Columbia 1

Teamfoto

teamfoto 1718-BorderMaker

Bovenste rij: Mar Verburgh (leider), Justin van Duren, Jesse Punt, Maxime Koutemay, Jordy Weijland, Omer Dogan, Stefan Derksen en Rob Weijland (leider)

Middelste rij: Lianne Reinders (verzorgster), Rick van Lohuizen, Roger Oonk, Leroy de Boer, Jorrit Brinkman, Nando de Graaf, Leon Roufs en Gert Brouwer ( keeperstrainer)

Onderste rij: Boy Nuesink, Damian Echter, Barry de Jong, Marco Onderberg ( coach), Rolf Derksen (ass. coach), Danny Koorevaar, Modou Nijang en Erik Nammensma.

Afw.: Mischa Hendriksen, Marcel de Jong , Ricardo Overman en Peter Klomp (ass. scheidsr.)

Begeleiding

 Marco Onderberg-BorderMaker-BorderMaker

Rolf Derksen-BorderMaker-BorderMaker Gert Brouwer-BorderMaker-BorderMaker IMG 8570-400x534
Marco Onderberg Rolf Derksen Gert Brouwer Mar Verburgh
 Rob Weijland-BorderMaker-BorderMaker Lianne Reinders-BorderMaker-BorderMaker IMG 8567-400x533
Rob Weijland Lianne Reinders Peter Klomp  

Spelers

Leroy de Boer-BorderMaker-BorderMaker Jorrit Brinkman-BorderMaker-BorderMaker Boy Nuesink-BorderMaker-BorderMaker Nando de Graaf-BorderMaker-BorderMaker
Leroy de Boer Jorrit Brinkman Boy Nuesink Nando de Graaf
Erik Nammensma-BorderMaker-BorderMaker IMG 8526-400x532 Rick van Lohuizen-BorderMaker-BorderMaker Stefan Derksen-BorderMaker-BorderMaker
Erik Nammensma Mischa Hendriksen Rick van Lohuizen Stefan Derksen
Roger Oonk-BorderMaker-BorderMaker Danny Koorevaar-BorderMaker-BorderMaker Omer Dogan-BorderMaker-BorderMaker Justin van Duren-BorderMaker-BorderMaker
Roger Oonk Danny Koorevaar Omer Dogan Justin van Duren
Leon Roufs-BorderMaker-BorderMaker Damian Echter-BorderMaker-BorderMaker Jesse Punt-BorderMaker-BorderMaker Jordy Weijland-BorderMaker-BorderMaker
Leon Roufs Damian Echter Jesse Punt Jordy Weijland
Maxime Koutemay-BorderMaker-BorderMaker Modou Nijang-BorderMaker-BorderMaker Barry de Jong-BorderMaker-BorderMaker  
Maxime Koutemay Modou Nijang Barry de Jong  

Nieuws

Columbia in slotfase onderuit in Enschede

Onder een stralend zonnetje speelden Vogido en Columbia in de 2e klasse J een onderhoudende wedstrijd. Twee punten verschil op de ranglijst in het voordeel van Vogido deden verwachten dat het een gelijkopgaande strijd zou worden Dit kwam aardig uit. De Apeldoornse formatie miste bijna een half elftal door schorsingen en blessures. Columbia begon goed en kwam in de 12e minuut op voorsprong door Damian Echter (0-1). De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat het tot echt grote kansen kwam en de geelzwarten gingen met een tevreden gevoel en een voorsprong de rust in.

 

Maar, zoals vaker de laatste weken, was er snel na rust een tegendoelpunt te verwerken. Bert Verschoor tekende voor Vogido de gelijkmaker aan na een fout in de Apeldoornse verdediging. Enkele minuten later werd de thuisclub gereduceerd tot 10 man, na een 2e gele kaart voor Ruben Berkel. Columbia greep weer het initiatief en liet een aantal kansrijke aanvallen op het Enschedese doel los. In de 68e minuut resulteerde dit in een wonderschone treffer. Damian Echter speelde de mee opgekomen Marcel de Jong op de rechtervleugel aan, deze liet een strakke voorzet volgen, die prachtig door Jordy Weijland in het doel werd geschoten (1-2). Met de numerieke meerderheid op het veld en opnieuw een voorsprong leek Columbia eindelijk eens weer punten te gaan pakken.

Selectie Columbia 1 komend seizoen intact

In de winterstop ging ons vlaggenschip nog als koploper de winterstop in, echter na de hervatting van de competitie werden er onnodig veel punten verspeeld. Ondanks dat kan de TC alleen maar tevreden zijn over de huidige situatie. Het gaat goed met Columbia, zowel binnen als buiten de lijnen, de club is gezond en ambitieus en klaar voor de volgende stap.

