Columbia 1

Teamfoto

Columbia 1 2015-2016 1600

Achterste rij: Michael Langenbach, Petu Toisuta, Kevin Jansen, Rik van Lohuizen, Mischa Hendriksen, Nando de Graaf en Danny Koorevaar.
Middelste rij: Rob Weijland (leider), Mar Verburgh (leider), Djordy Roelofs, Dylan Slijkhuis, Joep Vink, Stefan Scholte, Lucas van Ommen, Mitchel Telnekes, Peter van Tuin (verzorger) en Peter Klomp (ass.scheidsrechter)
Voorste rij: Tjerrry Jansen, Erik Nammensma, Randall Diks, Bob Oonk (ass. coach), Marco Onderberg (coach), Richard Kratsch (techn.trainer), Damian Echter, Sander Hendriksen en Mourad Kasrioui.
Afwezig: Jay Koster, Roger Oonk, Jordy Stouten en Gert Brouwer (keeperstrainer).

Begeleiding

 IMG 8522-400x533

IMG 8488-400x535   IMG 8570-400x534
Marco Onderberg Bob Oonk Gerard Brouwer Mar Verburgh
 IMG 8474-400x534 IMG 8567-400x533 IMG 8493-400x535 IMG 8556-400x534
Rob Weijland Peter Klomp    

Spelers

IMG 8558-400x534 JayKoster IMG 8530-400x532 IMG 8561-400x534
Dylan Slijkhuis Jay Koster Joep Vink Stefan Scholte
IMG 8545-400x535 IMG 8526-400x532 IMG 8534-400x534 IMG 8517-400x534
Lucas van Ommen Mischa Hendriksen Kevin Jansen Nando de Graaf
IMG 8512-400x533 IMG 8501-400x533 IMG 8576-400x533 IMG 8500-400x535
Erik Nammensma Danny Kooerevaar Djordy Roelofs Rick van Lohuizen
IMG 8496-400x534 IMG 8552-400x534 IMG 8486-400x534 IMG 8536-400x534
Damian echter Petu Toisuta Mourad Kasrioui Mitchel Telnekes
IMG 8549-400x534 IMG 8509-400x536 IMG 8572-400x534 IMG 8538-400x533
Sander Hendriksen Michael Langenbach Randall Diks Tjerry Jansen
RogerOonk      
Roger Oonk      

Nieuws

Ömer Dogan (20) Columbiaan

Ömer Dogan maakt komend seizoen definitief, (in tegenstelling tot vorig seizoen) de overstap van Turkse Kracht Apeldoorn naar a.v.v. Columbia. De 20-jarige speler kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten.

 

''Ondanks dat ik vorig seizoen al zou komen, is Columbia mij blijven volgen, dat geeft toch vertrouwen en het is nu voor mij het juiste moment om de volgende stap te zetten''.

De reden voor Ömer om voor Columbia te kiezen, is om zich als speler verder te ontwikkelen. Columbia is daarom voor hem een bewuste keuze, gezien het platform welke Columbia biedt voor jonge talentvolle spelers.

Modou Nyang (28) ''de cirkel is rond''

Columbia kan aankomend seizoen weer een beroep doen op aanvaller Modou Nyang. Zowel in de jeugd als bij de senioren speelde Modou al voor de geel/zwarten. ''Columbia is altijd mijn cluppie gebleven en ze hebben mij altijd overal gevolgd, ook mijn broertjes spelen hier al van kleins af aan in de jeugd".

 

Na avonturen bij o.a Vitesse en Go Ahead Eagles keerde Modou al 2 keer eerder terug bij Columbia. Onder leiding destijds van oer Columbiaan Marcel Sileon werd Modou kampioen met het vlaggeschip aan de Winkeweijert en promoveerde de club naar de 2e klasse.

Columbia blijft winnen: 1-3 in Heeten

De geelzwarte brigade blijft maar doordenderen. Een overwinning in de laatste competitie-wedstrijd was een vereiste, om nog druk te blijven zetten op koploper Lemelerveld. Bij verlies van de Sallanders bij Twenthe Goor zou er een beslissingswedstrijd volgen. Omdat het hoofdveld van Heeten van kunstgras wordt voorzien, werd de wedstrijd op een bijveld gespeeld. Vaste volgers van Columbia kijken al niet meer verbaasd als hun club reeds in de eerste minuten een 1-0 achterstand oploopt. Dat gebeurde ook in Heeten weer, er was nauwelijks een minuut gespeeld of een aanval van Heeten werd doeltreffend afgerond door Jordy van Dartel. De geelzwarten waren direct wakker en namen het initiatief in de wedstrijd. Na een kwartier kopte Rick van Lohuizen na een corner richting het doel, de bal werd onderweg niet meer aangeraakt en de gelijkmaker was daar: 1-1. Nog voor rust werd Berry de Jong, die al geel had, uit voorzorg gewisseld voor Michael Langenbach. Ruststand: 1-1.

Duo v.v.Beekbergen naar a.v.v Columbia

Jordy Weijland (28) en Jesse Punt (26) voetballen volgend seizoen voor Columbia. Beide spelers van Beekbergen willen hun sportieve ambities een nieuwe impuls geven.

