Columbia 1

Teamfoto

Columbia 1 2015-2016 1600

Achterste rij: Michael Langenbach, Petu Toisuta, Kevin Jansen, Rik van Lohuizen, Mischa Hendriksen, Nando de Graaf en Danny Koorevaar.
Middelste rij: Rob Weijland (leider), Mar Verburgh (leider), Djordy Roelofs, Dylan Slijkhuis, Joep Vink, Stefan Scholte, Lucas van Ommen, Mitchel Telnekes, Peter van Tuin (verzorger) en Peter Klomp (ass.scheidsrechter)
Voorste rij: Tjerrry Jansen, Erik Nammensma, Randall Diks, Bob Oonk (ass. coach), Marco Onderberg (coach), Richard Kratsch (techn.trainer), Damian Echter, Sander Hendriksen en Mourad Kasrioui.
Afwezig: Jay Koster, Roger Oonk, Jordy Stouten en Gert Brouwer (keeperstrainer).

Begeleiding

 IMG 8522-400x533

IMG 8488-400x535   IMG 8570-400x534
Marco Onderberg Bob Oonk Gerard Brouwer Mar Verburgh
 IMG 8474-400x534 IMG 8567-400x533 IMG 8493-400x535 IMG 8556-400x534
Rob Weijland Peter Klomp    

Spelers

IMG 8558-400x534 JayKoster IMG 8530-400x532 IMG 8561-400x534
Dylan Slijkhuis Jay Koster Joep Vink Stefan Scholte
IMG 8545-400x535 IMG 8526-400x532 IMG 8534-400x534 IMG 8517-400x534
Lucas van Ommen Mischa Hendriksen Kevin Jansen Nando de Graaf
IMG 8512-400x533 IMG 8501-400x533 IMG 8576-400x533 IMG 8500-400x535
Erik Nammensma Danny Kooerevaar Djordy Roelofs Rick van Lohuizen
IMG 8496-400x534 IMG 8552-400x534 IMG 8486-400x534 IMG 8536-400x534
Damian echter Petu Toisuta Mourad Kasrioui Mitchel Telnekes
IMG 8549-400x534 IMG 8509-400x536 IMG 8572-400x534 IMG 8538-400x533
Sander Hendriksen Michael Langenbach Randall Diks Tjerry Jansen
RogerOonk      
Roger Oonk      

Nieuws

Rolf Derksen assistent trainer Columbia 1

Rolf Derksen zal aankomend seizoen toetreden tot de technische staf. Voorheen was Rolf 7 jaar als trainer eindverantwoordelijke, bij o.a Albatros en Columbia 2 (1e klasse en Hoofdklasse). Daarna verkoos Rolf het assistentschap bij respectievelijk Columbia, Heerde en nu dus weer Columbia.

 

"Columbia is en blijft natuurlijk mijn club, nu we promotie hebben gemaakt naar de 2e klasse en er een geweldige selectie staat, ben ik zeer verheugd om aanstaande seizoen weer op het trainingsveld te staan. Ik hoop met mijn ervaring een steentje te mogen bijdragen aan de groep, en er met zijn allen wederom een succesvolt seizoen van te maken"

 

Succes Rolf

Jeugdig elan voor Columbia, Ricardo Jose Overman (18) terug bij de club

Als pupil kwam Ricardo al een paar siezoenen uit voor Columbia, alvorens hij naar WSV vertrok en gescout werd door Vitesse.

 

Ricardo kwam twee seizoenen (2012-2014) uit voor de Vitesse Academie. Daarna vertrok hij richting Go Ahead Eagles uit Deventer. Na twee seizoenen in Deventer te hebben gevoetbald, keerde Ricardo als 2e jaars A junior terug naar WSV.

 

''Nu ik de stap naar de senioren moet gaan maken, heb ik uiteindelijk bewust voor Columbia gekozen, ze willen graag jonge jongens inpassen''

Columbia 1 en 2 promoveren! Wat een dag!

5 juni 2017, 2e Pinksterdag, zal als datum dikgedrukt worden opgenomen in de toch al rijke historie van onze geelzwarte vereniging. Columbia 1 en 2 allebei gepromoveerd op dezelfde accomodatie, nu bij Helios in Deventer. Veel Columbianen dachten terug aan die gedenkwaardige dag in 1982 in Beekbergen, toen het 2e elftal ’s morgens en het 1e elftal ’s middags allebei kampioen werden op hetzelfde veld.

 

De wedstrijden bij Helios hadden tal van overeenkomsten. Zo stond bij beide elftallen een fantastische keeper in het doel. Dylan Slijkhuis en Leroy de Boer zorgden allebei met een geweldige redding op een kritiek moment dat hun elftal in de wedstrijd bleef. Bij alle twee betekende het de promotie van de 3e naar de 2e klasse. Beide wedstrijden kende dezelfde wissel: O19-aanvaller Folkert Tilma had de dag van zijn leven als invaller bij zowel het 2e als het 1e. Twee keer op het veld staan én promoveren op dezelfde dag gebeurt niet iedereen.

 

Het begon ’s morgens om 11:00 uur met de finale van de nacompetitie van het 2e tegen De Zweef 4, een goed elftal van ex-eerste elftalspelers van de club uit Nijverdal, die altijd hoog in het amateurvoetbal hebben gespeeld.

Columbia wint 1e finale nacompetitie

Columbia heeft de thuiswedstrijd van de finale om een plaats in de 2e klasse van Helios gewonnen met 2-1, toch overheerste na afloop een dubbel gevoel. Vooral omdat de marge veel hoger had kunnen uitvallen. Met name in de 1e helft kreeg de thuisclub de betere kansen, waarvan er zeker één of twee in hadden moeten gaan om met een gerust gevoel volgende week richting Deventer te gaan. Na de rust was Helios gelijkwaardig en kon de wedstrijd lange tijd alle kanten op. Daarom mogen we toch niet ontevreden zijn met de overwinning.

