Columbia 1

Teamfoto

columbiafoto

 

Begeleiding

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Hennie Brandenhorst   Anton Lindeman  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Tim Veeneman Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Nick Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Jop Dave
Nick van den Berg Danny Koorevaar Jop van der Linden Dave Oussouren
noimage Hüseyin Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Charlie
Maikel Lange  Hüseyin Güveli Jesse Punt Charlie van der Hulst
noimage noimage bok noimage
Diego Klein Rick van Lohuizen Leon de Bok Dylan de Bruin

Nieuws

TC NIEUWS (1e selectie)

We zijn blij om te kunnen melden dat de volgende 2 spelers volgend seizoen te bewonderen zijn op ons complex aan de Winkeweijert!!!!!

TC NIEUWS (1e selectie)

We zijn blij om te kunnen melden dat de volgende 2 spelers volgend seizoen te bewonderen zijn op ons complex aan de Winkeweijert!!!!!

Columbia wint de derby tegen WSV: 4-0

Dit seizoen hebben de Apeldoornse tweedeklassers Columbia en WSV afgesproken dat de derby’s op zaterdagavond zouden worden gespeeld. In november werd bij WSV op De Voorwaarts gespeeld voor een talrijk publiek (0-3 voor Columbia) en op zaterdag 8 februari 2020 was de return op De Winkewijert. Het was afgeladen vol langs het veld en ook na afloop in het clubhuis waren er veel supporters die een feestje wilden vieren.

 

De wedstrijd had alles wat een derby zo bijzonder maakt. Ongeacht hoe hoog beide teams staan, het is altijd een aparte wedstrijd met veel inzet wederzijds. Het komt niet vaak voor, dat één vereniging beide wedstrijden in een seizoen wint. Dit jaar is het echter overduidelijk: Columbia is de beste ploeg en pakt de volledige 6 punten mee uit beide derby’s.

Columbia aan kop met 7 punten voorsprong

Op de gedenkwaardige datum 02-02-2020 bereikte het 1e elftal van Columbia ook een mijlpaal. Nadat zelf gewonnen was van Vogido, bleek concurrent FC Suryoye een nederlaag te hebben geleden bij NEO. Dit hield in dat de geelzwarten maar liefst 7 punten afstand hadden genomen als koploper van de 2e klasse J. Zelfs oudere leden kunnen zich niet herinneren dat er ooit zo’n grote voorsprong is geweest door de jaren heen.

 

Het was een grijze middag op Sportpark ’t Wooldrik in Enschede, maar na de ruim 90 minuten speeltijd kleurde de lucht geel en zwart. Columbia kon een feestje gaan bouwen in de bus terug naar Apeldoorn na de overwinning van 1-3. De nederlaag van FC Suryoye verhoogde de vrolijkheid nog meer. Naast de 7 punten voorsprong op de ranglijst, werd ook de koppositie in de 2e periode verstevigd door het gelijkspel van Achilles ’12. Columbia staat nu, na 6 achtereenvolgende zeges, 4 punten voor op de Hengeloërs. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen in deze periode.

Columbia blijft ook in 2020 winnen

Na de bekerwinst op Juliana ’31 was nu de competitie weer aan de beurt. Zoals Columbia geëindigd was in het vorige jaar, gingen we nu in het nieuwe jaar weer verder. Schalkhaar was in de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie de tegenstander op Sportpark De Winkewijert.

 

Het werd niet de beste wedstrijd van de thuisclub, maar er werd wel gewonnen. Toen alle andere uitslagen in de 2e klasse J bekend waren, bleek dit zelfs tot een verstevigde koppositie geleid te hebben: concurrent FC Suryoye kwam tegen hekkensluiter BWO slechts tot een gelijkspel en zag zijn achterstand op Columbia oplopen tot 4 punten.

