Columbia 1

Teamfoto

teamfoto 1718-BorderMaker

Bovenste rij: Mar Verburgh (leider), Justin van Duren, Jesse Punt, Maxime Koutemay, Jordy Weijland, Omer Dogan, Stefan Derksen en Rob Weijland (leider)

Middelste rij: Lianne Reinders (verzorgster), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Leroy de Boer, Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Leon Roufs en Gert Brouwer ( keeperstrainer)

Onderste rij: Boy Nuesink, Damian Echter, Barry de Jong, Marco Onderberg ( coach), Rolf Derksen (ass. coach), Danny Koorevaar, Modou Nijang en Erik Nammensma.

Afw.: Mischa Hendriksen, Marcel de Jong , Ricardo Overman en Peter Klomp (ass. scheidsr.)

Begeleiding

noimage Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Willem Mulderij Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker Lianne Reinders-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Lianne Reinders Peter Klomp  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker noimage Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Rink Gerbers Boy Nuesink
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 noimage Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Randell Lesilolo Stefan Derksen
Roger Oonk-BorderMaker-BorderMaker Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Omer Dogan-BorderMaker-BorderMaker Justin van Duren-BorderMaker-BorderMaker
Roger Oonk Danny Koorevaar Omer Dogan Justin van Duren
noimage Damian Echter-BorderMaker-BorderMaker Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Jordy Weijland-BorderMaker-BorderMaker
Marcel de Jong Damian Echter Jesse Punt Jordy Weijland
noimage noimage Barry de Jong-BorderMaker-BorderMaker noimage
Jan Lemmerman Leon de Bok Barry de Jong Charley van de Hulst
noimage noimage noimage  
Dylan de Bruin Dennis Gerritsen Olivier Post  

Nieuws

APELDOORN CUP 2019: COLUMBIA OPNIEUW IN DE FINALE NA WINST OP APELDOORNSE BOYS

Columbia heeft opnieuw de finale bereikt van de Apeldoorn Cup. Sinds deze Cup in de huidige vorm bestaat, dit is het 4e jaar, stonden de geelzwarten steeds in de finale. 

Helaas was ook elke keer CSV Apeldoorn de sterkere. Zaterdag opnieuw de kans voor Columbia om nu eens de eerste plaats te bemachtigen. Dit jaar is CSV Apeldoorn opnieuw de andere finalist.

Apeldoorn Cup 2019

COLUMBIA IN HALVE FINALE VIA STRAFSCHOPPEN

Columbia heeft de halve finale van de Apeldoorn Cup bereikt door, na een 0-0 eindstand, de strafschoppen beter te nemen dan Victoria Boys (6-5).

APELDOORN CUP 2019: COLUMBIA-AGOVV 5-0

APELDOORN CUP 2019: COLUMBIA-AGOVV 5-0

Columbia heeft in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen direct goed uitgehaald: Zaterdagderdeklasser AGOVV werd met maar liefst 5-0 geklopt!

Scoreverloop: 1-0 Leon de Bok
2-0 eigen doelpunt: de AGOVV-keeper slaat uit een hoge voorzet de bal in eigen doel
RUST
3-0 Stefan Derksen
4-0 Jop van der Linden
5-0 Rick van Lohuizen

Dinsdagavond 20 augustus a.s. om 20.45 uur speelt Columbia in de volgende ronde tegen Victoria Boys. Er wordt opnieuw gespeeld op de velden van CSV Apeldoorn, Sportpark Orderbos.

Columbia sluit seizoen af met nederlaag

In de laatste competitiewedstrijd had Columbia de taak om een overwinning te behalen, dan zou de 3e periode binnen zijn. Tegenstander Overwetering had ook alle belang om een goed resultaat te behalen, zij zouden onderin met MVV ’29 en Luctor et Emergo gaan uitmaken, wie er rechtstreeks degradeerde en wie de nacompetitie zou moeten spelen.

 

In de 1e helft hadden beide teams scoringskansen, maar de thuisclub ging er beter mee om. Columbia, in het uittenue gestoken, benutte er niet één. Het dichtst bij kwam nog Dylan de Bruin, die tegen de lat schoot. In de 38e minuut trof Overwetering wel het doel, Oscar Kappert scoorde 1-0. Al enkele minuten later werd de stand verhoogd naar 2-0 door Bram de Haas. Dit kwam hard aan voor de bezoekers, want zoveel deden beide ploegen niet voor elkaar onder. De rust werd bereikt met een 2-0 stand.

Columbia is op schot: 5-1 overwinning

In de laatste thuiswedstrijd van de competitie had Columbia maar één doel: in de strijd om de 1e plaats in de 3e periode een overwinning behalen. Dit lukte uitstekend: SDC ’12 uit Denekamp, dat op een veilige plaats staat, werd met maar liefst 5-1 verslagen.

 

De thuisclub trok vanaf de eerste minuut ten aanval en drukte de bezoekers in de verdediging. Hoewel zij bij hun schaarse uitvallen ook wel gevaarlijk werden, was het hoofdzakelijk Columbia dat het spel maakte. Na een kwartier wist Dylan de Bruin de openingstreffer te scoren met een kopbal: 1-0. Na 18 minuten deed dezelfde speler opnieuw het net bollen, nu met een schot (2-0). Nog voor het half uur, na 28 minuten, was het Jesse Punt, die de 3-0 aantekende. Het laatste kwartier van de 1e helft vielen er geen doelpunten meer, maar er was goede hoop dat het doelpuntenfestival in de 2e helft verder zou gaan.

