Columbia 1

Teamfoto

teamfoto 1718-BorderMaker

Bovenste rij: Mar Verburgh (leider), Justin van Duren, Jesse Punt, Maxime Koutemay, Jordy Weijland, Omer Dogan, Stefan Derksen en Rob Weijland (leider)

Middelste rij: Lianne Reinders (verzorgster), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Leroy de Boer, Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Leon Roufs en Gert Brouwer ( keeperstrainer)

Onderste rij: Boy Nuesink, Damian Echter, Barry de Jong, Marco Onderberg ( coach), Rolf Derksen (ass. coach), Danny Koorevaar, Modou Nijang en Erik Nammensma.

Afw.: Mischa Hendriksen, Marcel de Jong , Ricardo Overman en Peter Klomp (ass. scheidsr.)

Begeleiding

noimage Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker Lianne Reinders-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Lianne Reinders Peter Klomp  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Rink Gerbers Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Roger Oonk-BorderMaker-BorderMaker Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Omer Dogan-BorderMaker-BorderMaker Justin van Duren-BorderMaker-BorderMaker
Roger Oonk Danny Koorevaar Omer Dogan Justin van Duren
noimage Damian Echter-BorderMaker-BorderMaker Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Jordy Weijland-BorderMaker-BorderMaker
Marcel de Jong Damian Echter Jesse Punt Jordy Weijland
noimage noimage Barry de Jong-BorderMaker-BorderMaker noimage
Jan Lemmerman Leon de Bok Barry de Jong Charley van de Hulst
noimage noimage noimage  
Dylan de Bruin Dennis Gerritsen Olivier Post  

Nieuws

Gelijkspel bij Apeldoornse derby: 2-2

Dit seizoen telt Apeldoorn slechts 2 tweedeklassers, WSV en Columbia. Dit zijn altijd echte derby’s waarin voor elke meter gestreden wordt. Ondanks dat Columbia het hele seizoen al een stuk hoger op de ranglijst staat als de club uit De Maten, wil dat voor de derby niets zeggen: dit zijn altijd wedstrijden op zich. De geelzwarten wonnen de eerste wedstrijd op De Winkewijert afgelopen herfst met 3-1, maar wisten al van te voren, dat het nu niet zo gemakkelijk zou gaan. WSV is in de loop van het jaar beter gaan presteren en is thuis altijd een moeilijk te kloppen ploeg.

 

Het werd een onderhoudende tweestrijd, waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden. De eerste 25 minuten waren duidelijk voor Columbia, maar daarna kwam WSV beter in de wedstrijd. In de 28e minuut wist Damian Echter voor de gasten de 0-1 op het scorebord te zetten. Maar lang duurde de voorsprong niet, in de 36e minuut wist Jeffrey van Amersfoort voor WSV de gelijkmaker aan te tekenen: 1-1. De Voorwaarts-bewoners leken zelfs met een voorsprong de rust in te gaan, toen net voor de pauze een penalty werd toegekend aan de zwart-witten: Leroy de Boer was echter opnieuw in blakende vorm en stopte deze penalty. Ruststand derhalve 1-1.

Güveli komend seizoen naar a.v.v. Columbia

Hüseyin Güveli speelt komend seizoen in het geel/zwart van Columbia. De 28 jarige linker vleugelaanvaller Güveli komt over van zaterdag Hoofdklasser W.H.C.

 

Als 16 jarige junior meldde Hüseyin zich bij de Kon. UD, daarna vertrok hij naar de CJV-ers (nu FC RDC). Wij kennen Hüseyin nog uit de tijd dat Columbia in de competitie uitkwam tegen TKD, de club waarvoor hij 3 jaar speelde en 2x kampioen werd.

 

De kwaliteiten van Huseyin vielen ook op bij Peter Boeve en Ugur Yildirim, en samen met spits Murad Kilinc (voorheen Columbia) vertrokken zij naar csv Apeldoorn. Bij csv Apeldoorn kwam Hüseyin uit in 40 officiële wedstrijden waarin hij hij bij 21 doelpunten betrokken was.

Diego Klein – talentvolle aanwinst Columbia

Aankomend seizoen zal Diego Klein (20 jr) aansluiten bij de hoofdmacht van Columbia.
De razendsnelle vleugelaanvaller was al eerder in beeld bij Columbia, maar nu komt het er toch echt van.

 

Diego kwam in de jeugd uit voor o.a. Apeldoornse Boys, Pec Zwolle, WSV, CSV Apeldoorn en AGOVV.
Ook in de zaal is hij geen onbekende, zo komt Diego uit bij Pro Futsal Apeldoorn en werd hij samen met Dylan de Bruin het afgelopen seizoen geselecteerd voor Jong Oranje.

Dave Oussoren naar Columbia!

Dave Oussoren zal aankomend seizoen de geel-zwarte kleuren van Columbia verdedigen. De 27 jarige verdediger en aanvoerder maakt de overstap van Alexandria naar Columbia.

"Een hele mooie stap voor mij, naar een ambitieuze club, daar kon ik geen nee tegen zeggen. Columbia is natuurlijk een enorme uitdaging voor mij. De selectie is al erg sterk, dus zal ik stevig aan de bak moeten, maar concurrentie ben ik nooit uit de weggegaan, sterker nog daar wordt je alleen maar beter van. Het is voor mij dan ook nu of nooit, heb er alle vertrouwen in – en ben er klaar voor"

Columbia wint ook uit bij ATC'65: 1-3

Voor de 3e opeenvolgende keer wist Columbia een wedstrijd te winnen. Helaas telde deze wedstrijd nog mee voor de 2e periode en niet voor de 3e periode, waarin de geelzwarten nog ongeslagen zijn en 7 uit 3 hebben.