Columbia klopt hoofdklasser Juliana '31

Dat Columbia aan een goed seizoen bezig is, was onderhand wel duidelijk: koploper in de 2e klasse J met Suryoye Mediterraneo als enige concurrent op 2 punten. Vanaf de 3e plaats staat iedereen op 12 punten achterstand of meer. Deze jaargang zijn de geelzwarten echter ook op dreef in de districtsbeker van Oost. Na de groepsfase te zijn doorgekomen waren inmiddels 1e klasser Woezik en 4e klasser SCP al met een nederlaag naar huis gestuurd. Om de 3e ronde te bereiken moest Columbia een tussenronde afwerken tegen hoofdklasser Juliana ’31 uit Malden. Deze vereniging was in de vorige bekerronde ook al op bezoek in Apeldoorn geweest, namelijk bij CSV Apeldoorn, dat men uitschakelde na het nemen van strafschoppen.

 

Columbia had tegen Woezik al laten zien op eerste klasse niveau mee te kunnen, op deze winderige zaterdagmiddag kon ook gelijke tred worden gehouden met een team, dat op de 3e plaats in de hoofdklasse staat!

Bekerwedstrijd (THUIS) Columbia 1 op zaterdag 11 januari 2020

Aanstaande zaterdag 11 januari speelt Columbia 1 thuis een (tussen)bekerronde tegen Juliana'31 1 uit Malden.

Juliana'31 speelt in de hoofdklasse en staat momenteel op de derde plaats.

 

De wedstrijd begint om 14.00 uur!!!

Trainer Willem Mulderij langer bij Columbia

Columbia en trainer Willem Mulderij (41) hebben besloten om de samenwerking met minimaal één jaar te verlengen. De oefenmeester uit Apeldoorn is bezig aan zijn tweede seizoen bij Columbia. Columbia eindigde het eerste jaar onder zijn leiding als vijfde.

 

Willem Mulderij trainde voor de selectie van Columbia, bij Robur et Velocitas en bij sv DCS uit Zevenaar. Hij promoveerde met beide clubs en ook dit seizoen behoort dat tot de mogelijkheden.

Voor de laatste competitiewedstrijd van 2019 zette Mulderij zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract.

 

Trainer, spelers én bestuur van Columbia zijn verheugd dat de samenwerking wordt voortgezet. De titelstrijd in 2J lijkt alleen nog tussen het Enschedese Suryoye en Columbia te gaan en de spelersgroep van de Apeldoornse club heeft de ambitie uitgesproken om volgend seizoen in de 1eklasse uit te komen.

Columbia winterkampioen na overwinning

In de laatste wedstrijd voor de winterstop is Columbia erin geslaagd opnieuw de koppositie in de 2e klasse J te veroveren. Dit betekent ook dat de geelzwarten als winterkampioen van de feestdagen kunnen gaan genieten. In de 2e periode pakte Columbia ook weer de eerste plaats en hier nog bovenop: trainer Willem Mulderij verlengde zondag zijn contract, zodat hij minimaal nog een jaar op De Winkewijert werkzaam blijft.

 

Promovendus Eilermark uit Glanerbrug was de laatste tegenstander van Columbia in 2019. Zij lieten best wel goed voetbal zien, maar moesten toch de meerdere erkennen in de thuisclub. Wel werd duidelijk dat de blauwwitten op dit moment veel te laag op de ranglijst staan. Columbia begon stormachtig aan de wedstrijd met al 3 grote kansen in de eerste 10 minuten, o.a. een schot op de paal, een afgekeurd doelpunt en een inzet net naast. De openingstreffer hing dus in de lucht en liet niet lang op zich wachten, want na 15 minuten wist Dylan de Bruin de 1-0 aan te tekenen.

Columbia brengt NEO eerste nederlaag toe

Opnieuw heeft Columbia een lastige uitwedstrijd in winst weten om te zetten. De nummer 3 in de stand, NEO uit Borne, had tot deze zondag nog niet verloren. 5 overwinningen en 6 gelijke spelen stonden er tot nu toe in de boeken voor de zwart-witten. Een mooie uitdaging voor Columbia om hier verandering in te brengen.

 

NEO bleek op eigen veld de sterke tegenstander die vooraf verwacht werd, maar de geelzwarten begonnen ook zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Veel bleken de beide teams niet voor elkaar onder te doen in de 1e helft, maar Columbia bleek opnieuw heel efficiënt in het benutten van de kansen. In de 14e minuut kregen de bezoekers een corner aan de rechterkant.