Columbia 1

Teamfoto

teamfoto 1718-BorderMaker

Bovenste rij: Mar Verburgh (leider), Justin van Duren, Jesse Punt, Maxime Koutemay, Jordy Weijland, Omer Dogan, Stefan Derksen en Rob Weijland (leider)

Middelste rij: Lianne Reinders (verzorgster), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Leroy de Boer, Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Leon Roufs en Gert Brouwer ( keeperstrainer)

Onderste rij: Boy Nuesink, Damian Echter, Barry de Jong, Marco Onderberg ( coach), Rolf Derksen (ass. coach), Danny Koorevaar, Modou Nijang en Erik Nammensma.

Afw.: Mischa Hendriksen, Marcel de Jong , Ricardo Overman en Peter Klomp (ass. scheidsr.)

Begeleiding

noimage Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker Lianne Reinders-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Lianne Reinders Peter Klomp  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Rink Gerbers Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Roger Oonk-BorderMaker-BorderMaker Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Omer Dogan-BorderMaker-BorderMaker Justin van Duren-BorderMaker-BorderMaker
Roger Oonk Danny Koorevaar Omer Dogan Justin van Duren
noimage Damian Echter-BorderMaker-BorderMaker Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Jordy Weijland-BorderMaker-BorderMaker
Marcel de Jong Damian Echter Jesse Punt Jordy Weijland
noimage noimage Barry de Jong-BorderMaker-BorderMaker noimage
Jan Lemmerman Leon de Bok Barry de Jong Charley van de Hulst
noimage noimage noimage  
Dylan de Bruin Dennis Gerritsen Olivier Post  

Nieuws

Columbia blijft met 9 man overeind

Op een winderig Sportpark De Greune in Haaksbergen hebben Bon Boys en Columbia er een meer spannende dan goede wedstrijd van gemaakt. Beide elftallen waren redelijk aan elkaar gewaagd, dat was in voorgaande wedstrijden tussen deze clubs al zo en bleek ook nu weer. Thuisclub Bon Boys had in de 1e helft de iets betere kansen, maar kon dit niet in de score uitdrukken. Omdat ook Columbia tot weinig tastbare mogelijkheden kwam, bleef de dubbelblanke stand tot aan de rust op het scorebord staan.

 

Het 2e bedrijf zou in ieder geval voor wat meer vuurwerk zorgen. Het vertoonde spel, was mede door de gure wind, niet erg hoogstaand, maar de spanning vergoedde veel. Beide ploegen hadden er, gezien hun positie op de ranglijst, belang bij om de aansluiting met de top te houden.

Winst voor Columbia tegen Vogido: 3-0

Eindelijk mocht het 1e elftal van Columbia weer komen opdraven voor een competitiewedstrijd. Lang was het ook deze week twijfelachtig of er gevoetbald zou kunnen worden. Maar gelukkig lag het veld er ook op zondagmorgen nog goed bij, dus het sein dat de wedstrijd door kon gaan, werd gegeven.

 

De thuisclub begon direct goed en nam het initiatief. Hoewel ook Vogido zich niet verstopte en de nodige aanvallen losliet op het Columbia-doel. In de 12e minuut kwam de eerste treffer na de winterstop van de voet van Berry de Jong, die een goed lopende aanval kon afronden: 1-0. Columbia bleef daarna de sterkere ploeg, maar de tegenaanvallen van Vogido hadden ook het nodige gevaar in zich. Het was duidelijk dat beide teams er weer zin in hadden in het nieuwe jaar. Voor de rust werd er niet meer gescoord en zodoende konden we 1-0 als ruststand noteren.

 

Het eerste kwartier na de hervatting was helemaal voor de bezoekers. Aanval na aanval rolde op de geelzwarte defensie af. Enkele gemiste kansen en goed keeperswerk van Leroy de Boer zorgden ervoor dat dit overwicht niet in de stand tot uitdrukking kwam.