 

Het eerste gedeelte van de wedstrijd op Sportpark Slangenbeek was duidelijk in het voordeel van de thuisclub. ATC ’65 had het meeste balbezit en kreeg ook de betere kansen. Columbia kon hier slechts een vrije schop, die eindigde op de paal, tegenover stellen. Toch slaagden de bezoekers erin om de score te openen. In de 33e minuut schoot de mee opgekomen Rendall Diks de bal hoog op het Hengelose doel. Via de onderkant van de lat belandde het schot precies achter de doellijn op de grond (0-1). Met deze stand gingen we ook aan de thee.

Maikel Lange aankomend seizoen Columbiaan!

Maikel Lange (26 jr.) voetbalt volgend seizoen in het geel-zwart van Columbia. Al geruime tijd terug heeft Maikel csv Apeldoorn laten weten te vertrekken uit Orderbos.

"Columbia was zeer attent en accuraat. Ik heb de gesprekken met Columbia allemaal eens rustig tot me genomen en zij zijn al die tijd met mij in contact gebleven, dat zegt iets over de club. Columbia heeft enorm veel ambitie, en dat spreekt mij erg aan. Daarnaast heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden om op een bepaald moment terug te keren daar waar ik mijn eerste stappen als voetballer heb gezet namelijk Columbia. Onlangs ben ik vader geworden, en wilde ik graag in Apeldoorn blijven voetballen, waarbij ook mijn drukke werkzaamheden een belangrijke rol hebben gespeeld in mijn keuze."

Opnieuw overwinning voor Columbia: 2-3

MVV’29 was de enige vereniging waar Columbia dit seizoen nog niet tegen gespeeld had. Maar eind maart was dan toch de uitwedstrijd tegen MVV’29 aan de beurt. Over enkele weken treffen we elkaar opnieuw, dan op De Winkewijert.

 

Na 1 minuut stilte begon de wedstrijd met een paar gevaarlijke momenten van de thuisclub. Maar het was Columbia, deze keer in Aston Villa-outfit, dat als eerste scoorde. Het was Stefan Derksen die met een schot in de 15e minuut de 0-1 aantekende. Lang duurde de vreugde niet, want 1 minuut later lag de gelijkmaker al in het net achter Leroy. Olav Post scoorde de gelijkmaker voor MVV’29 (1-1). Hierna kwam MVV’29 op voorsprong, toen na 25 minuten een penalty werd toegekend. Koen ter Wee belastte zich hiermee en scoorde feilloos (2-1). Columbia wist in de 27e minuut alweer gelijk te maken, toen Dylan de Bruin een voorzet goed inkopte (2-2). In het laatste kwartier voor de rust werd er niet meer gescoord.

De A-selectie krijgt verder vorm

Na het vorige bericht op de website is er nog meer goed nieuws te melden.

 

Jan Lemmerman heeft namelijk toegezegd om volgend jaar ook weer het Columbia shirt te gaan dragen. Hij heeft het heel goed naar zijn zin binnen Columbia na zijn overgang van Robur et Velocitas. Wij als Columbia kunnen dus ook volgend jaar weer genieten van zijn snelle dribbels, zijn passing en zijn doelpunten.

Jesse Punt heeft tevens laten weten volgend jaar weer graag deel uit te maken van de A-selectie. Jesse heeft dit jaar veel last gehad van een liesblessure. Maar daar is hij gelukkig van hersteld zodat we hem weer aan het werk kunnen zien.

Verdiende overwinning voor Columbia

Het was een aantal weken geleden dat Columbia het zoet van de overwinning mocht proeven. Maar bij het bezoek van het Enschedese FC Suryoye-Mediterraneo was het weer eens zover. Deze overwinning was zeker verdiend, omdat de geelzwarten vooral de tweede helft de betere ploeg waren met ook de meeste kansen.

 

Een gure wind stond over het veld, maar het was gelukkig droog. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Het was een boeiend gevecht, waarbij vooral op het middenveld met veel inzet gestreden werd. Er waren kansjes over en weer, maar gescoord werd er niet.

 

Na de rust zou dat snel veranderen. In de 50e minuut openden de gasten door Job ter Horst de score (0-1). Hierna nam Columbia het initiatief. Roger Oonk scoorde 7 minuten later reeds de gelijkmaker (1-1). De thuisclub bleef aandringen op het Enschedese doel en in de 64e minuut kreeg Columbia een penalty.

Selectie Columbia 1 voor seizoen 2019/2020 krijgt vorm

Er is heel veel goed nieuws te melden. De gesprekken over de selectie voor 2019/2020 zijn in volle gang. Na het verlengen van de technische staf (Willem Mulderij, Rolf Derksen en Gert Brouwer) en de beide leiders (Mar Verburg en Rob Weiland) hebben ook de volgende spelers aangegeven dat ze volgend jaar ook weer bij Columbia in het eerste willen spelen.

 

Leroy de Boer, onze meer dan betrouwbare sluitpost gaat zijn 6de seizoen in.
Danny Koorevaar , onze aanvoerder heeft toegezegd om volgend jaar zijn 5de seizoen in te gaan.
Erik Nammensma , de langstzittende Columbiaan in de selectie gaat volgend jaar voor zijn 12de seizoen.
Randall Diks, terug van weggeweest knoopt hij er volgend jaar zijn 3de seizoen aan vast.
Roger Oonk, onze reserve aanvoerder gaat voor zijn 7de seizoen.