 

Op 15 December 2017 presenteerde Columbia haar nieuwe Hoofdtrainer Willem Mulderij. Samen met assistent Rolf Derksen zal dit trainersduo het aankomende seizoen de eindverantwoordelijkheid hebben over de A-selectie. De afgelopen 3 maanden zijn er met de huidige selectiespelers gesprekken gevoerd, waarbij de TC verheugd is te kunnen melden, dat de volgende spelers uitgesproken hebben ook volgend seizoen voor de A-selectie beschikbaar te zullen zijn:

Columbia verliest van koploper

De vorige keer dat Columbia en SDC’12 tegenover elkaaar stonden in Apeldoorn werd een historische wedstrijd, die de Columbia-geschiedenis zou ingaan als Het Wonder van de Winkewijert (8-0 winst na een 0-6 nederlaag in de uitwedstrijd). Dit betrof destijds een wedstrijd voor de nacompetitie. Nog vijf spelers bij Columbia die dit voetbalwonder mede bewerkstelligden, stonden bijna 3 jaar later weer op het veld (Mischa, Boy, Stefan, Damian en Rick). Dat het niet opnieuw zo’n opwindende wedstrijd zou worden was te verwachten, maar vooraf hadden de supporters wel op iets meer gehoopt dan de 0-3 nederlaag, die nu aan het einde op het bord stond. Ondanks dat SDC’12 dit seizoen één van beste ploegen uit de 2e klasse J is, kon Columbia in de eerste helft aardig meedoen. Een tegenvaller was dat we opnieuw vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aankeken. Al na 4 minuten kon een voorzet vanaf links simpel binnengetikt worden door aanvoerder Neil Wenneger van de Denekampers. De geelzwarten moesten al na ruim een kwartier hun aanvoerder Danny Koorevaar missen, hij viel met een blessure uit. De thuisclub kreeg wel een aantal kansen, maar met de doeltreffendheid is het de laatste tijd droevig gesteld. De grootste kans was voor Jordy Weijland, die helaas net naast het doel ging. In de 34e minuut sloeg het noodlot opnieuw toe. SDC’12 kreeg een penalty toegewezen en Jouri Mensink benutte deze onberispelijk: 0-2. Met deze stand werd tevens de rust bereikt.

Opnieuw nederlaag voor Columbia

De jarenlange traditie om op 2e Paasdag te voetballen werd dit jaar overboord gezet door de KNVB. Er werd een programma vastgesteld op 1e Paasdag, bij uitstek toch een dag voor de familie. Veel clubs gaven er daarom ook de voorkeur aan om op een andere avond of dag te spelen. Er werden wedstrijden verschoven naar vrijdagavond, zaterdagavond of maandagmiddag. Op zondagmiddag bleven er slechts 2 wedstrijden over, waaronder de thuiswedstrijd van Columbia tegen ATC ’65. Op papier een uitstekende kans om weer eens de punten aan de Winkewijertlaan te houden. Uit was er immers ook gewonnen en de tegenstander stond op een 10e plaats. Maar helaas: ook deze zondag eindigde weer teleurstellend met een nederlaag voor de geelzwarten.

 

Zonder de geblesseerden Modou Nijang en Ömer Dogan begon Columbia aan de wedstrijd. In de eerste helft hielden de teams elkaar redelijk in evenwicht, er waren weinig opwindende momenten. Totdat na 42 minuten Jordy Weijland een voorzet van rechts laag in de hoek knalde: 1-0 voor de thuisclub. Even later floot de scheidsrechter voor de rust en de Columbianen gingen met een opgewekt gevoel aan de thee.

Columbia stelt teleur bij Epe

De uitwedstrijd van Columbia bij Epe is een moeilijke missie gebleken. De thuisclub die onderaan de ranglijst stond, samen met Victoria ’28, was op alle gebieden scherper om de overwinning te behalen dan de Apeldoorners. Epe beschikt over een jonge ploeg, de meeste spelers zijn voor in de twintig, die eigenlijk veel te laag staat dit seizoen. Bovendien was keeper Bas van Schoonhoven de uitblinker van de middag. Hij wist de grootste kansen van de geelzwarten uitstekend te pareren. De wedstrijd was in handen van uitstekende leiding. De jonge scheidsrechter Jonathan van Dongen had een bewonderenswaardig loopvermogen en was steeds dichtbij elke situatie. Als dit fluitend talent zijn niveau kan vasthouden, zullen we zeker in de toekomst in hogere klassen of divisies nog van hem horen.

 

Bij een aangename temperatuur begon de streekderby op Sportpark De Wachtelenberg voor Columbia niet goed. Al na 4 minuten keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan, toen Lars Timmer een aanval van Epe doeltreffend afrondde.