Geen doelpunten bij Columbia - MVV'29

Columbia-MVV ’29 was een inhaalwedstrijd, die nog meetelde voor de 2e periode. Omdat het de enige achterstallige wedstrijd was in de 2e klasse J, was dit voor beide ploegen een ideale kans om hun positie op de ranglijst te verbeteren.

 

De thuisclub speelde het betere voetbal, maar MVV ’29 stelde hier een flinke portie wilskracht en werklust tegenover. Dit leidde tot een wedstrijd, waarin aan beide kanten wel kansen werden gecreëerd, maar het ontbrak aan de afronding. Zo ging de rust in met een dubbelblanke stand.

Knappe uitoverwinning bij Schalkhaar: 1-3

Columbia en Schalkhaar zijn elkaar in het verleden vaak tegenkomen in de competitie, vooral in de 3e klasse. Maar nu was het toch al weer even geleden, dat we bij elkaar waren ingedeeld, om precies te zijn in het seizoen 2010-2011. Afgelopen herfst bleken de teams redelijk aan elkaar gewaagd, getuige een 0-0 op De Winkewijert. Dit was nu op De Horsterhoek in Schalkhaar niet anders.

 

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Schalkhaar. Helemaal toen de thuisclub al na 5 minuten een strafschop kreeg toebedeeld door de scheidsrechter. David Klopman schoot feilloos raak: 1-0. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Columbia wat meer grip op het spel. Nadat Dylan de Bruin een inzet tot twee keer toe geblokt zag worden, werd de terugspringende bal door Jesse Punt toch tot doelpunt bevorderd, 1-1 na 37 minuten. Deze stand bleek ook de ruststand te zijn.

Nederlaag voor Columbia tegen Achilles '12

De inhaalwedstrijd tegen Achilles ’12 begon op deze donderdagavond met een indrukwekkende minuut stilte. Ook op twee bijvelden, waar werd gevoetbald, lag uit respect op dat moment het spel stil.

 

Columbia was in de eerste helft de betere en zeker de meest doeltreffende ploeg. Na enkele kansen over en weer was het in de 18e minuut Jesse Punt, uit een voorzet van Roger Oonk, die de geelzwarten op voorsprong zette (1-0). Daarna hield de thuisclub het beste van het spel, een boogbal van Jan Lemmerman belandde op de lat. Maar toch kwam vlak voor de rust een uitbreiding van de voorsprong. Rick van Lohuizen zorgde voor een 2-0 stand.

 

Na de hervatting kwam Achilles ’12 beter in het spel. Maar ook Columbia had kansen. In de 56e minuut zorgde Mart Heidemann voor de aansluitingstreffer. Hierdoor voelden de bezoekers dat er weer iets mogelijk was. Columbia kon de wedstrijd echter weer een andere wending geven, toen er een penalty werd toegekend. Deze werd helaas door Roger Oonk gemist en zo bleven de Hengeloërs in de wedstrijd. En zo als inderdaad dan vaak gebeurt, viel aan de andere kant de gelijkmaker.

Inhaalwedstrijden Columbia 1

Op de volgende dagen en tijden speelt Columbia 1 de inhaalwedstrijden tegen Achilles'12 1 en MVV'29 1:

 

Donderdag 9 mei 2019: Columbia 1 - Achilles'12 1 Aanvang 19.30 uur
Donderdag 16 mei 2019: Columbia 1 - MVV'29 1 Aanvang 19.30 uur

Gelijkspel bij Apeldoornse derby: 2-2

Dit seizoen telt Apeldoorn slechts 2 tweedeklassers, WSV en Columbia. Dit zijn altijd echte derby’s waarin voor elke meter gestreden wordt. Ondanks dat Columbia het hele seizoen al een stuk hoger op de ranglijst staat als de club uit De Maten, wil dat voor de derby niets zeggen: dit zijn altijd wedstrijden op zich. De geelzwarten wonnen de eerste wedstrijd op De Winkewijert afgelopen herfst met 3-1, maar wisten al van te voren, dat het nu niet zo gemakkelijk zou gaan. WSV is in de loop van het jaar beter gaan presteren en is thuis altijd een moeilijk te kloppen ploeg.

 

Het werd een onderhoudende tweestrijd, waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden. De eerste 25 minuten waren duidelijk voor Columbia, maar daarna kwam WSV beter in de wedstrijd. In de 28e minuut wist Damian Echter voor de gasten de 0-1 op het scorebord te zetten. Maar lang duurde de voorsprong niet, in de 36e minuut wist Jeffrey van Amersfoort voor WSV de gelijkmaker aan te tekenen: 1-1. De Voorwaarts-bewoners leken zelfs met een voorsprong de rust in te gaan, toen net voor de pauze een penalty werd toegekend aan de zwart-witten: Leroy de Boer was echter opnieuw in blakende vorm en stopte deze penalty. Ruststand derhalve 1-1.