Columbia 1

Teamfoto

columbiafoto

 

Begeleiding

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Hennie Brandenhorst   Anton Lindeman  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Tim Veeneman Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Nick Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Jop Dave
Nick van den Berg Danny Koorevaar Jop van der Linden Dave Oussouren
noimage Hüseyin Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Charlie
Maikel Lange  Hüseyin Güveli Jesse Punt Charlie van der Hulst
noimage noimage bok noimage
Diego Klein Rick van Lohuizen Leon de Bok Dylan de Bruin

Nieuws

Columbia koploper na zege in Enschede

Het gehele seizoen tot nu toe waren FC Suryoye Mediterraneo en Columbia aan elkaar gewaagd geweest en namen ze de topplaatsen op de ranglijst in. De Apeldoorners leden slechts 1 nederlaag: bij ATC ’65 en de Enschedese ploeg moest thuis, toevallig op dezelfde zondag, een gelijkspel toestaan aan NEO. De overige weken wonnen beide clubs alles. Door deze resultaten won Suryoye de 1e periode met 1 punt voorsprong op Columbia. Logisch dat bij de twee verenigingen werd uitgekeken naar het moment dat ze met elkaar de degens zouden kruisen.

 

Zondag 1 december 2019 was het dan eindelijk zover. Op Sportpark Wesselerbrink Midden ontving de koploper de nummer 2. In deze wedstrijd bleek inderdaad dat dit de 2 beste ploegen uit de 2e klasse J zijn. Columbia begon zonder spits Dylan de Bruin aan de wedstrijd. Hij moest op de bank plaatsnemen, omdat hij ’s morgens te laat was toen het elftal zich verzamelde voor de busreis naar Enschede. In de 1e helft waren de teams gelijkwaardig aan elkaar. Er waren over en weer wat kansjes, maar tot scoren kwamen de beide elftallen niet. Met een dubbelblanke stand ging dan ook de rust in.

Opnieuw thuiszege voor Columbia: 3-0

Ook in de 5e thuiswedstrijd van de competitie bleef Columbia ongeslagen, nu moest Bon Boys op Sportpark De Winkewijert een nederlaag accepteren. Toch hebben de mannen uit Haaksbergen een goede ploeg, maar ze waren deze zondag niet sterk genoeg om het de thuisclub lastig te maken. Bovendien werd de Columbia-verdediging voor de 4e achtereenvolgende keer niet gepasseerd (2x thuis competitie, 1x thuis beker en 1x uit competitie).

 

De wedstrijd begon direct na de aftrap met een minuut stilte in het kader van “Nee tegen racisme”. Daarna zagen de toeschouwers in de eerste 20 minuten een redelijk gelijk opgaande match. Stefan Derksen had een goede kopkans, maar ook de bezoekers werden gevaarlijk. De opnieuw uitstekende Leroy de Boer kon de bal echter met een goede redding uit zijn doel houden.

Volgende bekerronde na zege op Woezik

De eerste knock-out ronde van de beker had Columbia gekoppeld aan eerste klasser Woezik. Er waren veel overeenkomsten tussen beide verenigingen te bedenken: allebei op de 2e plaats in de competitie, allebei net de 1e periode gemist, allebei nog maar één nederlaag geleden. Alleen voor Woezik geldt dit in de 1e klasse, voor Columbia een klasse lager.

 

Het was voor de geelzwarten een goede test hoe ze het tegen een eersteklasser zouden doen. Maar het team is cum laude geslaagd. Dit was wel veruit de sterkste tegenstander die Columbia dit seizoen is tegengekomen. Toch wist de thuisclub er een gelijk opgaande strijd van te maken. In de 1e helft werd niet gescoord.

Columbia wint stadsderby bij WSV: 0-3

Zaterdagavond werd de stadsderby van Apeldoorn in de 2e klasse J gespeeld tussen WSV en Columbia. Derby’s zijn altijd bijzondere wedstrijden. Hoe je het seizoen bent begonnen, goed of slecht, of je bovenaan of onderaan staat, bij derby’s telt dit allemaal niet. De uitslagen zijn daarom ook altijd onvoorspelbaar en vaak verrassend. Bij deze derby was dit echter allemaal niet terug te zien, gewoon omdat Columbia veel sterker was dan WSV.