 

Het begon goed voor de geelzwarten in de tropische hitte van Sportpark De Winkewijert. Al in de 2e minuut kreeg Columbia een penalty toegewezen toen Maxim Koutamey net binnen het strafschopgebied werd getackeld. Mourad Kasrioui toont zich de laatste tijd een goede penaltykiller en voltrok opnieuw koeltjes het vonnis: 1-0.

Ömer Dogan (20) Columbiaan

Ömer Dogan maakt komend seizoen definitief, (in tegenstelling tot vorig seizoen) de overstap van Turkse Kracht Apeldoorn naar a.v.v. Columbia. De 20-jarige speler kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten.

 

''Ondanks dat ik vorig seizoen al zou komen, is Columbia mij blijven volgen, dat geeft toch vertrouwen en het is nu voor mij het juiste moment om de volgende stap te zetten''.

De reden voor Ömer om voor Columbia te kiezen, is om zich als speler verder te ontwikkelen. Columbia is daarom voor hem een bewuste keuze, gezien het platform welke Columbia biedt voor jonge talentvolle spelers.

Modou Nyang (28) ''de cirkel is rond''

Columbia kan aankomend seizoen weer een beroep doen op aanvaller Modou Nyang. Zowel in de jeugd als bij de senioren speelde Modou al voor de geel/zwarten. ''Columbia is altijd mijn cluppie gebleven en ze hebben mij altijd overal gevolgd, ook mijn broertjes spelen hier al van kleins af aan in de jeugd".

 

Na avonturen bij o.a Vitesse en Go Ahead Eagles keerde Modou al 2 keer eerder terug bij Columbia. Onder leiding destijds van oer Columbiaan Marcel Sileon werd Modou kampioen met het vlaggeschip aan de Winkeweijert en promoveerde de club naar de 2e klasse.

Columbia blijft winnen: 1-3 in Heeten

De geelzwarte brigade blijft maar doordenderen. Een overwinning in de laatste competitie-wedstrijd was een vereiste, om nog druk te blijven zetten op koploper Lemelerveld. Bij verlies van de Sallanders bij Twenthe Goor zou er een beslissingswedstrijd volgen. Omdat het hoofdveld van Heeten van kunstgras wordt voorzien, werd de wedstrijd op een bijveld gespeeld. Vaste volgers van Columbia kijken al niet meer verbaasd als hun club reeds in de eerste minuten een 1-0 achterstand oploopt. Dat gebeurde ook in Heeten weer, er was nauwelijks een minuut gespeeld of een aanval van Heeten werd doeltreffend afgerond door Jordy van Dartel. De geelzwarten waren direct wakker en namen het initiatief in de wedstrijd. Na een kwartier kopte Rick van Lohuizen na een corner richting het doel, de bal werd onderweg niet meer aangeraakt en de gelijkmaker was daar: 1-1. Nog voor rust werd Berry de Jong, die al geel had, uit voorzorg gewisseld voor Michael Langenbach. Ruststand: 1-1.

Duo v.v.Beekbergen naar a.v.v Columbia

Jordy Weijland (28) en Jesse Punt (26) voetballen volgend seizoen voor Columbia. Beide spelers van Beekbergen willen hun sportieve ambities een nieuwe impuls geven.

 

Voor Jordy is Columbia geen onbekend terrein, vanaf de pupillen tot aan de C- junioren speelde hij al voor de Columbianen met o.a Eric Nammensma, Stefan Derksen en Rick van Lohuizen. ''Ik heb het altijd super naar mijn zin gehad bij Beekbergen - een fijne club met goede mensen. Columbia is daar wel mee te vergelijken, maar zij willen sportief echt stappen maken en dat spreekt mij erg aan. Ik hoop dat ik met mijn voetballend inzicht een steentje kan bijdragen het aankomende seizoen. Verder is het een weerzien van veel vrienden en zie ik zo ongeveer mijn hele familie elke week bij de club.

Columbia wint ook van Overwetering: 3-0

Nadat vorige week koploper Lemelerveld was verslagen, was een week later nummer 3 Overwetering aan de beurt. Het belang van deze wedstrijd was de 2e plaats, wat zou betekenen dat de winnaar de hoogst eindigende periodekampioen zou worden. Omdat de promotie/degradatie-regeling door de bond is aangepast, komt er een extra promotieplaats vrij. Hierdoor kan de hoogst eindigende periodekampioen de eerste ronde van de nacompetitie overslaan en stroomt rechtstreeks in de 2e ronde in. Simpel gezegd: in 2 wedstrijden kan promotie naar de 2e klasse worden verdiend. De geelzwarten begonnen de wedstrijd met 1 punt voorsprong op Overwetering, dus een overwinning betekende een definitieve 2e plaats. Bovendien werd dan de druk op Lemelerveld in stand gehouden, dat alleen bij puntverlies van Columbia kampioen kon worden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Erik Nammensma gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht van Columbia.

Erik Nammensma speelt 250e wedstrijd voor 1e elftal Columbia

Vanmiddag is voorafgaand aan de wedstrijd met Overwetering Erik Nammensma gehuldigd voor het spelen van 250 wedstrijden in het 1e elftal van Columbia.

 

Erik Nammensma (27) debuteerde onder trainer Marcel Sileon op 13 april 2008 vlak voor het einde van de thuiswedstrijd tegen Epe. Een week later, op 20 april 2008, stond hij in de uitwedstrijd tegen ABS in Bathmen voor het eerst in de basis als rechtsback. Inmiddels is hij al 8 seizoen de vaste linksback van Columbia en mist hij nagenoeg geen enkele wedstrijd.