Columbia en TVC'28 moeten op herhaling

Eindelijk kon Columbia eens weer in actie komen in een thuiswedstrijd. Er scheen een flauw zonnetje op De Winkewijert, waar het veld goed bespeelbaar was. De snijdende oostenwind maakte het voor de toeschouwers toch bitterkoud. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Cees Lindeman. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Door allebei op de lat te schieten hielden ze zelfs daarin elkaar in evenwicht. Toen brak de 40e minuut aan. TVC zette een aanval over rechts op en de TVC-aanvaller kwam in het strafschopgebied in frontale aanvaring met de uitlopende Columbia-doelman Leroy de Boer. Beiden bleven geblesseerd liggen. De scheidsrechter zag hier een penalty in en trok tevens de rode kaart voor Leroy. In de nieuwe regelgeving hierover staat dat een dubbele straf (rood + penalty) niet meer nodig is en dat kan worden volstaan met geel. Dit was dus een ernstige tegenslag voor de geelzwarten. Nadat beide spelers waren opgelapt en reservekeeper Jorrit Brinkman in het veld was gekomen voor spits Berry de Jong, kon de strafschop genomen worden. Deze werd fantastisch gestopt door Jorrit, maar toch kon de rebound benut worden door de toegesnelde Okke Schepers. De 0-1 stand werd tevens de ruststand.

Columbia doet zichzelf tekort tegen Luctor et Emergo

Columbia verloor dit seizoen slechts één keer op eigen veld, met 0-1 tegen Luctor et Emergo. Verbazend genoeg was dit één van beste wedstrijden die de geelzwarten tot nu toe speelden. Maar de doeltreffendheid liet het elftal in de steek. Bij de gasten was de efficiency veel groter en zo verloor Columbia onverdiend met 0-1. Inmiddels was zondag de uitwedstrijd in Almelo aan de beurt en was er alle kans om revanche te nemen. Helaas moeten we na afloop constateren dat de uitslag en een groot gedeelte van het wedstrijdverloop weer hetzelfde waren als begin oktober op De Winkewijert.

 

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht en er waren weinig uitgespeelde kansen te noteren. Pas vlak voor het rustsignaal kreeg Columbia een tweetal kansjes. De rust brak zodoende aan met een dubbelblanke stand.

 

Na de thee een volledig ander beeld. De geelzwarten namen het heft in handen en drukten de thuisclub terug op eigen helft. Aanval na aanval rolde op het Almelose doel af, er werd goed gevoetbald en er ontstonden kansen. Maar zoals al vaker dit seizoen had Columbia moeite met de afronding.

Nederlaag voor Columbia in topper tegen Achilles'12

Columbia heeft de koppositie in de 2e klasse J moeten inleveren. In de topper tegen de nummer 3 Achilles’12 in Hengelo werd een verdiende nederlaag geleden: 3-1. Hierdoor is Achilles’12 de nieuwe koploper, hoewel Columbia een wedstrijd minder heeft gespeeld en bij winst hier nog weer overheen kan komen. TVC’28 staat er relatief nog beter voor, maar heeft inmiddels 3 wedstrijden achterstand.

 

Op een uitstekend bespeelbaar kunstgrasveld, de minimale sneeuw die er op gelegen had was door de zon snel verdwenen, begon Columbia nog niet eens zo slecht. In de 10e minuut was er een grote kans voor de Apeldoorners om op voorsprong te komen. Ternauwernood kon de bal door een Achilles-verdediger van de lijn worden gehaald. Achilles kreeg hierna meer aandeel in het spel en toen de Columbia-verdediging na ruim een kwartier op de achterlijn werd uitgespeeld, werd de voorzet door de vrijstaande spits Frits Wiersma netjes afgerond: 1-0.

Rick van Lohuizen 250 wedstrijden in 1e elftal

Voor de wedstrijd Columbia-Vogido werd Rick van Lohuizen gehuldigd voor 250 wedstrijden trouwe dienst in het 1e elftal van Columbia.

Rick (29) werd op zijn zesde lid van Columbia en doorliep de gehele jeugdafdeling van de geelzwarten. Hierna kwam hij in het 1e elftal terecht, waar hij in de loop der jaren ook regelmatig de aanvoerdersband droeg.

Columbia moet gelijkspel toestaan

Nog nooit stonden Columbia en Vogido uit Enschede in een wedstrijd tegenover elkaar. Nadat beide clubs vorig seizoen promoveerden naar de 2e klasse, stond nu de primeur op het programma. Na de winterstop is het altijd weer afwachten, hoe de diverse teams zullen gaan presteren. Columbia deed het in de eerste seizoenshelft boven verwachting door op de eerste plaats te komen en zodoende winterkampioen te worden. Vogido begon wat minder aan het seizoen en bivakkeerde in de onderste regionen. Toch hielden beide elftallen elkaar redelijk in evenwicht deze zondagmiddag.

 

Nadat voor de wedstrijd Rick van Lohuizen was gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht van de geelzwarten werd onder leiding van scheidsrechter Wolberink aan de 2e seizoenshelft begonnen. De thuisclub was in de 1e helft de betere ploeg en creëerde enkele goede kansen, waarvan er echter slechts één werd benut. Na 16 minuten wist Ömer Dogan de openingstreffer aan te tekenen.