut gelaten. Inmiddels had Columbia niet veel meer om te vechten dan de spreekwoordelijke eer en was Victoria’28 nog in felle degradatiestrijd gewikkeld met Epe.

 

Dit was duidelijk te merken op het veld. De Enschedeërs waren super gemotiveerd om een goed resultaat te behalen. De thuisclub greep direct het initiatief en kreeg volop kansen. Maar tegelijkertijd bleek dat men moeite had met afronden, want de mooiste mogelijkheden werden verprutst.

Overwinning voor Columbia tegen Overwetering

Veel vaste bezoekers hadden blijkbaar familiaire verplichtingen op deze Hemelvaartsdag, want erg druk was het niet op Sportpark De Winkewijert. Columbia speelde thuis tegen een inmiddels bekende tegenstander. Nadat beide verenigingen de afgelopen jaren bovenin de 3e klasse elkaar bestreden en allebei via de nacompetitie promoveerden, ontmoetten ze nu elkaar dus een niveau hoger. Door enkele afgelastingen kon nu pas, op 10 mei, de wedstrijd die nog resteerde uit de 2e periode, gespeeld worden. De thuisclub bleek veel sterker en had een groot veldoverwicht. Dit resulteerde in de 14e minuut in een voorsprong. Nadat Jordy Weijland even tevoren de paal had geraakt, was het door dezelfde speler nu wel raak: 1-0. Columbia bleef gedurende de 1e helft de betere ploeg, maar gescoord werd er niet meer.

 

Na de hervatting een zelfde beeld, al kwam Overwetering er, onder druk van de achterstand, wel iets meer uit en kreeg ook een paar kansen, maar het vizier van de Olster voorwaartsen bleek niet erg scherp te zijn ingesteld.

WSV in Apeldoornse derby de bovenliggende partij

Het was prachtig voetbalweer op Sportpark De Winkewijert. Een stralende zon maakte het voor het talrijk opgekomen publiek heerlijk vertoeven. Vooral het gedeelte dat WSV een warm hart toedraagt beleefde een fijne middag. Columbia slaagde er niet in voor de 2e keer dit seizoen te winnen van WSV. In de herfst zag alles er volledig anders uit: Columbia vertoefde bovenaan de ranglijst en de stadgenoot uit De Maten stond onderaan. Begin mei is juist WSV aan een sterke serie bezig en komt Columbia na de winterstop moeizaam op gang.

 

In de eerste helft was duidelijk het verschil te zien: WSV was veel gemotiveerder, ze kunnen nog een periodetitel halen of overnemen, en beschikt ook over technisch vaardige spelers. De thuisclub kon hier deze wedstrijd alleen inzet en goede wil tegenover stellen. Dit bleek voor de rust niet voldoende. Al na een kwartier lag de eerste bal achter Leroy de Boer in het net. WSV-er Jeffrey van Amersfoort was de maker van de 0-1.

Columbia schiet uit zijn slof tegen Victoria'28: 6-2

Columbia heeft zondagmiddag alle frustraties van na de winterstop van zich af kunnen schieten. Tegen hekkensluiter Victoria’28 werden maar liefst zes treffers geproduceerd. De geelzwarten begonnen rustig in de eerste helft. Ondanks dat ze veel sterker waren en een groot veldoverwicht hadden, wilde het scoren maar moeizaam lukken. Het duurde bijna een half uur voordat de eerste treffer op het scorebord kwam te staan. Stefan Derksen was de afronder in de 29e minuut (1-0). Toen de openingstreffer er één keer in zat, was het ijs gebroken. Damian Echter verhoogde de score na 32 minuten naar 2-0 en opnieuw Stefan Derksen tekende de 3-0 aan in de 36e minuut. Direct daarna deed Victoria’28 iets terug. Jeroen Germeraad zorgde voor de 3-1. Columbia kende even een iets mindere periode en de bezoekers roken hun kans. Volkomen onnodig liet Columbia toe dat Victoria’28 op slag van rust via Yusuf Koroma zelfs de 3-2 aantekende. Zou het dan toch nog spannend worden na de rust?