 

Vanaf de eerste minuut hadden de bezoekers een veld-overwicht en konden ze hun spelletje op de mat leggen. Al na 8 minuten resulteerde dit in de eerste grote kans: Jop van der Linden was mee naar voren gekomen, maar zijn kopbal kon gered worden door de WSV-doelman. Columbia bleef hierna het beste van het spel houden, maar toch duurde het tot vlak voor rust voor dit in de score zichtbaar werd. In de 43e minuut kreeg Columbia een vrije schop aan de linkerkant, waaruit de bal op de rechtervleugel belandde, vanaf hier zette Danny Koorevaar de bal voor en kon Jop van der Linden met zijn hoofd de 0-1 aantekenen. Even hierna kreeg Dylan de Bruin een schietkans, maar de bal belandde net naast het doel. Zo gingen we met een 0-1 stand de rust in.

Columbia wint thuis de topper tegen SDC '12

Op Sportpark De Winkewijert stond zondag de topper tussen de nummers 2 en 3 van de tweede klasse J op het programma. Columbia ontving SDC ’12 uit Denekamp. De geelzwarten hadden in de vorige 3 thuiswedstrijden maar liefst 16 goals gemaakt, maar vooraf was al duidelijk dat het tegen deze tegenstander een stuk moeilijker zou worden.

 

Columbia begon voortvarend en aanvallend aan de wedstrijd. Reeds na 6 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Maikel Lange was de doelpuntenmaker met een volley via de doelman van SDC ’12, die de bal wel raakte, maar niet afdoende kon tegenhouden.

Tenniscijfers bij ATC'65 - Columbia: 6-4

Columbia is in de zesde competitiewedstrijd tegen de eerste nederlaag aangelopen. Op Sportpark Slangenbeek in Hengelo bleek ATC ’65 over een nog beter scoringsvermogen te beschikken dan de Apeldoorners, die tot nu toe er ook lustig op los schoten, vooral in de thuiswedstrijden. Hoewel 4 goals in een uitwedstrijd niet verkeerd is, was het deze keer toch niet voldoende voor een overwinning. Omdat medekoploper Suryoye ook punten morste (3-3 tegen NEO) viel de schade na afloop nog enigszins mee. Suryoye staat nu alleen op kop met 1 punt voorsprong op Columbia. In de 1e periode zijn nog 2 wedstrijden te spelen. Suryoye speelt uit tegen Bon Boys en thuis tegen Achilles ’12. Columbia speelt thuis tegen SDC ’12 en uit tegen WSV.

 

De wedstrijd was amper begonnen of de bal lag al in het net achter Leroy de Boer. Uit de eerste aanval scoorde Van Breemen de 1-0 voor de thuisclub. Columbia was niet lang onder de indruk van deze vlotte achterstand, want in de 3e minuut kopte aanvoerder Danny Koorevaar de gelijkmaker (1-1) al binnen.

Opnieuw veel goals in thuiswedstrijd: 5-1

Nadat in de vorige thuiswedstrijden van dit seizoen al veel was gescoord tegen Vogido (5-1) en BWO (6-0), was het ook in de 3e thuisbeurt weer raak: 5-1 tegen Wijhe ’92. Columbia maakte alle doelpunten in deze wedstrijd, want ook de tegengoal van de bezoekers kwam via Columbianen tot stand (Stefan verdedigde uit via het achterhoofd van Jop die op deze manier ongemerkt Leroy passeerde). Er werd door de geelzwarten een prima partij op de natuurgrasmat van De Winkewijert gelegd. Goed veldspel en het ene doelpunt nog mooier dan het andere.

