Columbia 1

Teamfoto

teamfoto 1718-BorderMaker

Bovenste rij: Mar Verburgh (leider), Justin van Duren, Jesse Punt, Maxime Koutemay, Jordy Weijland, Omer Dogan, Stefan Derksen en Rob Weijland (leider)

Middelste rij: Lianne Reinders (verzorgster), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Leroy de Boer, Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Leon Roufs en Gert Brouwer ( keeperstrainer)

Onderste rij: Boy Nuesink, Damian Echter, Barry de Jong, Marco Onderberg ( coach), Rolf Derksen (ass. coach), Danny Koorevaar, Modou Nijang en Erik Nammensma.

Afw.: Mischa Hendriksen, Marcel de Jong , Ricardo Overman en Peter Klomp (ass. scheidsr.)

Begeleiding

 Marco Onderberg-BorderMaker-BorderMaker

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Marco Onderberg Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker Lianne Reinders-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Lianne Reinders Peter Klomp  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker Nando de Graaf-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Boy Nuesink Nando de Graaf
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 Rick van Lohuizen-BorderMaker-BorderMaker Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Rick van Lohuizen Stefan Derksen
Roger Oonk-BorderMaker-BorderMaker Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Omer Dogan-BorderMaker-BorderMaker Justin van Duren-BorderMaker-BorderMaker
Roger Oonk Danny Koorevaar Omer Dogan Justin van Duren
Leon Roufs-BorderMaker-BorderMaker Damian Echter-BorderMaker-BorderMaker Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Jordy Weijland-BorderMaker-BorderMaker
Leon Roufs Damian Echter Jesse Punt Jordy Weijland
Maxime Koutemay-BorderMaker-BorderMaker Modou Nijang-BorderMaker-BorderMaker Barry de Jong-BorderMaker-BorderMaker  
Maxime Koutemay Modou Nijang Barry de Jong  

Nieuws

Mee met de bus?

Als het weer het toelaat en de wedstrijd niet wordt afgelast, zal er zondag a.s. een bus rijden naar de uitwedstrijd tegen MVV'29.

Er zijn weer plaatsen beschikbaar voor supporters. Voor € 5,- kun je mee rijden met de bus.

Bespreken en afrekenen van de plekken gaat via Mar Verburgh (06-30137955)

Willem Mulderij nieuwe hoofdtrainer a.v.v. Columbia

Columbia, en huidig sv DCS (Zevenaar) trainer Willem Mulderij (39) hebben overeenstemming bereikt met de overgang naar de club uit Apeldoorn-Zuid. Willem Mulderij zal aankomend seizoen – Marco Onderberg opvolgen. De trainer tekent een contract voor 1 seizoen, beide partijen hebben de intentie uitgesproken om voor een langere periode samen te willen werken.

 

Willem Mulderij wordt bij Columbia de nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal. De actieve voetballoopbaan met diverse kampioenschappen van toenmalig speler (middenvelder) Mulderij verliep langs verschillende clubs – AGOVV, Vaassen, WSV, DTS’35, Rheden en Robur. Als hoofdtrainer was hij al actief bij Robur, waarmee promotie naar de 2e klasse werd bereikt in het seizoen 2015/2016.

Gelijkspel in matige derby tegen Robur

Het was een waterkoude zondagmiddag op Sportpark Kerschoten. Bovendien werden de toeschouwers van het vertoonde spel in de derby ook niet echt warm. Dit waren de ingrediënten van de wedstrijd Robur et Velocitas-Columbia. De vaste vlaggenisten van beide clubs hadden een dagje rust van de bond toebedeeld gekregen, want er was een volledig arbitraal trio aangesteld.

 

De eerste helft was er één van matig gehalte. Columbia creëerde de betere kansen, maar bleek opnieuw, evenals in de bekerwedstrijd deze week, moeite te hebben met het benutten hiervan. Omdat Robur hier ook weinig tegenover stelde, werd de rust bereikt met een dubbelblanke stand.

 

Nadat iedereen zich weer opgewarmd had, begon de 2e helft met hetgeen deze wedstrijd blijkbaar nodig had: een doelpunt. In de 48e minuut scoorde Robur uit het niets de 1-0 door Gino Roelofs. Dit bracht iets meer spanning in de wedstrijd.

Bekeravontuur voor Columbia voorbij

Columbia is er niet in geslaagd te overwinteren in de KNVB-beker. Op een koude dinsdagavond moest men in het Overijsselse Hasselt vlak voor tijd het onderspit delven tegen de zaterdag derdeklasser Olympia’28 (2-1).

 

Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd in een penaltyserie zou worden beslist. Maar zoals wel vaker zat het venijn in de staart. In de 89e minuut scoorde de thuisclub en leek dit de overwinning te betekenen. Echter een minuut later wees de prima leidende arbiter Rob Nijenhuis uit Deventer aan de andere kant naar de penaltystip. Voor Columbia een perfecte kans om toch nog de uitschakeling af te wenden en kans te houden op een vervolg. Maar helaas….. Keeper Rutger Bruins kroonde zich tot Man van de Wedstrijd door de inzet van Maxime Koutamey uit de benedenhoek te ranselen.