Willem Mulderij langer bij Columbia

Trainer Willem Mulderij heeft zijn verblijf bij Columbia verlengd. Afgelopen week zette de Apeldoornse oefenmeester zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract.

 

“Het was vanaf begin af aan van beide partijen de intentie om te verlengen”, aldus Willem, die inmiddels goed gewend is geraakt op de Winkewijert. “Voor mij zijn er drie zaken belangrijk, namelijk de potentie in de groep, de ambitie van de club en de sfeer binnen de vereniging en over alle drie ben ik uitermate positief”.

 

Namens Columbia geeft bestuurslid voetbalzaken Bob Oonk aan dat zowel het bestuur als de spelersgroep erg tevreden zijn over het functioneren van de hoofdtrainer.

Winst voor Columbia in stadsderby

De derby op Sportpark De Winkewijert tussen de 2 Apeldoornse tweede klassers viel duidelijk in het voordeel van Columbia uit. Vooral in het eerste half uur was de thuisclub veel sterker dan WSV. Op de ranglijst liep Columbia uit naar een voorsprong van 8 punten op de Matenaren. Columbia staat 6e met 18 punten uit 11 wedstrijden, WSV staat op de 11e plaats met 10 punten uit 11 wedstrijden.

 

Nog net binnen de eerste 10 minuten lag de bal al in het WSV-doel. Een vrije schop vanaf rechts werd door Marcel de Jong met zijn hoofd tot doelpunt gepromoveerd (1-0). De geelzwarten hadden vervolgens gedurende een groot deel van de 1e helft het beste van het spel. Ondanks enkele kansen werd de score niet verhoogd, waardoor we gingen rusten met een 1-0 stand.

Columbia verliest bij koploper

Columbia is op bezoek bij koploper Achilles’12 tegen een ruime nederlaag aangelopen. Zo groot als de 4-1 uitslag doet vermoeden, was het verschil echter niet. Gedurende ongeveer een uur kon Columbia gelijke tred houden met de Hengeloërs. Het enige verschil was het benutten van de kansen. Achilles ’12 ging hier koelbloediger meer om dan Columbia. Bij de geelzwarten lukte het deze zondag niet om effectief te zijn. Hoewel Achilles ’12 meer balbezit had in de 1e helft, waren er ook best wel kansen voor de Apeldoorners. Maar waar de thuisclub al in de 3e minuut wist te scoren door Nick Harberink, wist Columbia de mogelijkheden niet te verzilveren. Rond het half uur schoot Achilles’12 een bal op de lat, de rebound werd daarna gestopt door Leroy de Boer. In de daaropvolgende aanval van Columbia ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De rust kende zodoende een 1-0 tussenstand.

Gelijkspel Columbia tegen Schalkhaar: 0-0

Zondag trof Columbia een oude bekende op De Winkewijert. Vele jaren speelden Schalkhaar en Columbia in dezelfde klasse. Sinds 2011 was dit echter niet meer voorgekomen. Ook de huidige Schalkhaar-trainer Marcel Geestman heeft de nodige voetsporen aan de Winkewijertlaan staan. Van 2004 tot 2006 was hij hoofdtrainer van de geelzwarten. Tot zover de historie. Bij de hernieuwde kennismaking blijken beide teams aardig aan elkaar gewaagd . Ondanks diverse kansen over en weer bleef de man aan het scorebord werkloos: als eindstand kon 0-0 genoteerd worden.

Columbia naar 4e plaats na uitwinst: 1-5

Op bezoek bij Vogido in Enschede werd eindelijk de eerste uit-overwinning door Columbia binnengehaald. Thuis zijn de geelzwarten nog ongeslagen, maar uit was de oogst tot nu mager: 2 nederlagen tegen Voorwaarts en Suryoye en 1 gelijkspel bij SDC ’12. Stuk voor stuk wel moeilijke uitwedstrijden. Maar met goed spel werd nu een klinkende overwinning behaald.