 

Na 14 minuten mocht Jop van der Linden een vrije schop nemen en plaatste deze subtiel in de bovenhoek, onhoudbaar voor de keeper (1-0). Nauwelijks 2 minuten later stond het al 2-0, toen Huseyin Güveli doorbrak en de bal breed legde op Dylan de Bruin, die keurig afrondde. In de 19e minuut scoorde Dylan opnieuw, maar dit doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Hierna kwam Wijhe ’92 iets meer in de wedstrijd en werd het 2-1 door een eigen doelpunt, zoals eerder in dit verslag is beschreven. Vlak voor rust viel de 3-1, opnieuw een schitterende goal. Maikel Lange haalde vanaf de rechterflank snoeihard en laag uit en trof doel. Waarschijnlijk heeft de Wijhe-doelman de bal alleen gehoord.

Vierde opeenvolgende zege voor Columbia

Opnieuw heeft Columbia een lastige uitwedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander in winst weten om te zetten. In Hengelo, in de schaduw van het Fanny Blankers Koenstadion, werd Barbaros aan de zegekar gebonden.

 

Tevens bleek dat clubs uit Hengelo de geelzwarten dit seizoen wel goed bevallen. Na overwinningen op Achilles ’12 en BWO was Barbaros de derde vereniging uit deze stad die het onderspit moest delven. De Hengeloërs begonnen sterk, met als gevolg dat Barbaros reeds in de 4e minuut op voorsprong kwam. Erhan Bilen scoorde voor de thuisclub (1-0). Maar na deze lastige start begon Columbia langzaam maar zeker in de wedstrijd te groeien. Er ontspon zich een gelijkwaardige strijd met over en weer enkele kansen. De Apeldoorners toonden veerkracht en in de 12e minuut was het alweer gelijk. Rick van Lohuizen maakte zijn eerste goal van deze middag (1-1). Daarna ging Columbia door en kreeg enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dylan de Bruin zag in de 20e minuut een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden en twee minuten later moest Barbaros alle zeilen bijzetten om een bal van de lijn te halen. Zo bleef de gelijke stand nog gehandhaafd tot de 39e minuut. De goed spelende Charly van der Hulst kwam op links op en leverde een perfecte voorzet af, die door Rick van Lohuizen koppend werd afgerond (1-2). Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Columbia schiet met scherp: 6-0 tegen BWO

Columbia ontmoette deze zondag één van de nieuwe tegenstanders in de 2e klasse J. BWO uit Hengelo was gedegradeerd uit de 1e klasse en moet het nu een treetje lager proberen. Beide verenigingen hadden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld, we wisten alleen dat Columbia beide wedstrijden dit seizoen gewonnen en BWO beide wedstrijden verloren had.

 

De wedstrijd bleek een getrouwe weergave van de ranglijst, want de geelzwarten waren heer en meester en de overwinning is gedurende 90 minuten geen moment in gevaar geweest. Het werd dan ook 6-0, waarbij de doelpunten keurig over beide helften werden verdeeld. Bovendien hielpen de bezoekers nog mee door twee keer hun eigen keeper passeren.

In de 12e minuut opende Jop van der Linden de score door een vrije trap laag in de hoek te schieten (1-0).

Columbia wint topper bij Achilles '12

Columbia heeft de goede seizoenstart van vorige week een passend vervolg gegeven. In de moeilijke uitwedstrijd bij Achilles ’12, één van de topploegen uit de 2e klasse J van afgelopen seizoen, werd in de laatste minuut een verrassende overwinning behaald. De afgelopen 2 jaar hadden de geelzwarten op bezoek bij Achilles ’12 geen schijn van kans. Dit seizoen, met een aantal versterkingen erbij, was er in ieder geval de hoop om hier beter voor de dag te komen.

 

En dat gebeurde ook, daar waar de wedstrijd in een gelijk spel leek te eindigen, zorgde Columbia in de laatste minuut voor de winnende treffer. Dit werd daarna dan ook luidruchtig gevierd in de kleedkamer en in de bus terug naar Apeldoorn.

 

Hoe anders zag het er na de eerste tien minuten nog uit. De thuisclub schoot furieus uit de startblokken en zette Columbia vast op eigen helft. Na 8 minuten lag de bal voor de eerste keer in het Columbia-doel. Nick Harberink zorgde voor 1-0. Nauwelijks een minuut later was het opnieuw dezelfde Hengelose aanvaller die de 2-0 aantekende.