Columbia wint ook op bezoek bij ATC'65: 1-3

De zegetocht van Columbia in de 2e klasse J houdt aan. De uitwedstrijd op Sportpark Slangenbeek in Hengelo was de geelzwarten nooit zo goed gezind. 2 jaar geleden was ATC’65 nog te sterk in de nacompetitie. Opnieuw speelde een periodekampioenschap op de achtergrond mee, deze keer alleen voor Columbia. Bij puntverlies van koploper MVV’29 had Columbia nog kans op de 1e periode, het moest dan wel zelf winnen. Hieraan voldeed ons 1e elftal, maar MVV’29-Vogido eindigde in 3-2, na een spannende slotfase. Hiermee behaalde de club uit Harbrinkhoek de periodetitel, bij deze van harte gefeliciteerd!

 

Columbia speelde een goede wedstrijd in Hengelo. In het begin was ATC’65 nog gelijkwaardig, kreeg zelfs nog een grote kans. In de 12e minuut negeerde de scheidsrechter een vlagsignaal van zijn assistent, maar kon Columbia net voor de lijn een tegengoal voorkomen. Maar nadat een flinke hagelbui de toeschouwers naar de tribune had gejaagd, kantelde de wedstrijd richting de Apeldoorners. Uit een corner van rechts kon Roger Oonk de bal laag in de hoek verlengen en de 0-1 stond na een kwartier op het scorebord.

Columbia simpel naar volgende bekerronde

Op een koude dinsdagavond in november een bekerronde spelen vraagt bijna om een sfeerloze vertoning. Het publiek laat het meestal afweten of zoekt liever het warme clubhuis op dan langs de lijn te staan kleumen. Bovendien sprak de tegenstander, de in Apeldoorn onbekende vierdeklasser SDZZ uit Zevenaar, niet bijzonder aan.

 

Het werd dan ook een wedstrijd die je van te voren mag verwachten. Spel op één helft met een sporadische uitval van de bezoekers.

Marco Onderberg stopt aan het eind van het seizoen bij Columbia

Marco Onderberg heeft bij Voetbal Technische Zaken aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen stopt als trainer van Columbia. Na 2 fantastische seizoenen in de de 3e klasse B, behaalde ons vlaggeschip van Columbia onder leiding van Marco 2 maal de 2e plek met maar liefst 57 punten in beide seizoenen, en kende Columbia de minst gepasseerde achterhoede in deze periode.

 

Marco:
Na een prima start in de 2e klasse, is het na 3 seizoenen een mooi moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Columbia is voor mij een fantastische club met een even zozeer fantastische aanhang. Ik kan met opgeheven hoofd door de voordeur vertrekken en wie weet er ooit weer terug keren.

 

Uiteraard blijft Marco zich inzetten voor de rest van het seizoen, met de daarbij verwachte prestaties. Wij respecteren zijn besluit en danken Marco dat hij dit vroegtijdig kenbaar heeft gemaakt, zodat Columbia in alle rust opzoek kan naar een goede vervanger.

 

Wij wensen namens het bestuur, Marco en ons 1e 11-tal nog alle succes voor dit seizoen toe.

Blessure scheidsrechter stopt Columbia - Bon Boys

Nog nooit in het bijna 100-jarig bestaan van Columbia was Bonifacius Boys (kortweg Bon Boys) uit Haaksbergen de tegenstander. Beide clubs promoveerden afgelopen zomer van de 3e naar 2e klasse, Bon Boys als kampioen van 3C, Columbia via de nacompetitie vanuit 3B. Maar na vandaag kan er nog steeds geen eerste duel tussen deze verenigingen worden bijgeschreven in de historie. Althans geen volledig duel. De ontmoeting op De Winkewijert werd namelijk in de eerste helft nog afgebroken door een blessure van scheidsrechter Eric Philippo.

 

Hiervoor hadden de bezoekers laten zien dat de roem die hen vooruitgesneld was dat het een goed voetballende ploeg zou zijn, volledig waar was. Het eerste deel van de wedstrijd hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht, maar gaandeweg de 1e helft kreeg Bon Boys iets meer een overwicht.

Verlies voor Columbia in Tubbergen: 1-0

Deze zondag stond er een topprogramma in het schema voor de 2e klasse J. De bovenste zes van de ranglijst troffen elkaar onderling. Voor Columbia (2e) stond een bezoek aan TVC’28 (3e) gepland. Na een verre busreis werd er aangetreden in herfstachtige omstandigheden in Tubbergen. Soms regen, soms zon, maar altijd veel wind over het sportcomplex.

 

De thuisclub begon sterk en zette de Apeldoorners vanaf het begin direct onder druk. Diverse kansen waren het gevolg. In de 11e minuut kon keeper Leroy de Boer nog redden, maar 2 minuten later was het toch raak. Mauro Plegt kon een voorzet van rechts via de onderkant van de lat tot doelpunt promoveren (1-0).

Columbia zegeviert opnieuw na matig duel

Na een onderbreking van een jaar stond de streekderby tegen SV Epe weer op het programma. Jarenlang ontmoetten de 2 Veluwse clubs elkaar in de 3e klasse B Oost. Tot vorig jaar, toen Epe in disctrict Noord was ingedeeld. Na het kampioenschap van Epe in de 3e klasse D Noord en de promotie van Columbia vanuit 3B Oost, stond nu de wedstrijd op 2e klasse-niveau gepland.

 

In het eerste half uur hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Het spel golfde heen en weer zonder echt veel doelrijpe kansen. Epe bleek beter te spelen dan de positie onderin de ranglijst zou doen vermoeden. Columbia speelde zeer matig, maar kan veel beter zo is in voorgaande duels reeds bewezen. Toch ging de thuisclub met een voorsprong de rust in. Modou Nijang kwam 10 minuten voor rust vanaf links naar binnen en liet een diagonaal schot los dat uiteindelijk in de rechterbovenhoek het net trof (1-0).