 

Hierbij moet worden gezegd, dat Columbia makkelijk aan de 1e goal werd geholpen. Reeds in de 4e minuut hielp Vogido met een eigen doelpunt Columbia in het zadel. Maar de Apeldoorners hadden verder de gehele wedstrijd een overwicht en wisten dit ook op de juiste momenten in doelpunten uit te drukken. In de 25e minuut kon aanvoerder Danny Koorevaar van dichtbij de 0-2 aantekenen. Enkele minuten later was het Dylan de Bruin die de 0-3 produceerde. Vogido gaf de stand nog voor rust een voor hen iets draaglijke aanblik. Bert Verschoor scoorde de 1-3. Dit werd de ruststand.

Columbia doet goede zaken met winst: 3-1

We waren alweer aan de 7e competitieronde toe. Columbia ontving thuis op De Winkewijert het Hengelose ATC ’65, inmiddels een goede bekende. Beide clubs speelden al diverse keren tegen elkaar en bestreden elkaar ook al eens in de finale om promotie via de nacompetitie. Voor de wedstrijd stond de thuisclub iets hoger op de ranglijst met 2 punten meer. Na de wedstrijd en de 3-1 zege voor Columbia werden dit zelfs 5 punten meer.

 

Toch hadden de bezoekers de betere kansen, maar toonden een schrijnend gebrek aan doeltreffendheid. Bovendien steekt Columbia-doelman Leroy de Boer al enkele weken in een uitstekende vorm. De geelzwarten hadden juist in de persoon van Dylan de Bruin een spits die maar liefst 3x het net wist te vinden.

Nederlaag voor Columbia in Enschede

Ieder seizoen kom je bij enkele verenigingen, waar je nog niet eerder geweest bent. Deze zondag gingen we op bezoek bij FC Suryoye in Enschede, afgelopen seizoen gepromoveerd via de nacompetitie. Columbia begon voorspoedig aan de wedstrijd, maar kon dit helaas niet met een overwinning afsluiten.

 

De geelzwarten kenden een goede start, de eerste 20 minuten waren duidelijk voor de Apeldoorners. Middenvelder Jan Lemmerman was in de 13e minuut het eindstation van een goede aanval en drukte doeltreffend af: 0-1. Hierna kregen beide teams kansjes, maar het was Columbia dat opnieuw scoorde. In de 24e minuut kende de uitstekend leidende jonge scheidsrechter Jonathan van Dongen uit Nijmegen de bezoekers een strafschop toe. Damian Echter schoot vanaf 11 meter raak: 0-2. Het 2e deel van de 1e helft nam de thuisclub meer het initiatief om iets aan de achterstand te doen. De aanvallen waren stuk voor stuk gevaarlijk, maar er werden veel kansen gemist. Tot de 35e minuut toen Cicek doorbrak en 1-2 scoorde. De grote domper voor Columbia vond plaats net voor rust, toen een afstandsschot in de bovenhoek van Aydin doel trof: 2-2 en weg was de mooie voorsprong. En dat allemaal ook nog op een ongunstig moment.

Zevenklapper bij Columbia

Columbia speelde deze zondag tegen de hekkensluiter Luctor et Emergo. Gezien de uitslagen in uitwedstrijden van de Almeloërs, moest er een overwinning in kunnen zitten voor de geelzwarten. Dit gebeurde dan ook, de tot nu toe moeilijk scorende thuisclub kwam zelfs tot maar liefst zeven treffers.

 

Het was bekend, dat Luctor deze zomer het overgrote deel van de selectie zag vertrekken. Toch was de eerste kans voor hen. Columbia was in de 1e minuut blijkbaar nog niet goed wakker, want een Almelose aanvaller kon zomaar alleen voor Leroy de Boer opduiken. Gelukkig was de keeper wel bij de les, hij kon de inzet nog met zijn voet keren. Daarna was de thuisclub er gelijk helemaal bij en werden er geen kansen meer weggeven. Hoewel de bezoekers wel probeerden mee te voetballen, bleek Columbia toch stukken sterker.