 

Voor Jordy is Columbia geen onbekend terrein, vanaf de pupillen tot aan de C- junioren speelde hij al voor de Columbianen met o.a Eric Nammensma, Stefan Derksen en Rick van Lohuizen. ''Ik heb het altijd super naar mijn zin gehad bij Beekbergen - een fijne club met goede mensen. Columbia is daar wel mee te vergelijken, maar zij willen sportief echt stappen maken en dat spreekt mij erg aan. Ik hoop dat ik met mijn voetballend inzicht een steentje kan bijdragen het aankomende seizoen. Verder is het een weerzien van veel vrienden en zie ik zo ongeveer mijn hele familie elke week bij de club.

Columbia wint ook van Overwetering: 3-0

Nadat vorige week koploper Lemelerveld was verslagen, was een week later nummer 3 Overwetering aan de beurt. Het belang van deze wedstrijd was de 2e plaats, wat zou betekenen dat de winnaar de hoogst eindigende periodekampioen zou worden. Omdat de promotie/degradatie-regeling door de bond is aangepast, komt er een extra promotieplaats vrij. Hierdoor kan de hoogst eindigende periodekampioen de eerste ronde van de nacompetitie overslaan en stroomt rechtstreeks in de 2e ronde in. Simpel gezegd: in 2 wedstrijden kan promotie naar de 2e klasse worden verdiend. De geelzwarten begonnen de wedstrijd met 1 punt voorsprong op Overwetering, dus een overwinning betekende een definitieve 2e plaats. Bovendien werd dan de druk op Lemelerveld in stand gehouden, dat alleen bij puntverlies van Columbia kampioen kon worden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Erik Nammensma gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht van Columbia.

Erik Nammensma speelt 250e wedstrijd voor 1e elftal Columbia

Vanmiddag is voorafgaand aan de wedstrijd met Overwetering Erik Nammensma gehuldigd voor het spelen van 250 wedstrijden in het 1e elftal van Columbia.

 

Erik Nammensma (27) debuteerde onder trainer Marcel Sileon op 13 april 2008 vlak voor het einde van de thuiswedstrijd tegen Epe. Een week later, op 20 april 2008, stond hij in de uitwedstrijd tegen ABS in Bathmen voor het eerst in de basis als rechtsback. Inmiddels is hij al 8 seizoen de vaste linksback van Columbia en mist hij nagenoeg geen enkele wedstrijd.

Ambitieuze Justin van Duren (22) naar Columbia

Als pupil kwam Justin al uit voor Apeldoornse Boys, waarbij hij als talentvolle speler alle selectie 11-tallen doorliep. Op 17- jarige leeftijd maakte hij al zijn opwachting in de hoofdmacht van de wapendragers uit Apeldoorn Zuid. Justin is voor de niet kenners de neef van Alwin.

 

Justin is een rechtsbenige speler die zowel in de achterste linie als op het middenveld uit de voeten kan. Overzicht, rustig aan de bal en een goede traptechniek zijn wel de kenmerken van de ambitieuze Justin, die graag het uiterste uit zich zelf wil halen.

Columbia verslaat koploper Lemelerveld

Columbia heeft zijn sportieve plicht gedaan door koploper Lemelerveld te verslaan. Bovendien is het door deze zege zelf nog steeds niet uitgeschakeld voor de titel. De geelzwarten weten nog maar al te goed hoe het vorig seizoen ging. Met nog 3 wedstrijden te gaan stond Columbia 5 punten voor, maar verspeelde toch nog de titel. Zeker is dat het in ieder geval nog 2 spannende zondagen zullen worden.

Nando de Graaf (27) terug naar Columbia

Na 1 seizoen voor de Groen Witten uit de Maten te zijn uitgekomen, keert Nando de Graaf aanstaande seizoen toch weer terug naar waar het allemaal begon, namelijk Columbia.

 

De grootste beweegredenen voor Nando om weer terug te keren naar Columbia, zijn de voetbalmaten met wie hij vanaf de jeugd maar ook in de hoofdmacht van Columbia heeft samen gespeeld. De diverse successen welke zowel in de jeugd als met de senioren werden geboekt hebben Nando doen besluiten om Columbia te helpen om weer terug te keren naar de 2e klasse.

''Columbia hoort qua spelers en ambitie zeker thuis in 2e klasse, de club is er helemaal klaar voor"

 

Met Nando keert een speler terug die zijn waarde voor de club meer dan dat heeft bewezen.

Wij wensen Nando alle succes toe, en Nando natuurlijk welkom bij de club.

Na 11x ongeslagen weer nederlaag Columbia

Sinds op 27 november 2016 bij Lemelerveld werd verloren, bleef Columbia 11 wedstrijden ongeslagen. Dit resulteerde o.a. in een periodekampioenschap. We spelen dus zeker om promotie aan het einde van het seizoen. De uitwedstrijd tegen Wijhe ’92 werd het einde van deze reeks. De thuisclub had nog alles om voor te strijden om niet zelf in degradatie/nacompetitie nood te geraken. Dit bleek ook direct in de wedstrijd. Zoals de laatste weken wel vaker, keken de geelzwarten al in de eerste minuten tegen een achterstand aan. Dit kon nog steeds gerepareerd worden in het vervolg van de wedstrijden, maar het houdt een keer op. Dat bleek helaas deze zondag te zijn. In de 2e minuut was het Dylan Kramer, die Wijhe ’92 met een kopbal via de binnenkant van de paal op voorsprong zette. De roodwitten bleven scherper in de wedstrijd zitten en kwamen na 24 minuten op 2-0 door Niels Ruiter. Bij Columbia, dat aantrad zonder de geschorste Roger Oonk, lukte weinig tot niets. De rust met een 2-0 stand bereikt.